fbpx
2 °C Athens, GR
20 Ιανουαρίου 2021

΄΄Εμβολιάζομαι γιατί νοιάζομαι” Περιφέρεια Αττικής-Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

΄΄Εμβολιάζομαι γιατί νοιάζομαι΄΄ ήταν το μήνυμα των φυλλαδίων που μοίρασαν οι εθελοντές της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στις γειτονιές της Αττικής.

Τα φυλλάδια αφορούν τα ατομικά μέτρα προστασίας και τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό και διανεμήθηκαν εχθές σε διάφορες γειτονιές της Αττικής.

Το ένα φυλλάδιο έχει τον τίτλο ΄΄Εμβολιάζομαι γιατί νοιάζομαι΄΄ και μεταφέρει το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής  και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη ο οποίος καλεί τους πολίτες να υιοθετήσουν αλλά και να προωθήσουν το μήνυμα για τον εμβολιασμό για τον Sars-Cοv-2.

Μάλιστα, ο περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει και τους πέντε λόγους για τους οποίους οι πολίτες πρέπει να κάνουν το εμβόλιο. Αναφέρει λοιπόν:

1.  Παγκοσμίως η πανδημία μέσα σε έναν χρόνο έχει προκαλέσει σχεδόν 74.000.000 θετικά κρούσματα και έχει οδηγήσει σε 1.663.474 θανάτους (μέχρι τώρα)

2.  Στη χώρα µας η πανδημία σε λιγότερο από έναν χρόνο έχει προκαλέσει σχεδόν 130.485 θετικά κρούσματα έχει οδηγήσει σε 4.102 θανάτους (μέχρι τώρα)

3.  Υπάρχουν λίγα θεραπευτικά φάρμακα

4.  Δεν γνωρίζουμε, εάν όσοι ανέρρωσαν, έχουν ανοσία και για πόσο διάστημα

5.  Διαθέτουμε ήδη ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια.

Τη συγγραφή και την επιμέλεια του κειμένου έκαναν οι κ.κ.  Τάσος Χατζής,  Μέλος ΔΣ του ΙΣΑ και  Φώτης Πατσουράκος,  Αντιπρόεδρος ΙΣΑ.

Το δεύτερο φυλλάδιο αναφέρεται στη σύνδεση του καπνίσματος με τις σοβαρές επιπλοκές της  Covid-19 και καλεί τους πολίτες να διακόψουν το κάπνισμα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ  Γ. Πατούλης  τόνισε τα εξής:

΄΄Στις αρχές του νέου έτους μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία καθώς η επιστήμη έχει το μεγαλύτερο όπλο ενάντια στον αόρατο εχθρό, τον εμβολιασμό. Η έναρξη σήμερα της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού για τον Sars-Cοv-2, ευελπιστούμε ότι σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της πανδημίας που απείλησε την ανθρωπότητα. Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί ότι για τους επόμενους μήνες θα παραμείνουν ιδιαίτερα σημαντικά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σχολαστικοί, στην αυστηρή τήρηση των μέτρων προφύλαξης, ειδικά για αυτό το διάστημα, της εορταστικής περιόδου. Όλοι μαζί αξιοποιώντας τα μέσα που μας δίνει η επιστήμη, θα νικήσουμε τον αόρατο εχθρό και τον χρόνο που έρχεται θα πάρουμε πίσω τη ζωή μας΄΄. 

Δείτε αναλυτικά τα φυλλάδια:

Related articles

Η Περιφέρεια Αττικής απαντά στον Βασίλη Σπανάκη: Το παραλιακό μέτωπο ολοκλρώνεται με βάση τον πρώτο σχεδιασμό

Με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  Βασίλη Σπανάκη σχετικά με την εξέλιξη των έργων της ανάπλασης του Φαληρικού Μετώπου, αναφέροντας μια σειρά από ζητήματα που τίθενται σε κοινό ψήφισμα των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Μοσχάτου – Ταύρου και Καλλιθέας, η Περιφέρεια Αττικής με ανακοίνωσή της επεσήμανε τα παρακάτω: Το έργο της Ανάπλασης του Φαληρικού […]

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για το νέο πιλοτικό πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας ανέργων

Αναρτήθηκαν σήμερα, Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020, στον ιστότοπο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων και απορριφθέντων της αξιολόγησης ωριμότητας επιχειρηματικών ιδεών για το «πιλοτικό πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρηματικών σχεδίων ανέργων νέων, ηλικίας 18-29 ετών», με έμφαση στις γυναίκες. Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη ανέργων που επιθυμούν να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να μετατρέψουν τις επιχειρηματικές ιδέες τους σε […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *