App Icon

Έργα και ημέρες του Δήμου

Ποιος είναι ο πραγματικός απολογισμός έργων της σημερινής δημοτικής αρχής Καλλιθέας;

Όλοι θυμόμαστε τις δηλώσεις του κ.Κάρναβου ως υποψηφίου δημάρχου 5 χρόνια πριν, περί φρέσκων ιδεών και αλλαγών. Σε μέσα μαζικής ενημέρωσης έδινε συνεντεύξεις προεκλογικά και μετεκλογικά λέγοντας πως πονάει τον τόπο που μεγάλωσε και πως θέλει να μην τον αφήσει στατικό.

Στον ετήσιο απολογισμό του όταν ερωτήθηκε αναφερόταν σε έργα, εκδηλώσεις και δρώμενα που διοργανώνονταν στο ίδρυμα Νίαρχος και στην τουριστική ανάπτυξη της Συγγρού και της παραλίας που αποτελούν προγράμματα που δεν είχε καμία ανάμειξη , πέραν της παρουσίας του, καθώς τα παρέλαβε έτοιμα από την προηγούμενη αυτοδιοίκηση.

Ένα χρόνο μετά μας έλεγε για τις μεγάλες νίκες των επιχορηγούμενων προγραμμάτων του δικτύου ομβρίων στο Χαροκόπειο που ήταν επιμέλεια της Περιφέρειας και όχι του Δήμου και για τις πλημμύρες στις Τζιτζιφιές για τις οποίες όχι μόνο δεν έκανε τίποτα αλλά τις προκάλεσε κιόλας αφού παρέλειψε να κάνει έγκαιρα σύμβαση καθαρισμού των φρεατίων για το 2018.Ακριβώς μετά απέδωσε τις σχετικές ευθύνες στα έργα της περιφέρειας του οδικού δικτύου! Το θέατρο του παραλόγου!

Ερωτώμενος για το πολύ βασικό βιοτικό πρόβλημα της καθαριότητας μας έταξε την αγορά 800 απορρηματοφόρων οχημάτων για τα οποία έλαβε και επιχορήγηση που στην πραγματικότητα δεν αγοράστηκαν ποτέ ,αλλά ένα μέρος αυτών.

Για την στάθμευση που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες καθημερινές δυσκολίες των κατοίκων της περιοχής μας , ενώ παρέλαβε υπόμνημα και έτοιμες εγκαταστάσεις 6 στρεμμάτων για την δημιουργία 450 θέσεων δεν ξεκίνησε καν το έργο.

Για τις κοινωνικές δομές και τις ευπαθείς ομάδες του δήμου μας δεν έκανε απολύτως τίποτα πέραν από εκδηλώσεις , ομιλίες,  και μαζώξεις. Οικειοποιήθηκε ωστόσο, μιας και έχει ταλέντο σε αυτό, το αθλητικό , κοινωνικό και πολιτιστικό έργο του ιδρύματος Νίαρχος ως δικό του.

Μας μίλησε για επιχειρηματική ανάπτυξη εντός του δήμου όταν δεν πρότεινε και σαφώς δεν εφάρμοσε κανένα σχετικό σχέδιο εισροής χρημάτων από τους επισκέπτες τουρίστες στις τοπικές μας επιχειρήσεις.

Ισχυρίστηκε μέσω σχετικής εκδήλωσης πως δίνει μάχη για τη δημιουργία μετρό στην Καλλιθέα και δεν κατάφερε τίποτα καινοτόμο και ουσιαστικό.

Γνωριμίες, προβολή ,πελατειακές  και δημόσιες σχέσεις ήταν τα μόνα που αποδεδειγμένα επιδίωξε. Ένας λαοπλάνος που σπατάλησε 5 πολύτιμα χρόνια χωρίς κανέναν ουσιώδη σκοπό ή όραμα. Καμία  ριζοσπαστική αλλαγή ή δική του πρόταση. Καμία ευθύνη.

Δεν φανταζόμασταν πως ο πολέμιος της στασιμότητας θα οδηγούσε στην οπισθοδρόμηση την Καλλιθέα μας μετά από τόσους πολυετής αγώνες αναγέννησης και ανάπτυξης.

Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο.

Καιρός να συνεχίσουμε στον δρόμο της προόδου με Προοπτική Ζωής.

 

  Μαρία Κουφογγιανάκη

        Δημοσιογράφος

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιάννης Νικολαράκος, θα πραγματοποιήσει την…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel