Ένα βιβλίο υπογραφές

Υπογράφει η σκέψη μας , αφήνοντας τα δικά της χνάρια για να φωταγωγήσει και να μεταλαμπαδεύσει η γνώση το στοχασμό και τη συλλογικότητά τους .
Υπογράφει η άφεση των αμαρτιών μας ,σε κάθε δεδομένη στιγμή της μέρας της τωρινής ,της χτεσινής της αυριανής .
Υπογράφει εκείνη η πένα της ψυχής μας ,που οριοθετεί και διακυβεύει τα δικά της συμφέροντα ,μα προς όφελος δικό μας και παρουσίας εκείνης , που θα νουθετήσει και θα σταθεί ακοίμητος φρουρός της .
Υπογράφει η φιλαρέσκειά μας ,στα κειμενα εκείνα που αποδεικνύουν τη δική τους έμπρακτη απόδειξη  πως είναι ανάμεσά μας και διοχετεύουν την ενέργειά τους ,στην ίσως τυχόν δική μας αδράνεια .
Υπογράφει το σμιλευμένο άκρο των δακτύλων μας ,που το ταλαιπωρούμε και το στοιχειοθετούμε στα δικα΄μας απαραίτητα και έντιμα μέσα , μετάδοσης και αποτύπωσης αυτής .
Υπογράφει η διάθεση και η αποφασιστικότητα ,στο να αποδώσει τα δικα΄της όχι απλά βραβεία ,μα τους δικούς της φόρους τιμής ,σε εκείνες τις αράδες ,που περιμένουν με λαχτάρα , να γεμίσουν νοήματα της ζωής ,προτροπές μα και μ αποτροπές της .
Υπογράφει εκείνο το νεύμα ,που κάνει η ψυχή , με τα μάτια της , να διασκεδάζουν τις στιγμές τους ,ευτυχίας ,με μελωδίες και αρμονίες ,συνειφασμένες και άρτια συνδεδεμένες με αγαλλίαση και ευχαρίστηση , μακριά από δολοπλοκία και βλέμματα βλοσυρά  της εκμετάλλευσης και της κακίας .
Μα πιο πολύ ,εκείνο που ξεχωρίζει και διαλεχτό ανάμεσα σ όλα τα άλλα ,δίνει τη δική του νότα αισιοδοξίας ,είναι η υπογραφή ,η δική μας ,το ονοματεπώνυμό μας ,που στολίζεται απ όλα τα συναισθήματα , απ όλες τις επικαλυμμένες ή μη επιφάνειες του είναι μας ,προς γρήγορση του νου και συμμόρφωση των ατασθαλλειών του !
άρθρο της Άννας Ζανιδάκη

διάβασε και αυτό  Το “Σκάνδαλο του Καναπέ” ή αλλιώς ο Καθρέφτης όπου ο καθένας δείχνει την εικόνα του...
Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Η Ζωρζ Σαρή το πραγματικό της όνομα  Γεωργία Σαρηβαξεβάνη, όπως…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: