App Icon

Άστεγοι και συσσίτια σε μέρες απαγόρευσης.

Sample Codes

Στις υποχρεώσεις Δήμων και Περιφερειών, από πλευράς παροχής υπηρεσιών, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, για τον περιορισμό κυκλοφορίας των πολιτών σε όλη την επικράτεια λόγω κορωνοϊού.

Οι υπηρεσίες λειτουργίας

 • Καθαριότητα
 • Πολιτική Προστασία
 • Κοινωνικές δομές
 • Ληξιαρχεία
 • Δημοτική Σστυνομία
 • Υπηρεσίες εμπορίου
 • Επόπτες υγείας

 

Παρεχόμενες υπηρεσίες

 • Προμήθειες τροφίμων σε ανήμπορους συμπολίτες μας μέσω του Βοήθεια στο Σπίτι
 • Παροχή υπηρεσιών σε αστέγους που μένουν στους δρόμους, τοξικοεξαρτημένους, Ρομά
 • Μετακίνηση αστέγων σε κοινωνικές δομές
 • Διανομή κατ’ οίκον της τροφής ατόμων που σιτίζονται από συσσίτια των δήμων, και στις δομές φιλοξενίας, όταν πρόκειται για αστέγους
 • Ενημέρωση των Ρομά
 • Ειδική μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα

Ολόκληρη η ομιλία του Υφυπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου

«Αγαπητοί συμπολίτες, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει φροντίσει ώστε οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας να συνεχίσουν τη λειτουργία τους και να βρίσκονται δίπλα στον πολίτη.

Οι βασικές υπηρεσίες τους δεν θα σταματήσουν λεπτό να εξυπηρετούν τους πολίτες. Ενδεικτικά, η καθαριότητα, η πολιτική προστασία, οι κοινωνικές δομές, τα ληξιαρχεία, η δημοτική αστυνομία, οι υπηρεσίες εμπορίου, οι επόπτες υγείας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Ενθαρρύνουμε τους πολίτες να πραγματοποιούν τις συναλλαγές με το δημόσιο ηλεκτρονικά.

Με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών αναβαθμίστηκε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ώστε να δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης πολιτών, οι οποίοι δεν μπορούν να μετακινηθούν και να διεκπεραιώνονται οι εργασίες τους, ακόμα και οι προμήθειες από super market, μέσω δημοτικών υπαλλήλων.

Μέριμνά μας, εκτός όλων των πολιτών, είναι και μία ευαίσθητη κατηγορία πολιτών. Πρόκειται για τους άστεγους, οι οποίοι μένουν στους δρόμους, οι τοξικοεξαρτημένοι και βεβαίως οι Ρομά.

διάβασε και αυτό  Η δίωξη ναρκωτικών πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση σε Βούλα, Γλυφάδα και Νέα Σμύρνη

Οι Δημοτικές Αρχές οφείλουν άμεσα να φροντίσουν ώστε κανένας άστεγος να μη βρίσκεται στο δρόμο αυτές τις δύσκολες ώρες.

Για τους ανθρώπους που συμμετέχουν και σιτίζονται από τα συσσίτια των δήμων, η διανομή των τροφίμων θα γίνετε μόνο κατ’ οίκον, είτε στην δομή που φιλοξενούνται εφόσον είναι άστεγοι.

Επίσης, οι δήμοι είναι επιφορτισμένοι για την ενημέρωση των Ρομά και τη λήψη κατάλληλων μέτρων.

Με την ενημέρωση τους και όλες τις απαραίτητες δράσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία, σύμφωνα με όσα ισχύουν και τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Ότι ισχύει για τους υπόλοιπους πολίτες θα ισχύσει και για αυτές τις κατηγορίες.

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες το Υπουργείο Εσωτερικών επιχορήγησε με 5 εκατομμύρια ευρώ τις Περιφέρειες και με 11 εκατομμύρια ευρώ περίπου τους Δήμους της χώρας για την κάλυψη των πρώτων άμεσων επειγουσών αναγκών.

Επίσης, αυτές τις ώρες επιβάλλεται να  μην ξεχάσουμε και τα ζώα.

Με επιστολή που απηύθυνε το Υπουργείο Εσωτερικών προς τους Δημάρχους της χώρας ζητάμε να δοθεί ειδική μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα, ώστε και αυτά να τύχουν της φροντίδας που αξίζουν.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών, τους υπαλλήλους που εργάζονται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού και βεβαίως τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα για την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Εμείς σαν Υπουργείο είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και με τους 332 δημάρχους της χώρας αλλά και με τις 13 Περιφερειάρχες.

Είναι στο χέρι όλων χέρι όλων μας να νικήσουμε. Ευχαριστώ!»

Facebook Comments
Sample Codes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Έφυγε από τη ζωή η Helin Bolek, μέλος του συγκροτήματος…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Facebook
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers:
0