App Icon

Έντονη αντίδραση από τους έμπορους στα Χανιά για το νέο lockdown

«Δυστυχώς για ακόμα μια φορά στο ίδιο έργο θεατές. Ξαφνικά σε 2 μέρες και ενώ βγάζουν ΚΥΑ για άνοιγμα την Κυριακή 3 Ιανουαρίου το αλλάζουν και κλείνουν οριστικά την αγορά σε ένα βράδυ», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, σχολιάζοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης για αυστηροποίηση των μέτρων.

«Δυστυχώς  τα πρώτα νέα του 2021 δεν είναι ιδιαίτερα καλά καθότι με απόφαση της κυβέρνησης επανέρχονται τα μέτρα πριν την 14η Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα» αναφέρει και ζητά «πλέον σαν σύλλογος όπως και πριν τις γιορτές για μεμονωμένη αξιολόγηση ανά περιοχή και άνοιγμα της Κρήτης καθότι δεν μπορούν να εξισώνονται όλες οι περιοχές και να «υποφέρουν» όλες με βάση την Αττική η την Θεσσαλονίκη. Ζητάμε το κανονικό άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Κρήτη έστω και την 11η Ιανουαρίου εφόσον τα «επιδημιολογικά δεδομένα» συνεχίζουν και είναι καλά και την επόμενη εβδομάδα».

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, αναφέρει τα εξής:

Σαν Εμπορικός σύλλογος Χανίων ευχόμαστε ολόψυχα καλή χρονιά με υγεία σε όλους και με την ευχή το 2020 να αποτελεί σύντομα μια σκοτεινή ανάμνηση για όλους τους εμπόρους αι επιτηδευματίες.

Δυστυχώς  τα πρώτα νέα του 2021 δεν είναι ιδιαίτερα καλά καθότι με απόφαση της κυβέρνησης επανέρχονται τα μέτρα πριν την 14η Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Συγκεκριμένα, σταματά η «παράδοση εκτός» (clickaway) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

διάβασε και αυτό  Σε ετοιμότητα όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας. Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής στη Διεύθυνση Συντήρησης Έργων της Περιφέρειας στο Καπανδρίτι και διανομή αλατιού σε δήμους

Σύμφωνα με την κυβέρνηση το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί μέτρο άμυνας ώστε να οδηγηθούμε σταδιακά στο άνοιγμα των σχολείων την 11η Ιανουαρίου.

Δυστυχώς για ακόμα μια φορά στο ίδιο έργο θεατές. Ξαφνικά σε 2 μέρες και ενώ βγάζουν ΚΥΑ για άνοιγμα την Κυριακή 3 Ιανουαρίου το αλλάζουν και κλείνουν οριστικά την αγορά σε ένα βράδυ. 

Τα supermarkets με εικόνες συνωστισμού δεν μεταδίδουν τον ιό ενώ τα καταστήματα με λιγοστούς πελάτες είναι επικίνδυνα. Οι παλινωδίες και η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο. Την μια μέρα λένε ότι το clickawayπάει καλά και την άλλη μέρα χωρίς αύξηση κρουσμάτων το παίρνουν πίσω. Παράλληλα φόροι όπως  ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος εισοδήματος και οι ασφαλιστικές εισφορές των επαγγελματιών συνεχίζουν να τρέχουν δίχως παρατάσεις και δίχως καμία διάθεση αναβολής ειδικά τώρα που το εμπόριο αργοπεθαίνει.

Απαιτούμε πλέον σαν σύλλογος όπως και πριν τις γιορτές για μεμονωμένη αξιολόγηση ανά περιοχή και άνοιγμα της Κρήτης καθότι δεν μπορούν να εξισώνονται όλες οι περιοχές και να «υποφέρουν» όλες με βάση την Αττική η την Θεσσαλονίκη. Ζητάμε το κανονικό άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Κρήτη έστω και την 11η Ιανουαρίου εφόσον τα «επιδημιολογικά δεδομένα» συνεχίζουν και είναι καλά και την επόμενη εβδομάδα.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον αόρατο εχθρό αλλά και εμπιστοσύνη στα τοπικά μαγαζιά που τήρησαν κατά γράμμα τα μέτρα απέναντι στον ιό ζητάμε η Κρήτη να αποτελέσει προπομπό για άνοιγμα και  επαναφορά στην κανονικότητα. Τέλος παρατηρώντας προσεκτικά την πορεία του εμβολιασμού επισημαίνουμε την ανάγκη να επισπευστεί δίχως καθυστέρηση δίχως αργίες δίχως αναβολές και επιτέλους όπως γίνονται σε μεγάλο βαθμό τα testνα γίνονται σε ανάλογο βαθμό και τα εμβόλια. Δεν χωρούν αναβολές δεν χωρούν αργίες και εορτές σε ένα τέτοιο κρίσιμο θέμα. Η κοινωνία το απαιτεί το κράτος με αίσθημα ευθύνης οφείλει να εκτελέσει ΑΜΕΣΑ», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων. 

 

διάβασε και αυτό  Airbnb: Εως 80% η πτώση το 2020 στα έσοδα στην Αθήνα

Πηγή: hania.news

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Πανεπιστημίου Πατρών και του…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel