Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν συζητείται η Θεία Κοινωνία, η συνάθροιση είναι κάτι διαφορετικό.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως «έχουμε δύο στοιχεία, το στοιχείο της Θείας Ευχαριστίας και το στοιχείο της συναθροίσεως» και επισήμανε πωςυπάρχει μία καλή σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, αφού ευλόγησε το πρωί της Τρίτης τα δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που θα διατεθούν σε περίπου 10.000 οικογένειες ύστερα από πρωτοβουλία του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ι.Α.Α, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «η Εκκλησία λόγω του προορισμού της έχει πράγματα σταθερά και έκτακτα. Αυτά είναι έκτακτα και δεν είναι η πρώτη φορά. Έρχονται και παρέρχονται» τόνισε για την τρέχουσα κατάσταση, σημειώνοντας πως «καλούμαστε να προσαρμοστούμε, άλλωστε το αποτέλεσμα της κατάστασης στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερο από άλλων χωρών».

Αναφέρθηκε και στην προσπάθεια στήριξης ανθρώπων που έχουν ανάγκη, εξηγώντας ότι δεν μπορεί να γίνει από έναν φορέα, αλλά χρειάζεται συνεργασία.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη συνεργασία του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή», που στηρίζει εδώ και χρόνια χιλιάδες οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Μίλησε επίσης και για τη συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων στη στήριξη των αστέγων, αλλά και για την προσφορά δωροκαρτών από σούπερ μάρκετ της Θράκης και των Ιωαννίνων.

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι όλο αυτό θα περάσει γρήγορα και ευχήθηκε κουράγιο σε όλους, ενώ ευχαρίστησε και συνεχάρη ιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και ερευνητές για το έργο τους.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Το Ίδρυμα Ευγενίδου (www.eef.edu.gr) προκηρύσσει για το Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: