App Icon

Ας Ασχοληθούμε με το ΜUAYTHAI

Τι είναι το Muay Thai

Το Muay Thai (Ταϊλανδικό: มวยไทย, rtgs: Muai Thai) είναι ένα μαχητικό άθλημα της Ταϊλάνδης που χρησιμοποιεί εντυπωσιακά χτυπήματα μαζί με διάφορες τεχνικές πάλης. Αυτή η σωματική και ψυχολογική τέχνη που περιλαμβάνει χτυπήματα με τους αγκώνες είναι γνωστή ως “η τέχνη των οκτώ άκρων”, επειδή χαρακτηρίζεται από τη συνδυασμένη χρήση της γροθιάς, του αγκώνα, του γονάτου και της κνήμης, που σε συνδιασμό με με μια καλή φυσική κατάσταση, κάνει έναν μαχητή πολύ αποτελεσματικό. Το Muay Thai έγινε παγκοσμίως διαδεδομένο τον εικοστό αιώνα, όταν οι ασκούμενοι νίκησαν αξιοσημείωτους επαγγελματίες άλλων πολεμικών τεχνών. Το επαγγελματικό πρωτάθλημα διοικείται από την Επαγγελματική Ένωση Μποξ της Ταϊλάνδης που καθιερώθηκε από την Αθλητική Αρχή της Ταϊλάνδης και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μουαϊτάι (IAMTF) στο εξωτερικό.

Η ιστορία του Muay Thai μπορεί επίσης να εντοπιστεί στα μέσα του 16ου αιώνα. Κατά τη διάρκεια των μαχών μεταξύ της Βιρμανικής δυναστείας Konbaung και του Siam, ο διάσημος μαχητής Nai Khanomtom συνελήφθη το έτος 1767. Οι Βιρμανοί ήξεραν για την εμπειρία του στην μάχη σώμα με σώμα και του έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστεί για την ελευθερία του. Σύντομα μετά τη νίκη του, απελευθερώθηκε από τους δεσμώτες του και του επετράπη να επιστρέψει στο Siam. Αναγνωρίστηκε ως ήρωας, και το στυλ μάχης του έγινε γνωστό ως Siamese-Style boxing, και αργότερα ως Muay Thai. Αυτό το στυλ μάχης αναγνωρίστηκε σύντομα ως εθνικό άθλημα.

Το Muay boran, και ως εκ τούτου Muay Thai, είχε αρχικά πιο γενικά ονόματα όπως το Toi muay ή απλά muay. Εκτός από την πρακτική πλευρά της τεχνικής για χρήση σε πραγματικό πόλεμο, το muay έγινε ένα άθλημα στο οποίο οι αντίπαλοι μαχόντουσαν μπροστά σε θεατές που πήγαιναν να παρακολουθήσουν για διασκέδαση. Αυτοί οι αγώνες έγιναν σταδιακά αναπόσπαστο μέρος των τοπικών φεστιβάλ και εορτασμών, ειδικά εκείνων που πραγματοποιούνταν στους ναούς. Τελικά, οι μαχητές άρχισαν να φοράνε σχοινιά κάνναβης γύρω από τις γροθιές και τους πήχης των χεριών τους. Αυτός ο τύπος αγώνα ονομάστηκε muay khat chueak (มวย คาด เชือก). Το Kickboxing αποτελούσε επίσης μια συνιστώσα στρατιωτικής εκπαίδευσης και απέκτησε εξέχουσα θέση κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Naresuan το 1560 CE.

διάβασε και αυτό  Νέος σεισμός 4 ρίχτερ στην Πάργα

Το Muay Thai αναφέρεται ως “Τέχνη των Οκτώ άκρων” ή “Επιστήμη των Οκτώ άκρων”, επειδή χρησιμοποιεί γροθιές, κλωτσιές, αγκώνες και κτυπήματα γόνατος, χρησιμοποιώντας οκτώ “σημεία επαφής” σε αντίθεση με “δύο σημεία επαφής” (γροθιές) στην πυγμαχία και “τέσσερα σημεία” (τα χέρια και τα πόδια) που χρησιμοποιούνται σε άλλα πιο οργανωμένα μαχητικά αθλήματα όπως το kickboxing και το savate. Ένας επαγγελματίας αθλητής muay Thai είναι γνωστός ως nak muay. Δυτικοί ασκούμενοι αποκαλούνται μερικές φορές Nak Muay Farang, που σημαίνει “ξένος μπόξερ”.

Γραφει ο Ευάγγελος Ι.Ξανθάκης
Προεδρος της Ελληνικης ομοσπονδίας Μουάι.
Αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Μουάι Τάι
Πρόεδρος της ISCA World
O διεθνής τύπος και οι δημοσιογράφοι πρέπει να ασχοληθούν με αυτό το παγκόσμιο σκάνδαλο του ΜUAYTHAI!
Το μονοπώλιο μιας κληρονομιάς(ΜUAYTHAI) το οποίο προστατεύεται και από την UNESCO ειναι ένα σκάνδαλο!
H αυθεντική ταϊλανδική πυγμαχία μπορεί να αγωνιστεί μόνο κάτω από τους κανόνες της Ταϊλάνδης στην ίδια την Ταϊλάνδη!
Υπάρχουν δεκάδες ενώσεις, που όλοι ισχυρίζονται ότι έχουν «παγκόσμιο πρωταθλητή».
Δεν υπάρχει πουθενά αυτό σε κανένα άθλημα παρά μόνο στην ταϊλανδική πυγμαχία, είτε ερασιτέχνης είτε επαγγελματίας.
Πόσοι είναι τελικά οι παγκόσμιοι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ;

Έχουμε μεγάλες εξελίξεις στην Ταϊλάνδη.Η IFMA ενοποιήθηκε επίσημα με την μητέρα της την WMC(Επαγγελματικό ΜUAYΤHAI 1 απο τις πολλές που υπάρχουν στην Ταϊλάνδη) με νέο Λογότυπο κατά την διάρκεια του παγκόσμιου πρωταθλήματος που συμβαίνει τώρα με την ομπρέλα μιας εθνικής ομοσπονδίας της Ταϊλάνδης αμφίβολης προέλευσης αναγνωρισμένης από την Ολυμπιακή επιτροπή της Ταϊλάνδης την στιγμή που από το 1990 έχουν προϋπάρξει και άλλες,παρομοίου είδους,και έχουν καλέσει τον δυτικό κόσμο σε συμμετοχές τα προηγούμενα χρόνια,όπως και την Ελλάδα(με παγκόσμιους πρωταθλητές PRINCE CUP)!.
Η IFMA πατώντας στην ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ αναγνώριση της απο την ΙΟC,και την παραπληροφόρηση της οτι θα γινει Ολυμπιακό άθλημα προσπαθεί να κερδίσει το έδαφος και να καταπατήσει τα δικαιώματα των υπολοίπων σε όλο τον κόσμο,και να μονοπωλήσει την πολιτισμική κληρονομιά της Ταιλάνδης,κάτι που τελικά θεωρώ ΟΤΙ δεν μπορεί να γίνει .
Εδώ και 2 χρόνια είχα προβλέψει αυτό το γεγονός αλλά δυστυχώς οι Ταϊλανδοί δεν το πίστευαν ότι θα γίνει.
Την ίδια ώρα υπάρχουν ομοσπονδίες στην Ταιλάνδη οι οποίες έχουν και αυτές διαφορετικές διοικήσεις και φυσικά δεν επιτρέπουν αυτή την τεχνική του μονοπωλίου της IFMA
στα λόγια.
Είμαι ο άνθρωπος που πρότεινα ως διαμεσολαβητής την ένωση του αθλήματος,που τελικά δεν έγινε ΠΟΤΕ!
Υπάρχουν λοιπόν ομοσπονδίες και εθνικές και διεθνείς οργανώσεις όπως η IMTF UK ,WBC,WMF,WPMF,,AITMA,,επίσημα και κάποιες άλλες απλά με ένα απλό λογότυπο με web site και με αδαείς τυφλούς ακόλουθους που συμμετέχουν μια φορά τον χρόνο σε διοργανώσεις τους στην Ταϊλάνδη,χωρίς ουσία.
Μια παγκόσμια κίνηση ξεκίνησε για όλο τον κόσμο με την ISCA WORD,για να κάνουμε ένα βήμα μπροστά,αυτό που δεν μπόρεσαν όλα τα χρόνια να κάνουν οι υπόλοιποι,και άφησαν να συμβεί αυτό το ατύχημα.

διάβασε και αυτό  Τα σημεία των μαζικών δειγματοληψιών από τον ΕΟΔΥ για αύριο

πηγή: https://www.zougla.gr

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ – για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη σημαίνει…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel