Απεβίωσε ο καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης.

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, ο ομότιμος καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης. Πολυγραφότατος, με έντονη και ξεχωριστή προσωπικότητα  ο εκλιπών ασχολήθηκε κυρίως με την Ιστορία της κλασικής περιόδου και τη σύνδεσή της με τη Φιλοσοφία. Είχε διατελέσει πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, μέλος της Συγκλήτου και κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ είχε διδάξει και σε πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού, προάγοντας την Ελλάδα και τον Ελληνικό  πολιτισμό και συμβάλλοντας παράλληλα στη δημιουργία εδρών ελληνικού πολιτισμού στην Ινδία και στην Ταιβάν.

Ο εκλιπών ήταν Πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού , όπου διοργάνωσε Σειρά ομιλιών αναλύοντας με τις πολύτιμες γνώσεις του, σημαντικές πτυχές ιστορικών γεγονότων της Αρχαίας Ελλάδας, συνδέοντας τα με την Φιλοσοφία.
Είχε διατελέσει  επίσης Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του 1ου, 2ου , 3ου  και Πρόεδρος της Τιμητικής  Επιτροπής  του 4ου Διεθνούς Επιστημονικού Συμποσίου για τον Θουκυδίδη τον Αλιμούσιο, που  υπήρξε Αθηναίος στρατηγός  και θεωρείται ο «πατέρας της πολιτικής ιστορίας» και κορυφαίος αναλυτής πολιτικών θεμάτων και διεθνών υποθέσεων. Τα Διεθνή Συμπόσια για τον Θουκυδίδη,  είχε διοργανώσει με εξαιρετική επιτυχία  ο Δήμος Αλίμου το 1985, 1997, 2006 και 2010 αντιστοίχως  και συμμετείχαν με ανακοινώσεις τους, Έλληνες και ξένοι “Θουκυδιδηστές”  επιστήμονες από τα πιο έγκριτα  Πανεπιστήμια του Κόσμου , όπως της Οξφόρδης , Σορβόνης , Κολούμπια, Ταφτ κλπ.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 15.00 στο νεκροταφείο της Κηφισιάς.

Με την απώλειά του , η Ελλάδα έγινε πνευματικά φτωχότερη στην αυγή της νέας δεκαετίας…
Καλο του κατευόδιο !

kalitheapress gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Βασίλης Σπανάκης: Σε μια μεγαλειώδη σε όγκο και παλμό εκδήλωση…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: