Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων: Τι ισχύει με την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ.

Sample Codes

Διευκρινίσεις για την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων έδωσαν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνοντας ότι με την εν λόγω απόφαση, επιτρέπονται οι συναθροίσεις μέχρι 100 άτομα, με την απαραίτητη τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων που εκδόθηκε το πρωί της Τρίτης δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε προγραμματισμένη συνάθροιση και δεν αφορά στην παρουσία πολιτών σε εμπορικά σημεία και καταστήματα, τονίζουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόκειται για εισήγηση της αρμόδιας Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, που για να αποκτήσει τυπική ισχύ, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, απαιτείται η έκδοση Απόφασης από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως και έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση, όπως σημειώνεται, επιτρέπονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μέχρι 100 άτομα, με την απαραίτητη τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Κυβερνητικές πηγές που επικαλέστηκε το MEGA, ξεκαθαρίζουν πως το συγκεκριμένο μέτρο αφορά αποκλειστικά στις συναθροίσεις και όχι στον συνωστισμό στα καταστήματα. 

Μιλώντας στο ίδιο Μέσο, ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, υπογράμμισε ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν απαγορεύει προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, ενώ η απόφαση δεν έχει να κάνει ούτε με το συνωστισμό που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στα εμπορικά καταστήματα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει κατεύθυνση από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας πως ως εκ τούτου ο Αρχηγός της Αστυνομίας προχώρησε στη σχετική απόφαση.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, δήλωσε πως πλέον οι λοιμωξιολόγοι έκριναν ότι μπορούμε να κάνουμε άνοιγμα για τον αριθμό συμμετεχόντων στις δημόσιες συναθροίσεις. «Είναι μέτρο χαλάρωσης» ξεκαθάρισε.

Τι δηλώνουν οι λοιμωξιολόγοι

Σχολιάζοντας το μέτρο για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων η καθηγήτρια Αθηνά Λινού είπε ότι «επιβλήθηκε μέσα στον πανικό», προειδοποιώντας πως μέσα σε μία τέτοια κατάσταση όπως αυτή που βιώνουμε, κάθε κίνηση ενέχει τον κίνδυνο του πανικού.

διάβασε και αυτό  Λυμπέρης η τελευταία εκτέλεση θανατοποινίτη στην Ελλάδα το 1972

Η καθηγήτρια πρότεινε επέκταση του ωραρίου τα καταστημάτων και της διάρκειας των εκπτώσεων, ώστε να αποσυμφορηθεί λίγο η αγορά από τον κόσμο, εκτιμώντας πως «τα προβλήματα δεν θα λυθούν με αστυνόμευση».

Το ίδιο ζήτημα σχολίασε και ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος τονίζοντας πως δεν ήταν πρόταση της επιτροπής αλλά σε κάθε περίπτωση είπε ότι είναι σωστό γενικά να απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις ούτως ή άλλως εν μέσω πανδημίας.

Facebook Comments
Sample Codes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Facebook
error: Content is protected !!