Ανδρέας Αναστόπουλος : Τα καταστήματα στη Καλλιθέα τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλλιθέας Ανδρέας Αναστόπουλος μαζί με το διοικητικό συμβούλιο σε ανακοίνωση τους αναφέρεται στα δημοσιεύματα που υπάρχουν για τα καταστήματα της Καλλιθέας με αφορμή τα 11 κρούσματα που βρέθηκαν μετά τον τέστ για το covid -19 που πραγματοποιήθηκε στη πλατεία Δαβάκη. Τονίζοντας ότι η αγορά της Καλλιθέας είναι μία από τις μεγαλύτερες της Αττικής και όλης της Ελλάδας και τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και πρέπει να την στηρίζουμε. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Με αφορμή δημοσιογραφικές αναφορές, που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες και ενέταξαν την Καλλιθέα στις «κόκκινες» – λόγω κρουσμάτων COVID-19 – περιοχές της Αττικής, θέλω να ενημερώσω και να καθησυχάσω τους συναδέλφους, αλλά και το καταναλωτικό κοινό, αναφέροντας ότι τα καταστήματα της πόλης μας τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα (αποστάσεις, μάσκες, αντισηπτικά, ωράριο λειτουργίας, κλπ ), για την αποφυγή της εξάπλωσης και της διασποράς του COVID-19.


Οι αναφορές αυτές βασίστηκαν στη διεξαγωγή τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στην κεντρική πλατεία της πόλης μας και κεντρικό πυρήνα της τοπικής αγοράς, την πλατεία Δαβάκη. Όπως έγινε γνωστό, τα τεστ έγιναν σε περαστικούς, χωρίς να διευκρινίζεται αν αυτοί είναι ή όχι δημότες της πόλης, ενώ μεγάλο ποσοστό των συνολικών κρουσμάτων που αναφέρθηκαν (3 στους 11) αντιστοιχεί σε αλλοδαπούς, με αμφισβητούμενο το αν αυτοί διαμένουν επίσης στην περιοχή.
Η τοπική αγορά της Καλλιθέας είναι μια από τις πιο σημαντικές, πολυπληθείς και δραστήριες ολόκληρης της Αττικής (και της χώρας) και είναι υποχρέωση μας να τηρούμε τα μέτρα.
Γνωρίζουμε ότι η επιδημία είναι δύσκολο να απομονωθεί σε γεωγραφικά μήκη και πλάτη, πόσο μάλλον δε όταν πρόκειται για όμορες περιοχές του λεκανοπεδίου. Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, θεωρώ ότι πρέπει ΟΛΟΙ (ΜΜΕ –ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ) να διατηρούμε την ψυχραιμία μας και να παραμένουμε (συγκρατημένα) αισιόδοξοι, γιατί έστω και εμμέσως, πλήττεται η τοπική κοινωνία καθώς και η τοπική αγορά.
Η τοπική αγορά της Καλλιθέας έχει αποδείξει πολλάκις ότι όχι απλώς αποτελεί μια από τις πιο ασφαλείς σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά κι ότι «αντέχει», παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η επιδημία, η ύφεση και τα μνημόνια της τελευταίας δεκαετίας, παραμένοντας μια ιδιαίτερα «ζωντανή» αγορά.

διάβασε και αυτό  Μοτοπορεία μνήμης για τους Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού σε όλη την Ελλάδα.

Με εκτίμηση
Αναστόπουλος Ανδρέας,
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Καλλιθέας

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) συζήτησαν για τις…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel