«Ανθοστεφάνωτες γυναίκες του ‘21» στην Καλλιθέα

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής στο  Δήμο Καλλιθέας παρουσιάζεται το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στο Χώρο Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων) «Ανθοστεφάνωτες γυναίκες του ‘21» Επετειακή συναυλία – αφιέρωμα στην ελληνική επανάσταση (Έκτακτη συναυλία)
Οι καλλιτέχνες Μιμή Ρουφογάλη-σολίστ πιάνου και Μίνα Πολυχρόνου-σοπράνο, θα παρουσιάσουν έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών που εμπνεύστηκαν από την ηρωική αντιμετώπιση των Ελλήνων, την τόλμη, το σθένος τους, αλλά και για τις θυσίες τους και τα βάσανά τους.

 

Η μουσικός και η ερμηνεύτρια θα παρουσιάσουν έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών που εμπνεύστηκαν από την ηρωική αντιμετώπιση των Ελλήνων, την τόλμη, το σθένος τους, αλλά και για τις θυσίες τους και τα βάσανά τους.

Ενδεικτικά θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τις όπερες ‘’ Κυρά- Φροσύνη’’, ‘’Μάρκος Μπότσαρης’’ και ‘’Δέσπω’’ του Παύλου Καρρέρ, αποσπάσματα από την όπερα του Τζοακίνο Ροσσίνι  ‘’Η πολιορκία της Κορίνθου’’, αποσπάσματα από την ‘’Καντάτα Ελευθερίας’’ του Χρ. Λεοντή σε ποίηση Δ. Σολωμού, τραγούδια των Γ.Κωνσταντινίδη, Λαμπελέτ, καθώς και ο ‘’Ύμνος στην Ελευθερία’’ σε ποίηση Δ. Σολωμού και μουσική Νικ. Μάντζαρου,και άλλα.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Συναυλία κάτω από την Πανσέληνο Δημήτρης Αϊβαλιώτης 12 Αυγούστου στην πλατεία Τζιτζιφιών

Απάντηση

Recommended
Την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: