App Icon

Απέναντι στους Ναυταθλητικούς Συλλόγους η Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου στο δημοτικό συμβούλιο εκτός ημερήσιας διάταξης τέθηκε και το θέμα της Ναυταθλητικής Μαρίνας Καλλιθέας και των αγωγών που έχουν λάβει τα μέλη των Ναυταθλητικών Ομίλων Καλλιθέας από τον σημερινό πρόεδρο του Οργανισμού Γιάννη Γάλλου με την σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας.

Το αποτέλεσμα είναι ότι παρά την διαφωνία δημοτικών Παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οποίες ζητάνε να βοηθήσει ο δήμος τον ναυταθλητισμό της πόλης μας, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια είναι εκπρόσωπος της πόλης μας σε όλην την Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως γιατί οι αθλητές φέρνουν μετάλλια συμμετέχοντας σε αγώνες και Όχι να συνεχισει να είναι απέναντι τους, γεγονός που αποδεικνύεται και απο την ομιλία του Δημάρχου Καλλιθέας, η οποία έγινε και αφορμή της αποχώρησης των προέδρων Ναυταθλητικών Συλλόγων αλλά και μελών τους από τη συνεδρίαση στη διάρκεια της ομιλίας του.

Αθλητικά Σωματεία της Καλλιθέας καλούν το Δήμαρχο να ανακαλέσει για να μην τον μηνύσουν

Αποφασισμένα να μην αφήσουν να περάσουν στο «ντούκου» τα όσα είπε ο δήμαρχος Καλλιθέας , Δημήτρης Κάρναβος , είναι τέσσερα ναυταθλητικά σωματεία της πόλης.

Τα σωματεία ήδη του απέστειλαν σχετικό- μακροσκελέστατο- εξώδικο καλώντας τον να ανακαλέσει , προειδοποιώντας τον ότι διαφορετικά θα καταθέσουν εναντίον αγωγή όπως και κατά του Κώστα Ευσταθίου, προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και Άθλησης ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΛΟΣ», σχετικά με όσα ειπώθηκαν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (22 Απριλίου).

Οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των τεσσάρων αυτών ναυαταθλητικών σωματείων , παρέστησαν και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , όπου κάλεσαν τον κ. Κάρναβο , να ανακαλέσει. Εκείνος αρνήθηκε, τον κατήγγειλαν και αποχώρησαν ανακοινώνοντας και την απόφαση του να προβούν περαιτέρω σε όλες τις νόμιμες ενέργειες .

Όπως αναφέρουν στο εξώδικο τους , τα όσα ειπώθηκαν από τους κκ Κάρναβο και Ευσταθίου « στην διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 22.4.2019 είναι « γεμάτα ψεύδη και συκοφαντίες σε βάρος μας και συνιστούν απρόκλητη λόγω και έργω επίθεση σε βάρος ημών, των μελών του Δ.Σ. και των λοιπών απλών μελών των Ομίλων μας. Τα ως άνω μειωτικά και προσβλητικά σχόλια είχαν στόχο να υποτιμήσουν, να δυσφημίσουν, να εμφανίσουν ως αναξιόπιστα και να προσβάλλουν τις διοικήσεις και τα μέλη των Ομίλων μας έναντι των πολιτών της Καλλιθέας, επειδή αντιδρούμε στις παράνομες ενέργειές σας σε βάρος των μελών μας και να μεταφέρουν στις δικές μας “πλάτες” της ευθύνες των 2 πρώτων από εσάς για την κακή πραγματική και οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ναυταθλητική μαρίνα σήμερα».
Επίσης τονίζουν πως ότι στοιχεία είχαν ζητηθεί « για λογαριασμό του Δήμου Καλλιθέας και του ΝΠΔΔ «Γιάννης Γάλλος» από τους ομίλους σχετικά με τα μέλη τους που έκαναν χρήση των εγκαταστάσεων της Μαρίνας, σας είχαν εγκαίρως παραδοθεί από τις διοικήσεις μας, και τις προηγούμενες και τις παρούσες, γεγονός που είχατε συνομολογήσει και στο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) που ερεύνησαν το καθεστώς λειτουργίας της ναυταθλητικής μαρίνας το 2016 και συμπεριέλαβαν τα σχετικά στοιχεία για τα ελλιμενιζόμενα σκάφη μας στην σελ. 32 του πορίσματος που συνέταξαν.

Ειδικότερα όσον αφορά στις σχέσεις των 2 πρώτων εξ υμών με τον τρίτο όμιλο ΝΑΟΕΦ, υπενθυμίζουμε ότι οι 2 πρώτοι από εσάς όχι μόνο δεν είχατε ζητήσει ποτέ στοιχεία των σκαφών και δεν δεχόσασταν να συνάψουν σύμβαση ελλιμενισμού, αλλά αποφεύγατε ακόμα και την ανταλλαγή αλληλογραφίας με τον ΝΑΟΕΦ.
ΙΙΙ. Μέχρι την έγκριση του Ειδικού Κανονισμού Λειτουργίας της Μαρίνας»

Το εξώδικο
Ολόκληρο το εξώδικο που απέστειλαν στο κ. Κάρναβο , οι τέσσερις αθλητικοί φορείς , έχει ως εξής :

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
1. Του Ανδρέα Αντωνόπουλου, ….., ενεργούντος για τον εαυτό του ατομικά αλλά και για λογαριασμό του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ» και με το διακριτικό τίτλο «Ν.Ο.Τ.Κ.», του οποίου είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. και τους εκπροσωπεί νομίμως.
2. Του Σπυρίδωνος Πούλου, …..ενεργούντος για τον εαυτό του ατομικά αλλά και για λογαριασμό του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του ΣΥΛΛΟΓΟΥ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ και με τον διακριτικό τίτλο «Σ.Ε.Α.Ν.Α.Τ.Κ.», του οποίου είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. και τους εκπροσωπεί νομίμως.
3. Του Ιωάννη Σαμαρτζή…, ενεργούντος για τον εαυτό του ατομικά αλλά και για λογαριασμό του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του σωματείου με την επωνυμία «ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ – ΦΙΛΙΑΣ» και με τον διακριτικό τίτλο «Ν.Α.Ο.Ε.Φ.» του οποίου είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. και τους εκπροσωπεί νομίμως.
4. Του Αριστείδη Ρούσση, …ενεργούντος για τον εαυτό του ατομικά αλλά και για λογαριασμό του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του σωματείου με την επωνυμία «ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ» και με τον διακριτικό τίτλο «ΙΟΠ/ΔΕΗ» του οποίου είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. και τους εκπροσωπεί νομίμως
ΠΡΟΣ
1. Δημήτριο Κάρναβο, Δήμαρχο και κάτοικο Καλλιθέας Αττικής, οδός Ματζαγριωτάκη αρ. 76
2. Κωνσταντίνο Ευσταθίου, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Καλλιθέας και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και Άθλησης ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΛΟΣ», κάτοικο Καλλιθέας Αττικής, στην Ναυταθλητική Μαρίνα στο Δέλτα Φαλήρου
3. Ε Μ, δημοσιογράφο και υπεύθυνο της ιστοσελίδας www.kallitheaonline.gr
Οι δύο πρώτοι εξ υμών, στις 22 Απριλίου 2019 προσέβαλλαν εξακολουθητικά την φήμη, την τιμή και υπόληψη ημών των ιδίων ατομικά, αλλά και των υπολοίπων μελών των σωματείων μας που εκπροσωπούνται απο εμάς κατά την διάρκεια δημόσιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλλιθέας – στην οποία ήμασταν παρόντες εκπροσωπώντας τα μέλη μας ο πρώτος, δεύτερος και τέταρτος εξ ημών και το μέλος του ΔΣ του τρίτου από εμάς Διονύσιος Κουτσουβέλης – με τα όσα ψευδή και συκοφαντικά δηλώσατε ενώπιον όλων των παρόντων δημοτικών συμβούλων, παρατάξεων και δημοτών της Καλλιθέας σε βάρος των διοικήσεων ημών των Ομίλων που ελλιμενίζουμε σκάφη μελών μας στην Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας και ενώ γνωρίζατε ότι τα λεγόμενά σας βιντεοσκοπούνται και θα αναμεταδοθούν σε ΜΜΕ και ιστοσελίδες – όπως και έγινε τελικά.
Ο τρίτος εξ υμών προσέβαλε την δική μας τιμή και υπόληψη και όλων των υπολοίπων μελών των Δ.Σ. και των σωματείων μας με την ανάρτηση και δημοσίευση βίντεο από την ως άνω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου – που περιείχαν τις προσβλητικές και ψευδείς εις βάρος μας δηλώσεις των δύο πρώτων – στα οποία είχατε προσθέσει και δικά σας κείμενα με προσβλητικό και ψευδές για μας περιεχόμενο. Τα βίντεο και τα κείμενα αναρτήθηκαν στις 23.04.2019 στο διαδικτυακό τόπο “kallitheaonline.gr” – το οποίο αποτελεί ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης (blog) – στην ηλεκτρονική διεύθυνση «https://kallitheaonline.gr» καθώς και στις 22.04.2019 στο ομώνυμο συνδρομητικό κανάλι που ο 3ος εξ υμών διατηρείτε στον ιστότοπο YouTube με τον τίτλο “kallitheaonline.gr” στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.youtube.com/user/kallitheaonline/featured και παραμένουν αναρτημένα μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα:
Α. Σε ανάρτηση στον ενημερωτικό ιστότοπο https://kallitheaonline.gr που αναγράφεται ότι «Δημοσιεύθηκε στις 23 Απριλίου 2019» με θέμα «Ευσταθίου: Με εισαγγελική ψάχνουμε τους σκαφάτους – Διεκδικούμε λιμενιάτικα από το 2009» υπάρχει μέχρι σήμερα βίντεο διάρκειας 0:46 λεπτών με τμήματα της ομιλίας του προέδρου του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «Γιάννης Γάλλος» και δημοτικού συμβούλου Κωνσταντίνου Ευσταθίου στο δημοτικό συμβούλιο που απευθύνεται προς εμάς και πριν από αυτό το εξής κείμενο :
[Η συζήτηση την οποία προκάλεσαν στο δημοτικό συμβούλιο της Μεγάλης Δευτέρας 22 Απριλίου, οι εκπρόσωποι των ναυταθλητικών ομίλων, δεν εξελίχθηκε όπως περίμεναν. Η νέα διοίκηση του δήμου Καλλιθέας τους έφερε ενώπιον των ευθυνών τους. Στον δήμο Καλλιθέας δεν προσέφεραν καμία υπηρεσία στον εντοπισμό ιδιοκτητών σκαφών που έφυγαν νύχτα κατά δεκάδες από τη μαρίνα Καλλιθέας, αφήνοντας πίσω τους μάλιστα και ένα φέσι περίπου 2 εκατομυρίων ευρώ στον δήμο Καλλιθέας…
Στον δήμο Καλλιθέας δεν βρέθηκαν στοιχεία για τα εκατοντάδες σκάφη τα οποία ελλιμενίζονταν επί σειρά ετών στη μαρίνα Καλλιθέας ώστε ο δήμος να προβεί στην είσπραξη τελών ελλιμενισμού παρελθόντων ετών. Αυτό αποκάλυψε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης, Κωνσταντίνος Ευσταθίου, ερωτηθείς από εκπροσώπους ναυταθλητικών ομίλων, γιατί η διοίκηση του δήμου καταθέτει τώρα τις αγωγές σε βάρος ιδιοκτητών σκαφών για λιμενιάτικα παρελθόντων ετών.
Ο κ. Ευσταθίου ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής. Στοιχεία στον δήμο Καλλιθέας δεν βρέθηκαν το 2014, ενώ για να εντοπίσει ποιοί ιδιοκτήτες σκαφών ελλιμένιζαν τα σκάφη τους στη μαρίνα Καλλιθέα τα προηγούμενα χρόνια αναγκάσθηκε να απευθυνθεί στην Εισαγγελία για να αρχίσει η αναζήτηση τους μέσω Λιμεναρχείων. Καθώς επιβεβαίωσε ότι από πλευράς των ομίλων δεν του προσφέρθηκε κανενός είδους συνεργασία, ενώ είναι γνωστό ότι διατηρούν αρχεία με τα πλήρη στοιχεία των σκαφούχων. Ο κ. Ευσταθίου επίσης τόνισε ότι ο δήμος Καλλιθέας διεκδικεί έσοδα από τέλη ελλιμενισμού από το 2009 έως το 2016.
“Σπάστε την ομερτά”
Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος ζήτησε από τους εκπροσώπους των ομίλων να σπάσουν την “ομερτά” κι εφόσον διατηρούν αρχεία να αποκαλύψουν στον δήμο Καλλιθέας πόσοι και ποιοί ιδιοκτήτες σκαφών ελλιμένιζαν από το 2009 έως το 2016 τα σκάφη τους στη μαρίνα.] Απομαγνητοφώνηση από το δημοσιευμένο στον εν λόγω ιστότοπο βίντεο με ομιλητή τον κύριο Ευσταθίου:
[…Για να βρούμε στοιχεία κάναμε, έκανα εισαγγελική παραγγελία, έδωσα εισαγγελική παραγγελία και μετά από μήνες ερχόντουσαν στοιχεία από διάφορα λιμεναρχεία, κατόπιν της εισαγγελικής παραγγελίας για να βρούμε τα στοιχεία. Αυτή ήταν η συνεργασία που είχαμε με τους ομίλους, με τις διοικήσεις των ομίλων προκειμένου να βρούμε τα στοιχεία. Όσο εγώ από αυτήν εδώ την αίθουσα, να υπερασπίσουμε αυτή τη θέση του δημοτικού συμβούλου και αντίστοιχα ότι χθες διοίκηση ανέλαβε ο καθένας, εγώ ξερω να πω ότι από το 2009 έως το 2017, μέχρι το 2016 τα έσοδα ήταν μηδέν,
αυτά τα έσοδα διεκδικούμε με τις αγωγές ήρθε αυτή εδώ η διοίκηση, η δική μας διοίκηση προκειμένου να διεκδικήσει χρήματα που ποτέ δεν ήρθαν στα ταμεία του Δήμου…]

Β. Επίσης σε ανάρτηση στο ηλεκτρονικό κανάλι https://www.youtube.com/user/kallitheaonline/featured που αναγράφεται ότι «Δημοσιεύθηκε στις 22 Απριλίου 2019» με θέμα «Ευσταθίου: Με εισαγγελική ψάχνουμε τους σκαφάτους – Διεκδικούμε λιμενιάτικα από το 2009», υπάρχει μέχρι σήμερα το ίδιο ως άνω βίντεο διάρκειας 0:46 λεπτών με τμήματα της ομιλίας του 2ου εξ υμών προέδρου του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «Γιάννης Γάλλος» Κωνσταντίνου Ευσταθίου στο δημοτικό συμβούλιο προς εμάς και κάτω από αυτό το εξής κείμενο: [Δημοσιεύτηκε στις 22 Απρ. 2019
Η συζήτηση την οποία προκάλεσαν στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 22 Απριλίου, οι εκπρόσωποι των ναυταθλητικών ομίλων, δεν εξελίχθηκε όπως περίμεναν. Η νέα διοίκηση του δήμου Καλλιθέας τους έφερε ενώπιον των ευθυνών τους. Στον δήμο Καλλιθέας δεν προσέφεραν καμία υπηρεσία στον εντοπισμό ιδιοκτητών σκαφών που έφυγαν νύχτα κατά δεκάδες από τη μαρίνα Καλλιθέας. Στον δήμο Καλλιθέας δεν βρέθηκαν στοιχεία για τα εκατοντάδες σκάφη τα οποία ελλιμενίζονταν επί σειρά ετών στη μαρίνα Καλλιθέας ώστε ο δήμος να προβεί στην είσπραξη τελών ελλιμενισμού παρελθόντων ετών. Αυτό αποκάλυψε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης, Κωνσταντίνος Ευσταθίου, ερωτηθείς από εκπροσώπους ναυταθλητικών ομίλων, γιατί η διοίκηση του δήμου καταθέτει τώρα τις αγωγές σε βάρος ιδιοκτητών σκαφών για λιμενιάτικα παρελθόντων ετών. Ο κ. Ευσταθίου ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής. Στοιχεία στον δήμο Καλλιθέας δεν βρέθηκαν το 2014, ενώ για να εντοπίσει ποιοί ιδιοκτήτες σκαφών ελλιμένιζαν τα σκάφη τους στη μαρίνα Καλλιθέα τα προηγούμενα χρόνια αναγκάσθηκε να απευθυνθεί στην Εισαγγελία για να αρχίσει η αναζήτηση τους μέσω Λιμεναρχείων. Καθώς επιβεβαίωσε ότι από πλευράς των ομίλων δεν του προσφέρθηκε κανενός είδους συνεργασία, ενώ είναι γνωστό ότι διατηρούν αρχεία με τα πλήρη στοιχεία των σκαφούχων. Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος ζήτησε από τους εκπροσώπους των ομίλων να σπάσουν την “ομερτά” κι εφόσον διατηρούν αρχεία να αποκαλύψουν στον δήμο Καλλιθέας πόσοι και ποιοί ιδιοκτήτες σκαφών ελλιμένιζαν από το 2009 έως το 2016 τα σκάφη τους στη μαρίνα.]

Γ. Σε άλλη ανάρτηση στο ηλεκτρονικό κανάλι https://www.youtube.com/user/kallitheaonline/featured που αναγράφεται ότι «Δημοσιεύθηκε στις 22 Απριλίου 2019» με θέμα «Κάρναβος: Σπάστε την ομερτά και δώστε τα στοιχεία στον δήμο» υπάρχει μέχρι σήμερα βίντεο διάρκειας 2:51 λεπτών με τμήματα της ομιλίας του 1ου εξ υμών δημάρχου Δημητρίου Κάρναβου στο δημοτικό συμβούλιο προς εμάς και κάτω από αυτό το εξής κείμενο : [“Ο ναυταθλητισμός για εμάς είναι πολύ σημαντικό στοιχείο, συνδέει την πόλη με την θάλασσα” διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους ναυταθλητικών ομίλων στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 23 Απριλίου, τονίζοντας ότι η μαρίνα της Καλλιθέας θα διατηρήσει ναυταθλητικό χαρακτήρα. Με προϋπόθεση να συνεργασθούν οι όμιλοι με τον δήμο ώστε να λυθούν οι εκκρεμότητες με τα τέλη ελλιμενισμού παρελθόντων ετών. Μάλιστα, ο δήμαρχος Καλλιθέας κάλεσε τους ναυταθλητικούς ομίλους να προσκομίσουν στον δήμο όλα τα στοιχεία που διατηρούν στα αρχεία τους για ιδιοκτήτες σκαφών που ελλιμένιζαν τα σκάφη τους στη μαρίνα Καλλιθέας την περίοδο 2019-2016. Ειδικότερα, σε έντονο ύφος διεμήνυσε στους εκπροσώπους των ναυταθλητικών ομίλων να σπάσουν την “ομερτά” στη μαρίνα της Καλλιθέας, καλώντας τους στις δίκες του δήμου Καλλιθέας κατά σκαφάτων για τέλη ελλιμενισμού παρελθόντων ετών, να προσέλθουν ως μάρτυρες υπέρ του δήμου Καλλιθέας. “Είμαστε πολύ υπερήφανοι γιατί εισπράττει ο δήμος χρήματα εκεί που τόσα χρόνια δεν εισέπραττε. Κι αν εσείς είστε τόσο πρόθυμοι, γιατί τόσο καιρό δεν μας φέρατε τα στοιχεία; Αλλά φοβάμαι ότι θα αποκαλυφθεί ότι στην “ομερτά” είναι πολύ περισσότεροι” είπε οργισμένος προς τους εκπροσώπους των ναυταθλητικών σωματείων…..] Στο βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση φαίνεται ο 1ος εξ υμών δήμαρχος ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου να λέει τα εξής απευθυνόμενος προς εμάς που ήμασταν παρόντες εκπροσωπώντας τους Ομίλους μας (απομαγνητοφωνημένο κείμενο μετά το 1:45 λεπτό): […. Εμείς θα θέλαμε στοιχεία …… Επειδή πίστευα – και ελπίζω να μην διαψευστώ – ότι καθόμαστε από την ίδια πλευρά … φέρτε τα στοιχεία, προσφερθείτε να σας καλέσουμε και ως μάρτυρες, για το δημόσιο συμφέρον παλεύουμε…. Ξέρετε πολύ καλά εσείς ότι υπήρχαν διάφορα συμφέροντα στην Μαρίνα που την λυμαίνονταν …. Και αν εσείς είστε τόσο πρόθυμοι σήμερα, γιατί τόσον καιρό δεν μας φέρνατε τα στοιχεία? Αλλά φοβάμαι ότι θα αποκαλυφθεί ότι στην ομερτά είναι ……] Δέον να επισημανθεί ότι ο 3ος εξ υμών, περιφρονώντας πλήρως την δημοσιογραφική δεοντολογία, την ουσία του λειτουργήματός του και της δημοκρατίας εν τέλει, στις 3 συνολικά αναρτήσεις που έκανε για το ίδιο θέμα δεν μνημονεύει ούτε μία λέξη από όλα όσα εμείς ως εκπρόσωποι των Ομίλων αναφέραμε στην εν λόγω συνεδρίαση, αφήνοντας στον θεατή/αναγνώστη την εντύπωση ότι δεν είχαμε κάτι να πούμε για να αντικρούσουμε τις εις βάρος μας κατηγορίες των 2 πρώτων εξ υμών

Δ. Στα πρακτικά συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της ίδιας ως άνω ημερομηνίας έχουν, μεταξύ άλλων, καταγραφεί τα εξής:
“ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ: ……..Με αυτό το σκεπτικό φτάσαμε, έγινε ο Ειδικός Κανονισμός πράξη με το ΦΕΚ 201 τον Φεβρουάριο… 31 Ιανουαρίου του 2017 και όντως τα περισσότερα μέλη, τα περισσότερα σκάφη ήρθαν και υπογράψανε σύμβαση με το Δήμο και από τότε πληρώνουν. Για να φτάσουμε όμως να έχουμε στοιχεία μελών μέχρι τον 2ο του 2017 σε επανειλημμένες αλληλογραφίες έγγραφες που είχαμε εμείς σαν Νομικό Πρόσωπο με τους ομίλους, σχεδόν ποτέ δεν μας απαντούσαν. Ή όταν απαντούσαν, λέγανε: τα μέλη που ανήκουν στη δύναμη του ομίλου μας είναι αυτό, αυτό, αυτό, με ονόματα και τίποτα άλλο. Και το μόνο που τους ενδιέφερε είναι να μας πουν την πινακίδα του αυτοκινήτου που έχουν αυτά τα μέλη για να μπορούν να εισέλθουν από την πύλη. Και αυτό το ενισχύει αυτό που λέω, το ότι για να βρούμε στοιχεία, κάναμε… έκανα εισαγγελική παραγγελία, έδωσα εισαγγελική παραγγελία και μετά από μήνες ερχόντουσαν στοιχεία από διάφορα Λιμεναρχεία, κατόπιν της εισαγγελικής παραγγελίας, για να βρούμε τα στοιχεία. Αυτή ήταν η συνεργασία που είχαμε με τους ομίλους, με τις Διοικήσεις των ομίλων, προκειμένου να βρούμε τα στοιχεία. …………………..
ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ: …….. Δηλαδή πιστεύει κανείς ότι από τα σημερινά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΟΤΚ, υπήρχαν κάποιοι που επωφελήθηκαν οικονομικά από αυτό που γινόταν τόσα χρόνια στη μαρίνα; Αν το πιστεύουν κάποιοι, ας το πουν. ……….Αν πιστεύετε ότι υπήρχαν πρόσωπα, πρωταγωνιστές και ειδικά στις τάξεις του ΝΟΤΚ, που έβαζαν χρήματα στην τσέπη τους, ή θησαύριζαν τον όμιλο, γιατί σε αυτά τα πρόσωπα δεν έχετε ασκήσει αγωγές? ………………
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Να είστε καλά. Εμείς, να ξέρετε, ότι είμαστε περήφανοι για αυτό που κάνουμε. Είμαστε πολύ περήφανοι, γιατί υπάρχουν, και ξέρετε πολύ καλά όλοι εσείς, διάφορα συμφέροντα, υπήρχαν στη μαρίνα, που τη λυμαίνονταν. Και ξέρανε πού να μας βρούνε. Αλλά είμαστε πολύ περήφανοι…… …………..
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Πολύ περήφανοι για το ότι κάνουμε αγωγές, είμαστε πολύ περήφανοι γιατί εισπράττει ο Δήμος χρήματα, εκεί που τόσα χρόνια δεν εισέπραττε. Και αν εσείς είστε τόσο πρόθυμοι σήμερα, γιατί τόσο καιρό δεν μας φέρατε τα στοιχεία; Αλλά φοβάμαι ότι θα αποκαλυφθεί ότι στην omerta της μαρίνας, συμμετείχαν περισσότεροι. Και όταν θα σπάσει η omerta, θα δούμε ποιους θα αφορά. ….”

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ
Οι ως άνω δηλώσεις και ισχυρισμοί των δύο πρώτων εξ ημών που σημειώνονται ανωτέρω με υπογράμμιση, ότι δηλ. δήθεν χρειάζονταν στοιχεία από τους Ομίλους για τα μέλη μας που είχαν σκάφος εντός της Μαρίνας για να διεκδικήσουν τέλη ελλιμενισμού από το 2009 έως και το 2017, τα οποία (στοιχεία) δεν έλαβαν λόγω έλλειψης συνεργασίας εκ μέρους μας, όπως γνωρίζετε είναι απολύτως ψευδείς και συκοφαντικοί. Εξαιρετικά συκοφαντική και προσβλητική είναι επίσης η χρήση από τον 1ο εξ υμών της φράσης “….Και αν εσείς είστε τόσο πρόθυμοι σήμερα, γιατί τόσο καιρό δεν μας φέρατε τα στοιχεία; Αλλά φοβάμαι ότι θα αποκαλυφθεί ότι στην omerta της μαρίνας, συμμετείχαν περισσότεροι. Και όταν θα σπάσει η omerta, θα δούμε ποιους θα αφορά. ….” που μας απηύθυνε. Συνέκρινε δηλ. την υποτιθέμενη άρνηση χορήγησης στοιχείων εκ μέρους μας, με την “omerta” η οποία ως γνωστόν σημαίνει “ο νόμος της σιωπής” και περιγράφει τον ιδιότυπο μαφιόζικο κώδικα συμπεριφοράς που απαγορεύει την κοινολόγηση των μυστικών της οργάνωσης. Με την έκφραση αυτή δηλ. ο 1ος εξ υμών ταύτισε εμάς, τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. των σωματείων μας, αλλά και τα απλά μέλη μας εν γένει, με σκληρές συμμορίες της Ιταλικής μαφίας που δεν αποκαλύπτουν στοιχεία των εγκλημάτων τους! Με τις εν λόγω δηλώσεις μας αποδίδετε πρόθεση και προσπάθεια να σας αποκρύψουμε τα στοιχεία των μελών μας που διατηρούσαν σκάφος ελλιμενισμένο στην ναυταθλητική μαρίνα από το 2011 έως και το 2017, προκειμένου να μην πληρώσουν τέλη ελλιμενισμού και γενικότερα μας αποδίδετε τακτικές “μαφίας” κατά την τέλεση εγκλημάτων!
Παρόμοιες δηλώσεις και συμπεριφορές έχετε εκδηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν, για τον λόγο αυτό και ο εκ των συμβούλων κ. Λασκαρίδης ευθέως ρωτά τον 1ο και 2ο εξ υμών, χωρίς να παίρνει απάντηση : “….Δηλαδή πιστεύει κανείς ότι από τα σημερινά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΟΤΚ, υπήρχαν κάποιοι που επωφελήθηκαν οικονομικά από αυτό που γινόταν τόσα χρόνια στη μαρίνα; Αν το πιστεύουν κάποιοι, ας το πουν. ……….Αν πιστεύετε ότι υπήρχαν πρόσωπα, πρωταγωνιστές και ειδικά στις τάξεις του ΝΟΤΚ, που έβαζαν χρήματα στην τσέπη τους, ή θησαύριζαν από τον όμιλο, γιατί σε αυτά τα πρόσωπα δεν έχετε ασκήσει αγωγές;…”
Επίσης ψευδείς και συκοφαντικοί είναι οι ισχυρισμοί του 3ου εξ υμών – που παρουσιάζονται δήθεν ως είδηση/γεγονός – που επαναλαμβάνουν όλα τα παραπάνω ψεύδη των 2 πρώτων προσθέτοντας επίσης ότι ο Δήμαρχος «μας έφερε προ των ευθυνών» μας και ότι εξαιτίας της δικής μας δήθεν έλλειψης συνεργασίας προκλήθηκε «ένα φέσι περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ στον δήμο Καλλιθέας». Με λίγα λόγια, ο 3ος από εσάς μας αποδίδει ευθύνες για την απώλεια των 2 εκατομμυρίων ευρώ από τον Δήμο Καλλιθέας !

Η πραγματικότητα, την οποία γνωρίζετε πολύ καλά άπαντες οι παραλήπτες της παρούσας, είναι η εξής:
Ι. Ό,τι στοιχεία είχατε ζητήσει για λογαριασμό του Δήμου Καλλιθέας και του ΝΠΔΔ «Γιάννης Γάλλος» από τους ομίλους σχετικά με τα μέλη τους που έκαναν χρήση των εγκαταστάσεων της Μαρίνας, σας είχαν εγκαίρως παραδοθεί από τις διοικήσεις μας, και τις προηγούμενες και τις παρούσες, γεγονός που είχατε συνομολογήσει και στο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) που ερεύνησαν το καθεστώς λειτουργίας της ναυταθλητικής μαρίνας το 2016 και συμπεριέλαβαν τα σχετικά στοιχεία για τα ελλιμενιζόμενα σκάφη μας στην σελ. 32 του πορίσματος που συνέταξαν.
ΙΙ. Ειδικότερα όσον αφορά στις σχέσεις των 2 πρώτων εξ υμών με τον τρίτο όμιλο ΝΑΟΕΦ, υπενθυμίζουμε ότι οι 2 πρώτοι από εσάς όχι μόνο δεν είχατε ζητήσει ποτέ στοιχεία των σκαφών και δεν δεχόσασταν να συνάψουν σύμβαση ελλιμενισμού, αλλά αποφεύγατε ακόμα και την ανταλλαγή αλληλογραφίας με τον ΝΑΟΕΦ.
ΙΙΙ. Μέχρι την έγκριση του Ειδικού Κανονισμού Λειτουργίας της Μαρίνας (Υ.Απόφαση 633 – Έγκριση Ειδικού Κανονισμού Λειτουργίας Ναυταθλητικής Μαρίνας Καλλιθέας, ΦΕΚ 201/Β’/30.01.2017), το ΝΠΔΔ «Γιάννης Γάλλος» και ο Δήμος Καλλιθέας ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΝ να χρεώνουν τέλη ελλιμενισμού κ.λπ. έξοδα για την χρήση της Μαρίνας, γεγονός για το οποίο είχαν ενημερωθεί σχετικά από το 2011 από το Συνήγορο του Πολίτη και ο 2ος από εσάς μάλιστα το είχε συνομολογήσει εγγράφως με επιστολές προς την Α.Ε. Παράκτιο Αττικό Μέτωπο και προς το ΣΕΕΔΔ κατά την διενέργεια του προαναφερόμενου ελέγχου.
ΕΠΕΙΔΗ
Τα όσα ειπώθηκαν από τους 2 πρώτους εξ υμών στην διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 22.4.2019 και το περιεχόμενο των αναρτήσεων του 3 εξ υμών στο διαδίκτυο είναι γεμάτα ψεύδη και συκοφαντίες σε βάρος μας και συνιστούν απρόκλητη λόγω και έργω επίθεση σε βάρος ημών, των μελών του Δ.Σ. και των λοιπών απλών μελών των Ομίλων μας. Τα ως άνω μειωτικά και προσβλητικά σχόλια είχαν στόχο να υποτιμήσουν, να δυσφημίσουν, να εμφανίσουν ως αναξιόπιστα και να προσβάλλουν τις διοικήσεις και τα μέλη των Ομίλων μας έναντι των πολιτών της Καλλιθέας, επειδή αντιδρούμε στις παράνομες ενέργειές σας σε βάρος των μελών μας και να μεταφέρουν στις δικές μας “πλάτες” της ευθύνες των 2 πρώτων από εσάς για την κακή πραγματική και οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ναυταθλητική μαρίνα σήμερα.
Ως εκ των ανωτέρω ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θεωρούμε την συνολική σας συμπεριφορά, όπως εκδηλώθηκε ανωτέρω με το περιεχόμενο των δηλώσεων/αναρτήσεων, τον τόπο και τον χρόνο που έγιναν αήθη, εμπαθή και απρόκλητη επίθεση σε βάρος ημών και όλων των υπολοίπων μελών των σωματείων μας, η οποία επέφερε σημαντική βλάβη και προσβολή της προσωπικότητάς μας κατ’ άρθρ. 57, 59, 919, 932 του Αστικού Κώδικα και 361-363 ΠοινΚωδικα, για την οποία ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ εντόνως.
Για τους λόγους αυτούς και με ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματος ημών και των λοιπών μελών των σωματείων μας ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να αποκαταστήσετε άμεσα την ηθική βλάβη που μας προκαλέσατε ως εξής:
• Ο 1ος εξ υμών να αναγνώσει δήλωση κατά την διάρκεια της αμέσως επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλλιθέας με την οποία θα λέει τα εξής: “Αναγνωρίζω ότι η δήλωσή μου κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22.4.2019 προς τους εκπροσώπους των ΝΟΤΚ, ΣΕΑΝΑΤΚ, ΝΑΟΕΦ, ΙΟΠ/ΔΕΗ [….Και αν εσείς είστε τόσο πρόθυμοι σήμερα, γιατί τόσο καιρό δεν μας φέρατε τα στοιχεία; Αλλά φοβάμαι ότι θα αποκαλυφθεί ότι στην omerta της μαρίνας, συμμετείχαν περισσότεροι. Και όταν θα σπάσει η omerta, θα δούμε ποιους θα αφορά. ….] ήταν άδικη, άστοχη και μειωτική για την προσωπικότητα των μελών των Δ.Σ. και των απλών μελών των ομίλων, γι’ αυτό την ανακαλώ και απολογούμαι γι’ αυτήν”
• Ο 1ος και 2ος εξ υμών θα αναγνώσουν κοινή δήλωση κατά την διάρκεια της αμέσως επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλλιθέας με την οποία θα αναγνωρίζουν ότι: “ Οι ναυταθλητικοί όμιλοι ΝΟΤΚ, ΣΕΑΝΑΤΚ, ΝΑΟΕΦ, ΙΟΠ/ΔΕΗ και οι διοικήσεις τους από το 2007 μέχρι σήμερα ουδεμία ευθύνη έχουν για την αδυναμία του ΝΠΔΔ «Γιάννης Γάλλος» να εισπράξει τέλη ελλιμενισμού από τα σκάφη που ελλιμενίζονταν στην μαρίνα έως και τις 30.1.2017. Οι διοικήσεις των ως άνω Όμιλων εγκαίρως χορήγησαν στον Δήμο Καλλιθέας και το ΝΠΔΔ «Γιάννης Γάλλος» ό,τι πληροφορίες και στοιχεία εγγράφως και με νόμιμο τρόπο τους ζητήθηκαν σχετικά με τα μέλη τους που είναι ιδιοκτήτες σκάφους ελλιμενιζόμενου στην Μαρίνα.”
• Ο τρίτος εξ υμών αναρτώντας άμεσα και κατά τα οριζόμενα από το άρθρο 37 ν. 4356/2015 στον ιστότοπό σας και στο ηλεκτρονικό κανάλι με την επωνυμία
“kallitheaonline.gr” ολόκληρη την παρούσα εξώδικό μας, να παραμείνει δε συνδεδεμένη με την εισαγωγική εικόνα του ιστοτόπου αλλά και αυτοτελώς για πάντα ως αρχείο του ιστοτόποu σας, με έμφαση στο αμέσως κατωτέρω, το οποίο θα πρέπει να αναγραφεί με μεγαλύτερους και έντονους (bold) χαρακτήρες:
“Ο ιστότοπος “kallitheaonline.gr” δημοσιεύει σήμερα, ένα τμήμα της εξωδίκου που έλαβε με την εξής αποκαταστατική δήλωση – συγγνώμη προς τα Διοικητικά Συμβούλια και τα μέλη των ομίλων ΝΟΤΚ, ΣΕΑΝΑΤΚ, ΝΑΟΕΦ και ΙΟΠ/ΔΕΗ για τις αναρτήσεις της 22-23/4/2019: α) στο ομώνυμο ηλεκτρονικό κανάλι youtube.gr και τον παρόντα ιστότοπο που είχαν ως τίτλο «Ευσταθίου: Με εισαγγελική ψάχνουμε τους σκαφάτους – Διεκδικούμε λιμενιάτικα από το 2009» και β) την ανάρτηση στο ομώνυμο ηλεκτρονικό κανάλι με τίτλο: «Κάρναβος: Σπάστε την ομερτά και δώστε τα στοιχεία στον δήμο» .
Το “kallitheaonline.gr” διά του υπευθύνου ύλης/σύνταξης κ. Ε Μ απολογείται για τα εν λόγω σχόλια προς τα Διοικητικά Συμβούλια και τα μέλη των ως άνω ομίλων, αναγνωρίζοντας ότι ουδέν εκ των υπονοούμενων αρνητικών αξιολογήσεων και σχολίων που περιλαμβάνονται σε αυτά συντρέχουν στην περίπτωσή τους. Απολογούμαστε για όλη την αναστάτωση και την ψυχική πίεση που τους προκαλέσαμε και δεσμευόμαστε να αποφεύγουμε στο μέλλον κάθε παρόμοια ανάρτηση/σχόλιο που να θέτει σε αμφισβήτηση το ποιόν, την εντιμότητα και το ήθος των Διοικητικών Συμβουλίων και των μελών των εν λόγω ομίλων ως συνεπείς και νομοταγείς πολίτες.”
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση (το αργότερο εντός 10 ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας) ανταπόκρισή σας και συμμόρφωση προς τα ανωτέρω προς αποκατάσταση της προαναφερόμενης βλάβης που εμείς και τα λοιπά μέλη των σωματείων μας έχουμε υποστεί στην προσωπικότητα, την τιμή και την υπόληψή μας, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ για λογαριασμό όλων των μελών του Δ.Σ. και των απλών μελών μας ότι επιφυλασσόμαστε να ζητήσουμε αντίστοιχη χρηματική ικανοποίηση σε βάρος σας λόγω της ηθικής βλάβης που μας προξενήσατε από τα αρμόδια δικαστήρια.

πηγή: https://newsta.gr

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Μετά από μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας οι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης που…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel