Αίτημα για σχέδιο στήριξης και ανάπτυξης του ελληνικού θεάτρου

Μια σειρά αιτημάτων σχετικά με το κλείσιμο των θεάτρων της χώρας λόγω COVID-19, εκφράζει σε δελτίο τύπου η Ένωση Θεατρικών Παραγωγών. 

Σύμφωνα με την ΕΝ.ΘΕ.ΠΑ., «το ελληνικό θέατρο εισέρχεται σε μια νέα περίοδο ανασφάλειας, που έρχεται να επιδεινώσει την ήδη διαταραγμένη επί 10 μήνες λειτουργία του».

Όπως τονίζεται στο δελτίο τύπου, το ελληνικό θέατρο είναι «ο πλέον ταλαιπωρημένος κλάδος της ελληνικής οικονομίας», ενώ επισημαίνεται ότι η διακοπή της λειτουργίας του για τέταρτη φορά, πρόκειται να προκαλέσει ανυπολόγιστες οικονομικές ζημιές που συνεπάγονται την οικονομική καταστροφή.

Ειδικότερα, η ΕΝ.ΘΕ.ΠΑ διατυπώνει τα ακόλουθα αιτήματα

– Η Ελληνική Πολιτεία να διατηρήσει ανοιχτά τα θέατρα, ως ασφαλείς χώρους συνάθροισης, στο βαθμό που δεν εφαρμόζεται ολικό lockdown.

– Όσο διαρκεί η πανδημία, οι θεατρικές παραγωγές που λειτουργούν να επιδοτούνται με αποζημίωση που ισούται με το 40% των – βάσει αδείας- θέσεων
της αίθουσας.

– Αποζημίωση των παραγωγών που σταμάτησαν λόγω κυβερνητικής απόφασης [12 Μαρτίου, 20 Σεπτεμβρίου και 3 Νοεμβρίου] με δίκαια και ασφαλή κριτήρια, που να προκύπτουν από τη διαφορά των εσόδων από το 2019 στο 2020.

– Να αποζημιωθούν οι αίθουσες που έκλεισαν με κυβερνητική εντολή ή που είναι αδύνατον να λειτουργήσουν με τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, με το 20 % της δυναμικότητας τους βάσει νόμιμης άδειας.

– Να αποζημιωθούν οι παραστάσεις που ακυρώθηκαν από δήμους και περιφέρειες, χωρίς κρατική εντολή.

– Να καταρτιστεί από την κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους θεατρικών φορέων, ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ και ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ.

Πηγή: kathimerini.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  “Άμεση στήριξη στους πληγέντες από τον σεισμό. Τη Δευτέρα οι πρώτες αποζημιώσεις”.

Απάντηση

Recommended
Στη σύλληψη ενός 22χρονου ημεδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: