Απάντηση Μπακογιάννη στον Σαμαρά για τις διερευνητικές

Sample Codes

«Ο κ. Σαμαράς έχει παγίως αυτές τις απόψεις με ένα μικρό διάλειμμα, της δικής του πρωθυπουργίας. Γιατί κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του οι διερευνητικές επαφές προχωρούσαν, άρα είχαν τον ίδιο στόχο με τον δικό μας» δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών.

«Αν επρόκειτο να βάλω ένα πρόσημο, θα το έκρινα θετικό» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, για τον 61ο γύρο των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Τρίτης, η κα Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι και οι δύο πλευρές προσήλθαν αποφασισμένες να προχωρήσουν τις διερευνητικές.

Όπως είπε, είναι πολύ νωρίς να πούμε ότι μπαίνουμε σε μια άλλη φάση, καθώς αυτό θα φανεί στους επόμενους γύρους.

«Δεν είναι εύκολο να ξανακερδηθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο χώρες, η οποία έχει πλήρως χαθεί. Η πολιτική δεν είναι ένα εκκρεμές που μπορείς να πας από τη μια άκρη στην άλλη με μεγάλη ταχύτητα. Τώρα είμαστε τελείως στην αρχή. Θα προχωρήσουμε. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις, δεν είμαστε αφελείς» επισήμανε.

Σύμφωνα με την κα Μπακογιάννη, η Άγκυρα προχώρησε σε αλλαγή στάσης, καθώς κατάλαβε ότι η πολιτική που ακολούθησε αυτόν το καιρό δεν της βγήκε καθόλου.

«Ακολούθησε μια δύσκολη και κοστοβόρα πολιτική κι είχε τα αντίθετα αποτελέσματα. Έφερε τους Αμερικανούς στο αμήν, τις επέβαλαν κυρώσεις. Στην Ευρώπη είχε ξεχειλίσει το ποτήρι και αντιλαμβανόταν ότι θα έχει κυρώσεις και από αυτήν και ταυτόχρονα στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό τα πράγματα είναι δύσκολα στην οικονομία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σχολίασε πως οι διερευνητικές επαφές δεν ήταν επιλογή της Τουρκίας, καθώς προσπάθησε δύο φορές τον τελευταίο καιρό να τις αποφύγει. 

διάβασε και αυτό  Μητσοτάκης στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο : ''Τα εμβόλια να παραδοθούν όσο πιο σύντομα γίνεται!''

Απαντώντας στο αν η Ελλάδα έχει εμπιστοσύνη στην Τουρκία, σημείωσε ότι «με προσοχή, σύνεση κι αποφασιστικότητα θα παρακολουθήσουμε την τουρκική στάση». 

Για τις αντίθετες απόψεις που διατυπώνονται για τις διερευνητικές, αρχικά απάντησε χρησιμοποιώντας τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1978 στη Βουλή ότι «για την επίλυση των διαφορών υπάρχουν οι εξής τρόποι: Ο διάλογος, η διαιτησία και ο πόλεμος». 

«Επειδή άκουσα να λένε ότι θα πάμε στη Χάγη με άλλο νομικό πλαίσιο κι όχι με το πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, θέλω να διαβεβαιώσω ότι στη Χάγη, αν οι Τούρκοι την αποδεχτούν, όπως οφείλουν, θα πάμε με το ένα και μοναδικό Διεθνές Δίκαιο» υπογράμμισε.

Ενώ επισήμανε ότι «είναι η υποχρέωση της ΕΕ σε όποια συμφωνία κάνει με την Τουρκία να βάλει ως όρο από την αρχή τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου». 

Απαντώντας στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του με τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας δήλωσε ότι «εμείς στη ΝΔ επειδή έχουμε την τύχη να έχουμε πολλούς πρώην πρωθυπουργούς, έχουμε εγκαίρως δηλώσει ότι οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν το αυτονόητο δικαίωμα να καταθέτουν τις απόψεις τους είτε αυτές είναι σύμφωνες είτε όχι με τις απόψεις της ηγεσίας». 

«Ο κ. Σαμαράς έχει παγίως αυτές τις απόψεις με ένα μικρό διάλειμμα, της δικής του πρωθυπουργίας. Γιατί κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του οι διερευνητικές επαφές προχωρούσαν, άρα είχαν τον ίδιο στόχο με τον δικό μας. Μάλιστα, με παρέμβαση του κ. Βενιζέλου τότε το αντικείμενο των διερευνητικών επεκτάθηκε και στην Ανατολική Μεσόγειο και τα ανώτατα συμβούλια συνεργασίας των χωρών προχωρούσαν. Όταν άσκησε την εξουσία, την άσκησε με τις πάγιες θέσεις του υπουργείου Εξωτερικών» σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ.

Facebook Comments
Sample Codes

διάβασε και αυτό  Επίθεση με βιτριόλι: Τα πρώτα λόγια της 34χρονης αποκαλύπτει ο διευθυντής της .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
''Καταφέραμε στην Ελλάδα να χειριστούμε καλά το πρώτο κύμα, ενώ…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Facebook
error: Content is protected !!