Ανακοίνωση του Tομεάρχη Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη

Δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τις φωνές και την αγωνία (;;;;;;;;;) που εξέφραζαν τα στελέχη της ΝΔ και ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αξιωματική αντιπολίτευση, για τους Μετακλητούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παρά τον μειωμένο αριθμό.
Ούτε τα δημοσιεύματα καταγγελιών για το κομματικό κράτος, που δήθεν έστηνε ο ΣΥΡΙΖΑ,στη δημόσια διοίκηση (δείτε το επισυναπτόμενο 1)
Μετά το Νόμο του ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης και τους εκατοντάδες ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΣ μετακλητούς που προβλέφθηκαν, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν πτοήθηκε.
Φαίνεται ότι δεν καλύφθηκε σε διορισμούς η λίστα στελεχών της ΝΔ.
Έτσι κάθε εβδομάδα σχεδόν έχουμε μια τουλάχιστον τροποποίηση, στον Νόμο του επιτελικού κράτους και στους οργανισμούς των Υπουργείων και των δημόσιων φορέων, που προβλέπουν νέους μετακλητούς συνεργάτες, νέους διορισμούς, νέες αμοιβές, κατ’ εξαίρεση τοποθετήσεις και όλα τα συναφή που βοηθούν για να ολοκληρωθεί το ΝΕΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ της ΔΕΞΙΑΣ.
Σήμερα σε Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, προβλέπονται 61 άτομα για το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τους φορείς του.
Προφανώς από τις αρχές Ιουλίου ως σήμερα δεν έφτασαν και το επιτελικό κράτος της ΝΔ, την ημέρα της ψηφοφορίας κατέθεσε στο ίδιο νομοσχέδιο, τροπολογία για 28 θέσεις μετακλητών στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σε ένα χρόνο διακυβέρνησης οι μετακλητοί αριθμούν κάποιες χιλιάδες.

Όχι σεμνά και ταπεινά, αλλά όπως ταιριάζει στο «αυτοκρατορικό ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ», με:
ειδικό αυξημένο μισθολόγιο, επιπλέον επιδόματα, υψηλόβαθμες και υψηλόμισθες θέσεις,
απόρρητα κονδύλια και άλλα πολλά….
Δίνουμε έναν πρώτο πίνακα (δείτε το επισυναπτόμενο 2) που δείχνει τι γίνεται, τι έλεγαν
και τι κάνουν.
Θα επανέλθουμε…

kalitheapress gr

ΝΟΜΟΣ / ΦΕΚΑΡΘΡΟ/ΠΑΡ.ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΕΠΙΣΠΕΥΔΟΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΤΙΤΛΟΣΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ προς συζήτηση και ψήφιση Ιούλιος 2020Άρθρο 216.11.2019ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΕπιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξειςΣύσταση θέσεων στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και στους εποπτευόμενους φορείς τουΣυστήνονται 61 νέες θέσεις (εμπειρογνωμόνων με θητεία και βαθμό 2ο της κατηγορίας ειδικών θέσεων, μετακλητών κλπ) στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβ έρνησης, στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στην Υπηρεσία Συντονισμού Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης, στο Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).
Τον Αύγουστο του 2019 ψήφισε το ν. 4623/19 με σωρεία διατάξεων που αφορούσαν το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τη λειτουργία των υπηρεσιακών μονάδων του. Από τον Απρίλιο του 2020 ισχύουν οι διατάξεις του ΠΔ 40/20 (Οργανισμός του εν λόγω Υπουργείου). Δύο μήνες μετά τη δημοσίευση του νέου οργανισμού, με το προς ψήφιση σ/ν επέρχονται νέες τροποποιήσεις στον Οργανισμό του Υπουργείου, σύσταση νέων υπηρεσιακών μονάδων, σύσταση 61 νέων οργανικών θέσεων τακτικού προσωπικού και μετακλητών υπαλλήλων, τοποθετήσεις προϊσταμένων κατ΄ επιλογήν του κομματικού κράτους. Πάλι αποσπασματικές διατάξεις, επαναλαμβανόμενες τροποποιήσεις προς εξυπηρέτηση συγκυριακών και συντεχνιακών επιδιώξεων. Παντελής απουσία της έννοιας Δημόσιο Συμφέρον. Η προκαλούμενη δαπάνη από τις νέες ρυθμίσεις περιγράφονται κατά προσέγγιση και σε πολλές περιπτώσεις αορίστως στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Το ελάχιστο κόστος επιβάρυνσης του τακτικού προϋπολογισμού ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ κατ΄ έτος για τις νέες οργανικές θέσεις που συστήνονται, τουλάχιστον 15,5 χιλιάδες ευρώ για τα επιδόματα θέσεων ευθύνης, ενώ λοιπά έξοδα λειτουργίας των νέων υπηρεσιών και αμοιβών για ομάδες εργασίας δεν μπορούν να προσδιοριστούν, αφού το αρμόδιο Υπουργείο δεν δίνει στο ΓΛΚ ακριβή στοιχεία, ως οφείλει.
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ προς συζήτηση και ψήφιση Ιούλιος 2020Άρθρο 22ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΕπιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξειςΟργανωτικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Ψηφιακής ΔιακυβέρνησηςΠρόσληψη δύο (2) μετακλητών συνεργατών (επικοινωνιολόγοι ή δημοσιογράφοι ή νομικοί).
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ προς συζήτηση και ψήφιση Ιούλιος 2020Τροπολογία 391/4ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΕπιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξειςΘέματα αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Πολιτικής ΠροστασίαςΣτη ΓΓΠΠ συνιστώνται (μέχρι 31-5-2023) 28 θέσεις μετακλητών υπαλλήλων για τις διευθύνσεις και υπηρεσίες της Γραμματείας. Επί παραδείγματι, οι 7 από τις εν λόγω θέσεις αφορούν τους κλάδους ΠΕ ή ΤΕ Μηχανικών για τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, 4 για την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, 3 θέσεις για τη ΓΔΟΥ κλπ. Οι προσλήψεις των μετακλητών υπαλλήλων διενεργούνται με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού, στην οποία καθορίζονται και τα καθήκοντα που τους ανατίθενται. Το κόστος μισθοδοσίας αυτών ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ . Η Κυβέρνηση συνεχίζει το γαϊτανάκι των αθρόων προσλήψεων υμετέρων από το παράθυρο, με ρυθμίσεις που δυστυχώς παραδίδουν άκριτα τη Δημόσια Διοίκηση στα χέρια των ιδιωτών. Εκτός από την εκχώρηση του Δημόσιου management, που διενεργείται με την τοποθέτηση ιδιωτών σε θέσεις προϊσταμένων στο δημόσιο τομέα, την οποία έχουμε στηλιτεύσει σε διάφορες διατάξεις, τώρα με τις κατατεθείσες τροπολογίες εκχωρούνται και οι αρμοδιότητες του υπαλληλικού σώματος σε μετακλητούς υπαλλήλους! Οι εν λόγω τροπολογίες θα δημιουργήσουν υπαλλήλους / εργαζομένους δύο ταχυτήτων μέσα στις υπηρεσίες, με ιδιώτες – μετακλητούς να αναλαμβάνουν καθήκοντα καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων που μπορούν να τους αποδοθούν, με αντισυνταγματικές αποχρώσεις και με την ασφάλεια της κατάργησης των θέσεών τους προ της διενέργειας εκλογών, συνεπώς και την έλλειψη πειθαρχικής ή άλλης αναζήτησης ευθυνών.
Ν. 4639/2019 (Α’ 185)Άρθρο εικοστό22.11.2019ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΚύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στο Magglingen/ Macolin τη 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, μετατροπή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε Ν.Π.Ι.Δ., κύρωση του νέου καταστατικού αυτής και άλλες διατάξεις.Προσωπικό Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και ΑπαλλοτριώσεωνΓια την υποβοήθηση του έργου του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου συνιστώνται τέσσερις (4) θέσεις μετακλητών υπαλλήλων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Μέσα σε δύο μήνες η κυβέρνηση επανέρχεται ελαστικοποιώντας τα τυπικά προσόντα των συνεργατών του προέδρου και μετατρέπει τις 2 θέσεις ειδικών συμβούλων σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων.
Ν. 4686/20 (Α’ 96)Άρθρο 5312.5.2020ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥΒελτίωση της μεταναστευτικής νομοθεσίας, τροποποίηση διατάξεων των νόμων 4636/2019 (A’ 169), 4375/2016 (A’ 51), 4251/2014 (Α’ 80) και άλλες διατάξειςΣύσταση Διεύθυνσης Νομικής Υποστήριξης Ασύλου και Υποδοχής στο Υπουργείο Μετανάστευσης και ΑσύλουΣτη Διεύθυνση Νομικής Υποστήριξης Ασύλου και Υποδοχής συστήνονται τρεις (3) θέσεις μετακλητών υπαλλήλων, οι οποίες πληρούνται με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου με την οποία ανατίθενται και τα ειδικότερα καθήκοντά τους. Οι ως άνω θέσεις μετακλητών καταργούνται αυτοδικαίως την 31η Δεκεμβρίου 2021. Για την κάλυψη της θέσης του Προϊσταμένου προβλέπεται η δυνατότητα διορισμού μετακλητού υπαλλήλου μέχρι 31/12/2021. Κόστος τουλάχιστον 200.000 ευρώ
Ν. 4686/20 (Α’ 96)Άρθρο 5412.5.2020ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥΒελτίωση της μεταναστευτικής νομοθεσίας, τροποποίηση διατάξεων των νόμων 4636/2019 (A’ 169), 4375/2016 (A’ 51), 4251/2014 (Α’ 80) και άλλες διατάξειςΣύσταση θέσεων συνεργατώνΣυστήνονται οκτώ θέσεις συνεργατών με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στα γραφεία του Διοικητή και του Υποδιοικητή της Υπηρεσίας Ασύλου και της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης καθώς και στο γραφείο προϊσταμένου της Αρχής Προσφυγών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Κόστος τουλάχιστον 1 εκατομμύριο ευρώ
Ν. 4686/20 (Α’ 96)Άρθρο 5512.5.2020ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥΒελτίωση της μεταναστευτικής νομοθεσίας, τροποποίηση διατάξεων των νόμων 4636/2019 (A’ 169), 4375/2016 (A’ 51), 4251/2014 (Α’ 80) και άλλες διατάξειςΣύσταση θέσεων στο Αυτοτελές Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων του Υπουργείου Μετανάστευσης και ΑσύλουΣυστήνονται δύο (2) θέσεις μετακλητών υπαλλήλων στο Αυτοτελές Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων, οι οποίες καταργούνται αυτοδικαίως την 31η Δεκεμβρίου 2021. Κόστος άνω των 100.000 ευρώ
Ν. 4647/19 (Α 204)Άρθρο 2213.12.2019ΥΓΕΙΑΣΚατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις.Οργανωτικά ζητήματα του Υπουργείου Ψηφιακής ΔιακυβέρνησηςΣτη Γενική Διεύθυνση Κυβερνοασφάλειας της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συστήνεται θέση μετακλητού Προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης Κυβερνοασφάλειας, ο οποίος επιλέγεται και τοποθετείται με απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Καταβάλλεται ειδικό επίδομα πέραν των προβλεπομένων για τους λοιπούς γενικούς διευθυντές.
Ν. 4670/20 (A’ 43)Άρθρο 428.02.2020ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝΑσφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.) και άλλες διατάξεις.Διοίκηση e-Ε.Φ.Κ.Α.Συνιστώνται στον e-Ε.Φ.Κ.Α. τέσσερις (4) θέσεις Υποδιοικητών
Ν. 4674 (A’ 53)Άρθρο 2, παρ. 5δ11.03.2020ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝΣτρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις.Αναπτυξιακοί Οργανισμοί Τοπικής ΑυτοδιοίκησηςΓια την επικουρία του Προέδρου ΔΣ αναπτυξιακών εταιρειών μπορεί να συστήνεται μία (1) θέση ειδικού συμβούλου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου με αποδεδειγμένη εμπειρία σε θέματα δημόσιας διοίκησης και αναπτυξιακής πολιτικής στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ν. 4674 (A’ 53)Άρθρο 11, παρ. 311.03.2020ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝΣτρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις.Ρύθμιση θεμάτων διοικητικής λειτουργίας δήμωνΓια την επικουρία του Προέδρου, με τους οργανισμούς και τους κανονισμούς των προηγούμενων παραγράφων, μπορεί να συστήνονται σε κάθε ΦΟΔΣΑ έως δύο (2) θέσεις Ειδικών Συνεργατών για συνολικό πληθυσμό μελών έως τριακόσιες χιλιάδες (300.000), έως τρεις (3) θέσεις για συνολικό πληθυσμό μελών έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) και έως τέσσερις (4) θέσεις για συνολικό πληθυσμό μελών από ένα εκατομμύριο (1.000.000) και άνω
Ν. 4674/20 (A’ 53)Άρθρο 18, παρ. 1α11.03.2020ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝΣτρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις.Ειδικοί Σύμβουλοι Επιστημονικοί Συνεργάτες Ειδικοί Συνεργάτες των ΟΤΑ1. α) Σε κάθε δήμο, συστήνονται αυτοδίκαια θέσεις Ειδικών Συμβούλων ή Ειδικών Συνεργατών ή Επιστημονικών Συνεργατών, συνολικού αριθμού ίσου με τον αριθμό των αντιδημάρχων του δήμου. Σε δήμους με μόνιμο πληθυσμό πάνω από εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) κατοίκους, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας μπορεί να συστήνεται μία (1) θέση Ειδικού Συνεργάτη, επιπλέον των προβλεπόμενων στο προηγούμενο εδάφιο.
Ν. 4674/20 (A’ 53)Άρθρο 18 / γ11.03.2020ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝΣτρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις.Ειδικοί Σύμβουλοι Επιστημονικοί Συνεργάτες Ειδικοί Συνεργάτες των ΟΤΑγ) Η πλήρωση μίας εκ των θέσεων της περίπτωσης α΄ μπορεί να γίνεται με δημοσιογράφο, με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι μέλος αναγνωρισμένης στην Ελλάδα επαγγελματικής δημοσιογραφικής ένωσης, η οποία είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Σε δήμους με μόνιμο πληθυσμό άνω των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων, μπορεί να συστήνεται μία (1) θέση Ειδικού Συνεργάτη, επιπλέον των προβλεπόμενων στην περίπτωση α΄, η πλήρωση της οποίας γίνεται αποκλειστικά με δημοσιογράφο που πληροί τις προϋποθέσεις του προηγούμενου εδαφίου.
Ν. 4662/20 (A’ 27)Άρθρο 407.02.2020Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας, αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού και άλλες διατάξεις.Κέντρο Μελετών Διαχείρισης Κρίσεων (ΚΕ.ΜΕ.ΔΙ.Κ.)Σύσταση θέσης Διευθυντή, ο οποίος προσλαμβάνεται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κατόπιν εισήγησης του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, για τριετή θητεία που δύναται να ανανεώνεται, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
Ν. 4635/19 (A’ 167)Άρθρο 17430.10.2019ΑΝΑΠΤΥΞΗΣΕπενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις.Τροποποιήσεις του ν. 4622/20191. Με τη διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 175 συστήνονται δύο επιπλέον θέσεις συνεργατών (με απόσπαση) στο Γραφείο του Υπουργού ή Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. 2. Με τη διάταξη της παρ. 6, αυξάνεται περαιτέρω το μισθολογικό κόστος της Προεδρίας της κυβέρνησης, καθώς χορηγείται και σε όλους τους προϊσταμένους της Γενικής Διεύθυνσης του Εθνικού Τυπογραφείου οι αποδοχές των Ειδικών Θέσεων 1 ου Βαθμού.
3. Με τη διάταξη της παρ. 32 προστίθεται εδάφιο στο τέλος της παρ. 5 του άρθρου 116 προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Στην περίπτωση που ο αριθμός των υπαλλήλων της παρ. 1 του άρθρου 31 δεν είναι τουλάχιστον τριπλάσιος του αριθμού των προς κάλυψη θέσεων ευθύνης, είναι δυνατή η τοποθέτηση στις ως άνω θέσεις, μετακλητών υπαλλήλων, οι οποίοι διορίζονται και παύονται με ανάλογη εφαρμογή της παραγράφου 2 του άρθρου 31».
Με αυτόν το νόμο εισήχθησαν 36 τροποποιήσεις (από απλές διορθώσεις μέχρι τροποποιήσεις ουσίας) των διατάξεων του ν. 4622/2019 για το «Επιτελικό Κράτος», μόλις δύο μήνες μετά την ψήφισή του. Προϊστάμενοι σε υπηρεσίες υπαγόμενες στον Πρωθυπουργό θα παίρνουν αύξηση πάνω από 50%! Με τη διάταξη για την κάλυψη όλων των θέσεων ευθύνης της Προεδρίας της κυβέρνησης ανοίγει διάπλατα ο δρόμος (πέραν των θέσεων προϊστάμενων Γραφείων ή υπαγόμενων σε αυτά Τμημάτων που ούτως ή άλλως προβλεπόταν) σε στρατιά από μετακλητούς υπαλλήλους. Είναι εξόχως υποκριτική η διατύπωση πως η τοποθέτηση στις θέσεις ευθύνης μετακλητών υπαλλήλων θα γίνεται στην περίπτωση που ο αριθμός των υπαλλήλων της Προεδρίας της Κυβέρνησης δεν είναι τουλάχιστον τριπλάσιος του αριθμού των προς κάλυψη θέσεων ευθύνης, καθώς αυτή τη στιγμή δεν έχει εκδοθεί ακόμη ο οργανισμός της Προεδρίας της Κυβέρνησης και δεν έχουν ακόμη στελεχωθεί οι σχετικές υπηρεσίες. Με άλλα λόγια αυτή τη στιγμή (αλλά και οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον ο Πρωθυπουργός έχει την απόλυτη ευχέρεια να στελεχώνει τις υπηρεσίες της Προεδρίας της Κυβέρνησης και να κατανέμει το αντίστοιχο προσωπικό κατά το δοκούν), δίνεται η δυνατότητα για κάλυψη όλων των θέσεων ευθύνης αποκλειστικά από μετακλητούς υπαλλήλους!
Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν αλίευσης από αλιευτικά σκάφη σημαίας…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: