App Icon

Αυγενάκης: Aνακοίνωσε ότι οι προπονήσεις των ομάδων ποδοσφαίρου της Σούπερ Λιγκ ξεκινούν στις 5 Μαΐου 2020.

Το πρώτο βήμα για την επιστροφή του αθλητισμού στην κανονικότητα είναι γεγονός. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε την Πέμπτη (30/4) ότι επιτρέπονται από την ερχόμενη Τρίτη (5/5) οι ατομικές προπονήσεις σε όλα τα σπορ, ατομικά και ομαδικά με την πιστή τήρηση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ειδικά για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ο Λευτέρης Αυγενάκης είπε ότι επιτρέπονται οι προπονήσεις σε γκρουπ έξι ή το πολύ οκτώ παικτών που θα αφορούν μόνο την βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης. Για το πότε οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Σούπερ Λιγκ θα επιστρέψουν σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων ώστε να μπορέσουν αυτές με την σειρά τους να προγραμματίσουν την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δράσης απέφυγε να πει το παραμικρό καθώς όπως επεσήμανε είναι κάτι που δεν μπορεί να απαντηθεί αυτή την στιγμή. Προφανώς μέσα στο επόμενο διάστημα και αναλόγως πως θα εξελιχθούν τα πράγματα με την πανδημία θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις από την πλευρά του. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ο Λευτέρης Αυγενάκης επεσήμανε στην διάρκεια της ομιλίας του την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που είναι σε ισχύ και δίνει την δυνατότητα σε όλες τις Ομοσπονδίες να διακόψουν οριστικά αν το κρίνουν τα πρωταθλήματά τους για την τρέχουσα σεζόν.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, αφού ευχαρίστησε την αθλητική οικογένεια για την συγκινητική της στάση και την συμβολή της στην τήρηση της καραντίνας και τη συνεισφορά μέσω δημοπρασιών προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα στην μάχη για την καταπολέμηση του κορωνοϊού ανακοίνωσε το πλάνο της σταδιακής επιστροφής του αθλητισμού στην κανονικότητα.

Ανακοίνωσε τη σύσταση υγειονομικής επιτροπής αθλητισμού σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Επίσης ανακοίνωσε:

– Κατάλογο για όσους εισέρχονται σε μια εγκατάσταση, ύπαρξη μίας εισόδου στην εγκατάσταση, έλεγχος

– Πέραν των αθλητών όλοι φορούν μάσκες

– Απόσταση δυο μέτρων, όχι χειραψίες

– Χρήση ιδίων αθλητικών ειδών που πλένονται σπίτι και μεταφορά με το ίδιο όχημα

– Απολύμανση αθλητικών οργάνων μετά από τη χρήση

– Οι αθλητές να χρησιμοποιούν δικά τους μπουκάλια νερά

– Επιτρέπονται οι ατομικές προπονήσεις σε όσους έχουν προκριθεί ή διεκδικούν την πρόκριση για Ολυμπιακούς Αγώνες

– Για τα μαθητικά αθλήματα επιτρέπονται προπονήσεις μόνο φυσικής κατάστασης και μόνο σε ανοικτούς χώρους

– Τα αθλήματα υγρού στίβου θα επιτραπούν σε επόμενο χρόνο

– Για αθλητές ΑΜΕΑ σε μεταγενέστερο χρόνο

– Για το ποδόσφαιρο: Θα επιτραπεί από 5/5 η προπόνηση ΠΑΕ Super League σε τμήματα 6-8 αθλητών σε ανοικτούς χώρους. Η προπόνηση θ’ αφορά στη φυσική κατάσταση, ενδυνάμωση και ατομικής τεχνικής.

– Αναμένονται προτάσεις για τα υπόλοιπα αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϊ, τένις κ.λπ.)

– Κεκλεισμένων των θυρών και οι προπονήσεις.

– Δεν επιτρέπεται η λειτουργία υπαίθριων γυμναστηρίων Δήμων

Ο Υφυπουργός Αθλητισμός αναφέρθηκε και στον Ερασιτεχνικό αθλητισμό, λέγοντας: «Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της κοινωνικής δραστηριότητας. Είναι απαραίτητο να στηριχθεί για να συνεχίσει να επιτελεί τον σπουδαίο ρόλο του στην κοινωνία. Αποτελεί άλλωστε προτεραιότητα και του ίδιου του Πρωθυπουργού. Προχωράμε ταχύτατα στη δημιουργία Μητρώου Αθλητικών Φορέων, ώστε να αποτυπώσουμε το ερασιτεχνικό αθλητικό περιβάλλον και να ανταποκριθούμε πιο αποτελεσματικά στις πραγματικές ανάγκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας. Την ίδια ώρα, οι διοικήσεις των Αθλητικών Κέντρων σε όλη τη χώρα, που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε γενναίες οικονομικές διευκολύνσεις, για τη στήριξη των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων και των χιλιάδων αθλητών μας. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουν να πράξουν το ίδιο και οι αντίστοιχες διοικήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι βέβαιο ότι η κρίση της πανδημίας που βιώνουμε δημιούργησε ευκαιρίες. Καλλιεργήθηκε ακόμα περισσότερο η κουλτούρα της ατομικής άθλησης, της βελτίωσης της φυσικής κατάστασης και της στροφής σε ένα πιο υγιεινό μοντέλο ζωής. Το γεγονός αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Συνεχίζουμε στην  κατεύθυνση της προαγωγής της υγείας μας και σας καλώ να αναζητήσουμε μορφές εναλλακτικού αθλητισμού και να ανακαλύψουμε τη χαρά αυτών των δραστηριοτήτων αλλά και την αστείρευτη ομορφιά της χώρας μας. Μάλιστα, στη φάση μετάβασης του αθλητισμού στην ψηφιακή εποχή,  δημιουργούμε την Ψηφιακή Αθλητική Κάρτα».

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Συνεχίζεται και το Μάιο η έκπτωση 40% στην πληρωμή ενοικίου…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: