App Icon

Αλέξης Τσίπρας το δεύτερο lockdown δείχνει την αποτυχία της κυβέρνησης

Αν ο κ. Μητσοτάκης δε μπορεί, αν τον υπερβαίνει η πραγματικότητα, να το δηλώσει ανοιχτά. Να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και να ζητήσει τη βοήθεια όλων μας»  σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον για αδράνεια και τονίζοντας ότι «το νέο lockdown αποτελεί απόδειξη της κυβερνητικής αποτυχίας» στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

«ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να θριαμβολογεί και να αυτοαπαθεώνεται», κατηγορώντας τον ότι:

  • Δεν προσέλαβε μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές στο ΕΣΥ.
  • Δεν μερίμνησε έγκαιρα για νέες κλίνες στις ΜΕΘ.
  • Δεν προχώρησε σε δωρεάν τεστ κορονοϊού.
  • Δεν μερίμνησε για την αποφυγή συνωστισμού στα ΜΜΜ.
  • Δεν άνοιξε τον τουρισμό με ασφάλεια.
  • Δεν πήρε κανένα μέτρο προστασίας για τo άνογμα των σχολείων.

Αντίθετα, όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ο πρωθυπουργός:

  • Ανακοίνωσε αυτάρεσκα ότι νίκησε οριστικά τον κορωνοϊό, στέλνοντας το απατηλό μήνυμα του εφησυχασμού.
  • Επέλεξε να αναπαράγει διαρκώς το αφήγημα της ατομικής ευθύνης. 
  • Άφησε τους πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους 80 και 100 ευρώ για να κάνουν χρυσές δουλειές τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.
  • Άφησε επιχειρήσεις και εργαζομένους στο έλεος της κρίσης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μία κατάσταση που «έχει βγει εκτός ελέγχου εδώ και ημέρες», σχολιάζοντας πως η σύγκριση με τα όσα έχουν κάνει οι άλλες χώρες για τη στήριξη των συστημάτων Υγείας «είναι αποκαρδιωτική», όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Έκανε ειδική αναφορά στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον πρωθυπουργό για την κατάσταση στα μέσα αναφοράς και την «την άρνησή του να προσέλθει να απαντήσει στη Βουλή», ενώ χαρακτήρισε «επιεικώς απαράδεκτη» τη χθεσινή τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη ότι «δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία».

«Να τα γεννήσει προφανώς δε μπορεί, όμως να ακυρώσει με το που εξελέγη τον διαγωνισμό που είχαμε προχωρήσει εμείς για την προμήθεια 750 νέων λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μπορούσε και με το παραπάνω» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

Ενώ σχολίασε πως «την ώρα που τα λέει αυτά, υπάρχουν πάνω από 200 οχήματα, τα οποία παραμένουν παρκαρισμένα στα αμαξοστάσια».

διάβασε και αυτό  Τα μεσάνυχτα της αναλήψεως οι ουρανοί ανοίγουν και οι ψυχές κλειδώνουν

«Ο κ. Μητσοτάκης βάζει λουκέτο στην Ελλάδα για δεύτερη φορά, για να περιορίσει τη ζημιά που προκάλεσε ο ίδιος»

Για την κατάσταση στην οικονομία, σχολίασε ότι «τα μέτρα που η κυβέρνηση χαρακτηρίζει έγκαιρα και κοινωνικά δίκαια, είναι αυτά που έχουν ήδη οδηγήσει σε 130.000 νέους ανέργους. Στο 12% των εργαζομένων με μισθό κάτω των 200 ευρω. Στη μείωση κατά 4 δις του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών».

«Ο κ. Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός που βάζει λουκέτο στην Ελλάδα για δεύτερη φορά, για να περιορίσει τη ζημιά που προκάλεσε ο ίδιος και η κυβέρνηση του, συνεχίζει να παριστάνει τον σωτήρα» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

Όπως τόνισε, απαιτείται έστω και τώρα, στο και πέντε  ένα συνεκτικό σχέδιο σωτηρίας, με χιλιάδες προσλήψεις στην υγεία τώρα, με επέκταση των συμβάσεων επικουρικού προσωπικού, με αναμόρφωση μισθολογίου, με επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων και με δωρεάν τεστ για το σύνολο του πληθυσμού.

Κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό αν θεωρεί ότι δεν μπορεί να ελέγξει πλέον την κατάσταση, να ζητήσει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

«Αν ο κ. Μητσοτάκης δε μπορεί, αν τον υπερβαίνει η πραγματικότητα, να το δηλώσει ανοιχτά. Να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και να  ζητήσει τη βοήθεια όλων μας» σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Η Καλλιθέα με θλίψη αποχαιρετά τον γνωστό Καλλιθεάτη δημοσιογράφο Κωνσταντίνο…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel