Ίδρυμα Αντώνη Σαμαρά

Η δημιουργία Ιδρυμάτων η συλλόγων από πολιτικούς γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Την ίδρυση τους μπορεί να την κάνουν οι ίδιοι πολιτικοί ή εξ αυτών κάποιοι συγγενείς τους ή συνεργάτες τους γίνονται όταν είναι εν ζωή αλλά και όταν αποβιώσει οι συγκεκριμένοι πολιτικοί που δίνουν το όνομα τους. Σκοπός είναι να διασωθούν κατά κύριο λόγο όσα έχουν κάνει στην πορεία τους.

 

 

Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα συστάθηκε στην Αθήνα Κοινωφελές Ίδρυμα Αντώνη Κ. Σαμαρά το οποίο αποτελεί  (ΙΑΣ) συστάθηκε στην Αθήνα, το οποίο αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Η διαδικασία της ίδρυσης είναι ανάλογη με τα αντίστοιχα Ιδρύματα Ελλήνων πρώην πρωθυπουργών και ως εκ τούτου θα ολοκληρωθεί με την έκδοση του προβλεπόμενου Προεδρικού Διατάγματος.

 

Ποιος είναι ο σκοπός του Ιδρύματος

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σκοπός του Ιδρύματος είναι «η συστηματική μελέτη, έρευνα και προβολή του έργου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης με την ανάδειξη γεγονότων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, η προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας και ολοκλήρωσης, η προαγωγή της πολιτικής κι επιστημονικής έρευνας και η συμβολή τους στην ανάπτυξη της κοινωνίας και την εκπλήρωση των εθνικών κι ευρωπαϊκών στόχων».

 

Ειδικότερα, προβλέπεται -μεταξύ άλλων- «η καταγραφή, ψηφιοποίηση κι αξιοποίηση του προσωπικού αρχείου του Αντώνη Σαμαρά, η έκδοση βιβλίων και συγγραμμάτων που αφορούν στην εκτίμηση πολιτικών και ιστορικών γεγονότων της πατρίδας μας, όπως επίσης και η δημιουργία πανεπιστημιακής έδρας πολιτικών σπουδών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής». Στους στόχους του Ιδρύματος είναι ακόμη «η μελέτη των εθνικών, οικονομικών, πολιτικών και πολιτιστικών προβλημάτων της χώρας και η διαμόρφωση-επεξεργασία και παρουσίαση προτάσεων επ’ αυτών. Το Ίδρυμα είναι ανεξάρτητο από την ενεργό παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας».

διάβασε και αυτό  Πέθανε ο Σταύρος Ψυχάρης

πηγή ΑΠΕ

 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Η εκπομπή Δίκτυο Πολιτών με τον Δημήτρη Γκίκα και την…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: