Έρχεται ολικό «ρεκτιφιέ» του ΑΣΕΠ για μόνιμες προσλήψεις… εξπρές

Sample Codes

Την αναμόρφωση του ΑΣΕΠ εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος ενώ ανακοίνωσε και μπαράζ προσλήψεων στο δημόσιο για το 2020.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τον ΑΣΕΠ και «γνώμονα την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και την κοινωνική δικαιοσύνη» έχει ήδη συγκροτηθεί επιτροπή για την αναμόρφωση του νόμου.

Παράλληλα προανήγγειλε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και μέσω της διαλειτουργικότητας με την ΑΑΔΕ, από τις αρχές του 2020  οι Δήμοι θα μπορούν να χρεώνουν τα δημοτικά τέλη με βάση το Ε9. Ο ίδιος πάντως παρείχε τη δέσμευση ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αναδρομικά πρόστιμα για τις περιπτώσεις που είχαν γίνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο λάθη από τους πολίτες.   

Προσλήψεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες σε δήμους, στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών.

Προχωρούν οι διαδικασίες για προσλήψεις 8.116 υπαλλήλων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, 2.900 του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο ενισχύεται με 60 εκατ. ευρώ, 4.500 στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, καθώς και ένας σημαντικός αριθμός προσλήψεων που θα πραγματοποιηθεί για εκπαιδευτικούς από το υπουργείο Παιδείας.

Αυτά ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικός κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό.

Αναφορικά με τον δημόσιο τομέα, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι καθιερώνεται ο θεσμός των Υπηρεσιακών Γραμματέων, γίνεται πράξη η διαλειτουργικότητα των υπηρεσιών του Δημοσίου, συγκροτείται επιτροπή για την αναμόρφωση του 2190/1994 (σύσταση ΑΣΕΠ) με στόχο την επιτάχυνση των χρονικών διαδικασιών στις προσλήψεις, και επίσης ότι προχωρά ο προγραμματισμός των προσλήψεων για το σύνολο του δημοσίου τομέα.

Διατηρείται ο κανόνας «1 προς 1»

Σημείωσε ότι ο κανόνας 1:1 στις προσλήψεις διατηρείται και για το έτος 2020. σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, προσθέτοντας πως έως το τέλος του τρέχοντος έτους, «θα προγραμματίσουμε σε κρίσιμους τομείς νέες προσλήψεις, αξιοποιώντας το διαθέσιμο υπόλοιπο για το έτος 2020 από τις αποχωρήσεις, καθώς και ένα μικρό ποσοστό των αποχωρήσεων του 2021».

Σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις που εξαιρούνται από τη σχέση 1:1, προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για την πρόσληψη 8.116 υπαλλήλων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, 2.900 του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο ενισχύεται με 60 εκατ. ευρώ, 4.500 στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, καθώς και ένας σημαντικός αριθμός προσλήψεων που θα πραγματοποιηθεί για εκπαιδευτικούς από το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα για τον τομέα της Ιθαγένειας, ο υπουργός είπε ότι έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας προκειμένου να επεξεργαστεί ένα σύστημα πιο δίκαιο, πιο γρήγορο και πιο διαφανές στην απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας. «Κι έχω καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να ανεχθώ καμία αδιαφανή πράξη στον συγκεκριμένο τομέα» δήλωσε εμφατικά.

Προσλήψεις έκτακτου προσωπικού

Για το πρόγραμμα προσλήψεων έκτακτου προσωπικού, ο ίδιος σημείωσε ότι: «υφίσταται, κατόπιν συμφωνίας με τους θεσμούς, ένα ανώτατο ετήσιο μέσο όριο 47.500 υπαλλήλων το οποίο έχει ήδη ξεπεραστεί το πρώτο εξάμηνο του 2019, με μέσο όρο 53.000. Για το λόγο αυτό, προωθήθηκε ρύθμιση προκειμένου να καταστεί αποτελεσματικότερος ο έλεγχος του αριθμού του προσωπικού που προσλαμβάνεται για την κάλυψη έκτακτων αναγκών, εφόσον η δαπάνη για τις αποδοχές του επιβαρύνει εξ’ ολοκλήρου τον κρατικό προϋπολογισμό».

πηγή: https://www.dikaiologitika.gr

Facebook Comments
Sample Codes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία για προσλήψεις 1.200 οπλιτών Βραχείας…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Facebook
error: Content is protected !!