Αναστολή λειτουργίας στα ΙΕΚ -Φροντιστήρια ή μαθήματα διαδικτυακά

Φροντιστήρια, δομές μελέτης, κέντρα ξένων γλωσσών θα βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας για το διάστημα του lockdown και θα μπορούν να λειτουργούν μόνο μέσω τηλεκπαίδευσης.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, η Ελλάδα θα μπει σε δεύτερο καθολικό lockdown για τρεις εβδομάδες (μέχρι 30 Νοεμβρίου), όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια από τις βασικές διαφορές με το «λουκέτο» του Μαρτίου – Απριλίου είναι ότι τα δημοτικά, νηπιαγωγεία και τα σχολεία ειδικής αγωγής θα παραμείνουν ανοιχτά.

Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας, ενώ μέσω τηλεκπαίδευσης θα γίνονται τα μαθήματα και στα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών.

Όπως ενημέρωνει το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του, με τηλεκπαίδευση θα λειτουργούν και: τα ΙΕΚ, το μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, τα Κολλέγια και τα Πανεπιστήμια (στα δύο τελευταία επιτρέπονται δια ζώσης μόνο τα εργαστήρια και κλινικές ασκήσεις του τελευταίου έτους προπτυχιακών προγραμμάτων φοιτητών).

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, λίγο μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, επεσήμανε πως: «Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για τη μεταφορά της μαθησιακής διαδικασίας στην εξ αποστάσεως μορφή της, στηρίζουμε με κάθε μέσο τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, τους εκπαιδευτικούς μας, τα στελέχη μας, και είμαστε αισιόδοξοι ότι σε λίγο καιρό θα επανέλθουμε στην κανονικότητα. Όλοι μαζί, με τον ίδιο ζήλο και προσαρμοστικότητα που επιδείξαμε και κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, θα αγωνιστούμε για να διασφαλίσουμε την ατομική και δημόσια υγεία, παράλληλα με τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας για όλες και όλους».

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Την ώρα που βράζει η εγκληματικότητα μαγειρεύεται το νομοσχέδιο του Σωφρονιστικού Κώδικα. Τι αλλάζει;

Απάντηση

Recommended
Σήμερα το πρωί στις 10.00 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚοινωνικήςΥπηρεσίας…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: