App Icon

Ανδρέας Γκρέτσας Προτάσεις για τον περιορισμό της παράνομης στάθμευσης αυτοκινήτων και δικύκλων στην 1η Δημοτική Κοινότητα Καλλιθέας.

Στην συνεδρίαση του 1ου Διακοινοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας στις 10/3/2021 ο Κοινοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Γκρέτσας τοποθετήθηκε με ολοκληρωμένη πρόταση για τον περιορισμό της παράνομης στάθμευσης στην κοινότητα Καλλιθέας, αναδεικνύοντας τα οφέλη της.
Στην εισήγηση του τόνισε τα εξής :

Κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Με δεδομένο ότι στην κοινότητά μας χτυπάει έντονα ο παλμός της επαγγελματικής δραστηριότητας έχοντας ως αποτέλεσμα η περιοχή μας να προσελκύει και μεγάλο αριθμό επισκεπτών, έχει αρχίσει να παρατηρείται πολύ έντονα το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης των αυτοκινήτων στις γωνίες οικοδομικών τετραγώνων. Εάν σε αυτό προστεθεί το γεγονός ότι δίκυκλα σταθμεύουν πάνω στα πεζοδρόμια, αντιλαμβανόμαστε εύκολα ότι οι μετακινήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών γίνονται με δυσκολία, αν όχι με αντιξοότητα σε κάποιες περιπτώσεις.
Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, οφείλουμε να δώσουμε λύση και να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την ασυδοσία!

Συμμεριζόμενοι την αντικειμενική δυσκολία της Δημοτικής Αστυνομίας, λόγω του περιορισμένου αριθμού Δημοτικών Αστυνομικών, να επιβλέψει τα σημεία που σημειώνονται περιστατικά παραβατικότητας, παραθέτουμε τις ακόλουθες προτάσεις.

Διαγραμμίσεις σε όλα τα σταυροδρόμια (όχι μόνο σε κεντρικά σημεία, αλλά και στις γειτονιές).
Πινακίδες διέλευσης πεζών.
Αξιοποίηση του προγράμματος Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων-Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, διαπλάτυνση  των πεζοδρομίων στις γωνίες των οικοδομικών τετραγώνων, όπου αυτό είναι εφικτό, αντί της πρότασης του Πολυτεχνείου για εξέδρες με παγκάκια στην μέση των πλευρών οικοδομικών τετραγώνων.

Τα οφέλη από αυτή την τελευταία προτεινόμενη διορθωτική κίνηση θα είναι πολλαπλά, όπως:
Διευκόλυνση στις μετακινήσεις των πεζών, των γονέων με τα παιδικά καροτσάκια και των γονέων που πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο. Σκεφτείτε πόσες φορές κατεβαίνετε στον δρόμο επειδή δεν μπορείτε να βαδίσετε επάνω στο πεζοδρόμιο λόγω εμποδίων.

διάβασε και αυτό  Ο Σημερινός Δήμαρχος Καλλιθέας λύνει το πρόβλημα με τις πλημμύρες;;;

Προσβάσιμα πεζοδρόμια για τα άτομα με αναπηρία. Μπορείτε εύκολα να αντιληφθείτε τη σημαντικότητα μιας τέτοιας κίνησης σε μια πόλη που φιλοξενεί τον Φάρο Τυφλών και τον Οίκο Τυφλών.

Μείωση τροχαίων ατυχημάτων λόγω καλύτερης ορατότητας.

Εκκίνηση επιχειρηματικής δραστηριότητας σε επαγγελματικούς χώρους που βρίσκονται πάνω σε γωνίες, και που στην παρούσα χρονική περίοδο παραμένουν ανεκμετάλλευτοι. Αυτό, μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της ανεργίας και στην αυξηση των εσόδων του Δημου.

Εγκατάσταση βυθιζομενων κάδων στις άκρες των πεζοδρομίων που θα διαπλατυνθούν. Οι κάδοι αυτοί έχουν πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα συγκριτικά με τους συμβατικούς, δηλαδή ένας βυθιζόμενος κάδος αντιστοιχεί σε δέκα συμβατικούς. Συνεπακόλουθα, αυτό θα αποτρέψει και το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης περιφοράς των συμβατικών κάδων από το ένα σημείο στο άλλο ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός και πιθανόν θα μειώσει τις βάρδιες των οδοκαθαριστών. Έχουμε πληροφορηθεί ό,τι έχει ξεκινήσει η έρευνα για τα σημεία εγκατάστασης των βυθιζόμενων κάδων, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη αρχίσει να τοποθετούνται.

Εδώ να πω ό,τι με χαροποιεί ιδαίτερα το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή έχει αποφασίσει την τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων σε σημεία όπου είχα προτείνει κι εγώ σε απάντησή μου (στις 25/Απριλίου/2020), σε σχετική πρόσκληση που μας είχε σταλεί από τον Δήμο (την 01/Απριλίου/2020).
Να σημειώσουμε ότι στις διαπλατυμένες γωνίες που δε θα μπουν βυθιζόμενοι κάδοι, μπορούν να δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης για δίκυκλα με οριοθέτηση των θέσεων.

Σε αυτό το σημείο, να επισημάνουμε ακόμη ό,τι σε όσες γωνίες δεν είναι εφικτό να γίνει διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, επιβάλλεται να υπάρχει η ράμπα για τα άτομα με αναπηρία. Κι εκεί, όμοια με όσα πρότεινα αμέσως από πάνω, θα πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης για τα δίκυκλα, και να τοποθετηθούν συμβατικοί κάδοι. Με αυτό τον τρόπο θα εμποδίζεται η παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων.

διάβασε και αυτό  Η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει τα δημοτικά συμβούλια Καλλιθέας Μοσχάτου-Ταύρου παρασκευή 6/11/2020 στις 18.00

Αποτέλεσμα :
Δημιουργούμε μια πόλη πιο φιλική στον κάτοικο και πιο ελκυστική στον επισκέπτη.
Βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την καθημερινότητα τους.
Δίνουμε αξία στην πόλη μας.

Ναι, είναι ένα μεγάλο έργο,  αλλά με πολλαπλά οφέλη ειδικά στους ανθρώπους που ζουν εδώ. Δίνουμε Ζωή στις γειτονιές μας!

Με εκτίμηση

Ανδρέας Π. Γκρέτσας
Κοινοτικός Σύμβουλος
1ου Διαμερίσματος Καλλιθέας

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Με κόσμο που ξεχύθηκε στους δρόμους για να γιορτάσει το…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel