Έργα προϋπολογισμού 550.000€ (συμβασιοποίησης: 300.000 €) για τη συντήρηση και επισκευή πεζοδρομίων στο Μοσχάτο και στον Ταύρο και τη δημιουργία πρόσβασης ΑΜΕΑ με χρηματοδότηση από το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου υλοποιεί άλλη μία σημαντική παρέμβαση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του.  Συγκεκριμένα προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης της εργολαβίας  για το έργο: «Συντήρηση επισκευή πεζοδρομίων σε διάφορους δρόμους του Δήμου-Δημιουργία πρόσβασης ΑΜΕΑ», δαπάνης 301.781,63€, με ίδιους πόρους.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή νέων πεζοδρομίων και την επισκευή όσων παρουσιάζουν προβλήματα βατότητας, πρόσβασης και ασφάλειας. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της συντήρησης και την ανακατασκευής θα αποκατασταθούν τα κατεστραμμένα κρασπεδόρειθρα και θα διαμορφωθούν δίοδοι πρόσβασης ΑΜΕΑ. Οι εργασίες θα υλοποιηθούν και στις δύο Δημοτικές Κοινότητες Μοσχάτου και Ταύρου.

Για την υλοποίηση αυτού του έργου ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου με την από 30-7-18 διακήρυξή του, προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου, προϋπολογισμού 550.000€, σύμφωνα με την 1/2018 μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Στη συνέχεια διεξήχθη ανοικτός διαγωνισμός από τον οποίο αναδείχτηκε ο ανάδοχος με ποσοστό έκπτωσης 45,27%. Ακολούθως, με την υπαρ. 285/2018 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής έγινε κατακύρωση του διαγωνισμού στον τελικό ανάδοχο. Μετά την έγκριση της διαδικασίας του διαγωνισμού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, υπογράφηκε η σύμβαση στις 19 Μαρτίου 2019.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Με την υπογραφή του έργου της συντήρησης και της επισκευής πεζοδρομίων και τη δημιουργία πρόσβασης ΑΜΕΑ συνεχίζουμε μία σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων μας. Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιείται με ίδιους πόρους, λόγω της ορθής οικονομικής μας διαχείρισης και της εξοικονόμησης πόρων. Ιδιαίτερα σημαντική η πτυχή του έργου που αφορά την ενίσχυση προσβάσεων για τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα, κάτι που θα συμβάλλει στην απρόσκοπτη μετακίνησή τους».

πηγή: Γραφείο Τύπου Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Παρατείνεται μέχρι τις 30 Απριλίου η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: