Απεβίωσε η ποιήτρια Μαίρη Σπαρή Γιατρά

Της Άννας Ζανιδάκη
Μια γυναίκα , σύζυγος , μητέρα , ποιήτρια που θέλησε μέσω της γραφής της και της πέννας της , να αποτυπώσει την καθάρια της διαύγεια ,αντίληψη.
Κυρίως καταφέρνει , κατά τη διάρκεια του διαβάσματος της γραφής της , να εμπνέει τον αναγνώστη , την αναγνώστρια , να θέλει και να ζητά ολοένα τη συνέχιση της γραφής της ,ώστε να χει πιο ολοκληρωμένη ολοένα άποψη και περισσότερο.
Η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας ,αλλά είμαι σίγουρη πως όταν κάποιος ξεκινήσει να διαβάζει την υπέροχη αυτή , δυστυχώς απεβιώσασα ποιήτρια , να εμβαθύνει τα νοήματα της ζώης και να δει την απλότητα του χαρακτήρα της ,καθώς και του μεγέθους της αλήθεια που εσωκλυόταν ,στον ψυχικό της κόσμο και την ιδιοσυγκρασία της .
Μια γυναίκα με ευαισθησίες , θα ήταν ικανή να αποτυπώσει τις σκέψεις της και να της τυλίξει απαλά ,με το χάδι της φροντίδας και του νοιαξίματος γι αυτήν.
Το κάθε ποίημά της , ένα προς ένα ,διαφορετικό και συγχρόνως σημαντικό και αξιοπρόσεκτο .
Αξιοθαύμαστο και ακριβοσήμαντο , σαν το θησαυρό που ήταν η ίδια , για το σύζυγό της , τα παιδιά και τα εγγόνια της , καθώς και για το ευρύτερο συγγενικό ,οικογενειακό και φιλικό της περιβάλλον.
Η αγάπη της , για τη γεννέτειρά της , αξιοθαύμαστη και αξιοπρόσεκτη , μέσα απ τη λυρική της γραφή και διατύπωσή της .
Η ΜΑΙΡΗ ΣΠΑΡΗ ΓΙΑΤΡΑ ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ..ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ….
Η ΑΥΡΑ ΚΑΙ Η ΠΕΝΝΑ ΤΗΣ , ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ!!!!
ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΑΠΛΑ ..ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΖΩΗΣ!!!!
ΦΑΡΟΣ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!!!!!
ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΙΜΗΣ ,ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΗΣ , ΤΟ ΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ…ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ,ΓΙΑ ΜΑΣ ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΝΕΕΣ!!!!
Σε λίγο καιρό , θα είμαστε σε θέση , να δούμε και να ενστερνιστούμε , αυτή την υπέροχη ποιήτρια και μέσα απ την πένα της , να αναλογιστούμε τη διαχρονικότητα των στίχων της , καθώς και την αξιοσημείωτη διαχρονικότητα αξιών ,που χουν μισέψει πια σε σοβαρότατο βαθμό!
Facebook Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι μετά την αποκατάσταση της λειτουργίας του…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Facebook
error: Content is protected !!