Αιώνιο άστρο στον Σταυρό του Νότου

Ο Θάνος Μικρούτσικος άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο, στο Μετροπόλιταν, γύρω στις 8 το βράδυ. Πέθανε ήσυχος με τους δικούς του ανθρώπους γύρω του. Συμπλήρωνε δύο μήνες μέσα στο νοσοκομείο να αργοσβήνει και δυόμισι χρόνια από τότε που ανακάλυψε ότι έχει καρκίνο.

Βαρβάτο καρκίνο αλλά ο μπαγάσας άντεξε δυόμισι ολόκληρα χρόνια, να παλεύει, πάντοτε αισιόδοξος, χαμογελαστός και δυναμικός. Στιγμιαία μας περνούσε από το μυαλό, όσοι τον βλέπαμε ή μιλούσαμε μαζί του, ότι μπορεί και να το ξεπεράσει. Γνωρίζαμε όμως βαθιά μέσα μας πως αυτό δεν πρόκειται να γίνει…

Τελευταία του συναυλία ήταν στο φεστιβάλ της ΚΝΕ τον Σεπτέμβριο. Καταβεβλημένος κάτω από τη σκηνή, σφριγηλός και ρωμαλέος πάνω σε αυτήν. Επαιξε μόνο επαναστατικά και αντάρτικα. Τελευταία προσωπική του συναυλία ήταν στο Ηρώδειο, τον Ιούνιο. Επαιξε Καββαδία.

Αποθεώθηκε. Τον είχα συναντήσει στο σπίτι του λίγες μέρες πιο πριν, κάτσαμε για δυο ώρες στον καναπέ οι δυο μας και τον άκουγα με απόλυτη προσοχή. Εκεί μου είπε πως τα live τον δυναμώνουν, ακόμα και ο «ορθολογιστής γιατρός μου το είδε μεταφυσικά και μου είπε ότι οι συναυλίες μού κάνουν καλό…».

Και κάτι ακόμα: Σήμερα στην κηδεία του Θάνου θα ακουστούν και κάποια τραγούδια. Δεν χρειάζεται να σας πω ποιος τα διάλεξε.


Η πολιτική κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 14.30 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Η σορός θα εκτίθεται από τις 10.30 π.μ. στην αίθουσα τελετών για τον τελευταίο αποχαιρετισμό. Αντί για στεφάνια, η οικογένεια παρακαλεί να διατεθούν τα χρήματα για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της Μόριας. GR 07017 1355 0006 3551 3856 0788 – Τράπεζα Πειραιώς

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Λόγω και της θερμοκρασίας που έχει πέσει πολύ- και σε…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: