Αλέξης Τσίπρας: σε τηλεδιάσκεψη με Ευρωπαίους Σοσιαλιστές

Παρέμβασή πραγματοποίησε ο επικεφαλή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας μέσω τηλεδιάσκεψης, κατά τη διάρκεια της Προπαρασκευαστικής Συνόδου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Party of European Socialists ενόψει της Συνόδου Κορυφής, συγκεκριμένα επεσήμανε: ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο καθώς οι σοβαρές οικονομικές συνέπειες της πανδημίας είναι άμεσες σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Ως εκ τούτου είναι αναγκαία η υιοθέτηση άμεσων μέτρων, όπως το ευρωομόλογο αλλά και να υπάρξει συμφωνία για την επέκταση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού.

Ο κίνδυνος από ενδεχόμενη αδράνεια θα είναι διττός: Από τη μία πλευρά, μια νέα κρίση χρέους με ανυπολόγιστες συνέπειες και από την άλλη, μία ενδεχόμενη πολιτική κρίση από την άνοδο των εθνολαϊκιστικών αντιευρωπαϊκών δυνάμεων, ακόμη και σε κρίσιμες χώρες, όπως η Ιταλία και η Γαλλία.

Η ΕΕ είτε θα αποδεχθεί την αμοιβαιοποίηση του χρέους και θα κάνει γενναία βήματα για μία νέα οικονομική αρχιτεκτονική, είτε θα κάνει μικρά βήματα στην ίδια λογική με το παρελθόν και θα βυθιστεί σε νέα κρίση χρέους και συνοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζουμε την ισπανική πρόταση για ομόλογα στο διηνεκές αλλά και τις γαλλικές θέσεις για την αναστολή του Συμφώνου Σταθερότητας και για το 2021, αλλά και για την ανάγκη αναθεώρησής του. Επίσης, προασπιζόμαστε την πράσινη και ψηφιακή ατζέντα και την κατοχύρωση ευρωπαϊκού ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και ευρωπαϊκού ταμείου ανεργίας.

Zήτησe επίσης να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να μην ξαναφουντώσει η κρίση ασφαλείας και του προσφυγικού, με πρωτοβουλίες για τη Λιβύη και ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και την Κοινή Δήλωση με την ΕΕ, παράλληλα με την ενίσχυση του διαλόγου αλλά και την εφαρμογή κυρώσεων να βρίσκονται πάνω στο τραπέζι.

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Βασίλης Κικίλιας με τα λόγια Κωνσταντίνου Καραμανλή απαντά στο ΣΥΡΙΖΑΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Στους 125 έχει ανέλθει ο αριθμός των θυμάτων από τον…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: