fbpx
12 °C Athens, GR
23 Ιανουαρίου 2021

Αυτοψία στην τράπεζα του Ψυχικού – Προς πάσα κατεύθυνση οι έρευνες

Στο υποκατάστημα της τράπεζας του Ψυχικού βρέθηκε τη Δευτέρα κλιμάκιο αντρών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, για να διενεργήσει αυτοψία στον χώρο των θυρίδων.

Από τη γνώση που ήδη έχουν οι αστυνομικοί από τους πελάτες της τράπεζας, δεν θεωρούν ότι θα συναντήσουν εκπλήξεις και ότι θα παραμείνουν τα ερωτήματα για τις τέσσερις θυρίδες που ήδη γνωρίζουν από τα θύματα ότι λείπουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, που συνολικά υπερβαίνουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό που χρονικά τουλάχιστον έχουν ως δεδομένο, είναι ότι η πρώτη καταγγέλλουσα, τελευταία φορά που βρήκε άθικτη την θυρίδα της ήταν στις αρχές Αυγούστου, μέχρι τις 13 Νοεμβρίου που επισκέφτηκε ξανά την τράπεζα και ανακάλυψε την απώλεια των περιουσιακών της στοιχείων. Οι άλλες τρεις καταγγέλουσες είχαν πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα να επισκεφτούν τις θυρίδες και ανακάλυψαν την απώλεια πρόσφατα και αφού κλήθηκαν από τις Αρχές να τσεκάρουν τις θυρίδες τους μετά την πρώτη καταγγελία.

Κατόπιν αυτών, θεωρητικά το χρονικό διάστημα τουλάχιστον για την πρώτη θυρίδα που έγινε η κλοπή είναι κάποια ή κάποιες στιγμές εντός του τελευταίου 4μήνου και πάλι όμως είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί σε αυτή την χρονική στιγμή αν συνέβη μία φορά ή σταδιακά όπως σε παρόμοιες περιπτώσεις του πρόσφατου παρελθόντος.

Ακριβώς επειδή είναι πολύ αμυδρά τα ίχνη τυχόν παραβίασης, γι αυτό και γίνεται εξειδικευμένη εργαστηριακή ανάλυση τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για να διαπιστωθεί αν χρησιμοποιήθηκε εργαλείο ή κλειδί.

Στον κύκλο των υπόπτων είναι οι πάντες, συμπεριλαμβανομένων υπαλλήλων του υποκαταστήματός που είτε έφυγαν πρόσφατα από την τράπεζα είτε εργάζονται ακόμη σε αυτή και βεβαίως θα γίνει λεπτομερής ανάλυση και αντιπαραβολή στοιχείων σε σχέση με όσα έχουν καταγραφεί στο ημερολόγιο της τράπεζας για τις επισκέψεις στον χώρο των θυρίδων.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι ο χώρος αυτός είναι απομονωμένος σε σχέση με τους υπόλοιπους χώρους της τράπεζας, δεν καλύπτεται από κλειστό κύκλωμα και όλο αυτό λειτούργησε υπέρ εκείνου ή εκείνων που έστησαν και εκτέλεσαν με ακρίβεια την κινηματογραφική αυτή κλοπή.

Πηγή: news247.gr

Related articles

ΟΑΕΔ: Λήγει σήμερα η προθεσμία για υποβολή στοιχείων μη επιδοτούμενων μακροχρόνια ανέργων

Σήμερα, Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, στις 23:59, λήγει η προθεσμία υποβολής στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της νέας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την άμεση στήριξη του εργατικού δυναμικού. Έως τώρα, 94.000 (72%) από τους συνολικά 130.000 δικαιούχους έχουν υποβάλει ΙΒΑΝ. Εάν οι […]

Νίκος Παπαθανάσης: Επανεκίνηση της Οικονομίας και της Κοινωνίας

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης σε συνέντευξη του στη ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στους πολίτες επιχειρηματίες και εργαζόμενους, θα πρέπει να καταφέρουμε να επανεκινήσουμε την Οικονομία και την Κοινωνία . Συγκεκριμένα η συνεντευξη του αναφέρει: Κύριε υφυπουργέ, αναμφισβήτητα η χώρα πήγε πολύ καλά στην υγειονομική κρίση του κορωνοϊού και καταφέραμε να […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *