Βίκυ Ντούλια :”Να συμπεριφερόμαστε όπως θέλουμε να μας συμπεριφέρονται”

Αναζητώντας στο διαδίκτυο αλλά και στο fb σελίδες εμφανίστηκε το site της Βίκυς Ντούλιας, ένα site που αναφέρει και με το όνομα του Speakfreely ότι “Μιλάει ελεύθερα ή Μιλάει Ανοιχτά” διαβάζοντας και τις συνεντεύξεις που έχει πάρει αλλά και τα ρεπορτάζ και τα οδοιπορικά της για διάφορες περιοχές της Ελλάδας και την αγάπη της για τα ζώα ήθελα πολύ να την γνωρίσω κάτι που έγινε. Η Βίκυ Ντούλια δηλώνει ότι την ενδιαφέρει το θέατρο και επιθυμεί να γίνει ηθοποιός όμως πιστεύω ότι και η δημοσιογραφία είναι κάτι που εύκολα μπορεί.

Συνέντευξη Βίκυς Ντούλιας στο kalitheapress και στον Δημοσιογράφο Δημήτρη Μπιζιώτα
-Πέστε μας λίγα λόγια για σας και για το site σας το Speak Freely…
-Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση σας. Χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ σήμερα. Αν και νιώθω λίγο περίεργα να σας πω την αλήθεια. Δεν μου αρέσει να δίνω συνεντεύξεις και είναι από τις ελάχιστες φορές που το έχω κάνει στη ζωή μου. Εγώ από πολύ μικρή –δηλαδή από την α’ λυκείου-  δούλευα σε χώρους με παιδιά και σε θεατρικές ομάδες. Τελειώνοντας το σχολείο λοιπόν σπούδασα παιδαγωγός προσχολικής αγωγής αλλά μετά πήγα σε δραματική σχολή. Εχώ παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια όχι μόνο για το θέατρο και τα παιδαγωγικά αλλά και γύρω από την ψυχολογία, την κινησιολογία μέχρι και οικονομικών-επιχειρηματικών σχεδίων!!! Έχω κάνει σπικάζ με τον αγαπήμενο μου δάσκαλο κ. Μπιμπίλα. Όπως επίσης μαθήματα φωνητικής και σύγχρονου τραγουδιού με τον κ.Παζιώτη. Είχα εργαστεί κάποια χρόνια σε μικρές ομάδες ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη. Και μετά για κάποια χρόνια δούλεψα στο mega. Την ιδέα για να δημιουργήσω αυτή τη σελίδα λοιπόν με παρότρυνε μια καλή μου φίλη. Δεν το είχα φανταστεί ποτέ μου. Ήθελε όλη αυτή την αγάπη που έχω για τις τέχνες, τα ζώα και όλα αυτά που κάνω να τα διοχετεύσω σε μία σελίδα. Δεν πίστεψα ότι θα υπάρξει τόση ανταπόκριση. Πιο πολύ για πλάκα ξεκίνησα και επειδή μου αρέσει να γράφω. Όλα μου τα χρόνια έγραφα και ήρθε η στιγμή που άρχισα δειλά δειλά να δημοσιεύω.
-Πιστεύετε πως θα ακολουθήσετε την δημοσιογραφία ή την υποκριτική;
-Τι να σας πω δεν ξέρω (χαχα). Κοιτάξτε είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι. Αλλά και από την άλλη μεριά μπορούν να ενωθούν. Θέλω να πω πως αν είσαι ηθοποιός και έχεις σπουδάσει σε βοηθάει όλο αυτό παραδείγματος χάρη στο να γράψεις κριτική στο θέατρο. Γιατί αν έχεις ανέβει πάνω στο σάνιδι καταλαβαίνεις και νιώθεις καλύτερα τους ηθοποιούς. Δεν είναι καθόλου εύκολο και απλό να στηθεί για να ανέβει μία παράσταση. Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει καθόλου τι γίνεται πίσω από τη σκήνη ούτε πόσες πρόβες έκαναν οι ηθοποιοί για να έχουν αυτό το αποτέλεσμα το οποίο εμείς μιλάμε σήμερα. Συν ότι στις περισσότερες πρόβες οι ηθοποιοί δεν πληρώνονται. Επομένως όταν πας να δεις μια παράσταση σαν δημοσιογράφος θα την δεις διαφορετικά και θα σκεφτείς πολύ περισσότερο αυτά που θα γράψεις. Αυτή τη στιγμή δεν έχω να σας δώσω μία σίγουρη απάντηση. Είμαι ανοικτή προς όλες τις κατεθύνσεις και προσπαθώ να επιλέγω πράγματα τα οποία με εξελίσσουν.
– Γιατί ονομάσατε το site σας  Speak Freely;
-Αρχικά ήθελα να διευρύνω τους ορίζοντες μου και να μπω και σ’ άλλα μονοπάτια που δεν γνωρίζα ως σήμερα. Ήθελα λοιπόν να γνωρίσω άλλα επαγγέλματα και άλλους ανθρώπους. Όχι μόνο όσοι περιτρυγιρίζονται από τον καλλιτεχνικό χώρο δηλαδή. Έτσι λοιπόν την ονόμασα Speak Freely γιατί ήθελα να δώσω φωνή σ’ όλους αυτούς τους ανθρώπους και μέσα από το site μου αυτή τη στιγμή –γιατί σκέφτομαι να ανοίξω και κανάλι στο youtube στο μέλλον- να τους δώσω βήμα και να μιλήσουν ελεύθερα για ότι τους απασχολεί. Ήθελα πρώτα απ’ όλα να τους ακούσω και να μάθω καινούρια πράγματα και δεύτερον να πάρω συμβουλές όχι μόνο για εμένα αλλά για όλους. Κυρίως το timegroup είναι 18 με 35 όχι όμως ότι είναι απαραίτητα απόλυτο αυτό. Θεωρώ πως μ’ αυτόν τον τρόπο δίνω στην νέα γενιά μια ώθηση να κάνει κάτι που αγαπά και να μην κάθεται στο καναπέ. Να ψαχτεί καλύτερα, κάτι θα υπάρχει εκεί έξω που θα της αρέσει. Μέσα από το site μου και τις συνεντεύξεις μου υπάρχουν πολλά παραδείγματα επιτυχημένων ανθρώπων που τα κατάφεραν μόνοι τους και ορθοποδήσαν στην ζωή τους!
-Επομένως δεν είναι καλλιτεχνικό το site…
-Όχι δεν είναι αμιγώς καλλιτεχικό το site μου. Υπάρχει όμως χώρος,  μία μεγάλη στήλη που αναφέρομαι στα καλλιτεχνικά και γύρω απ’ αυτά μιας και είναι η μεγάλη μου αγάπη το θέατρο. Έχω πολλούς φίλους ηθοποιούς που θέλω να τους βοηθήσω και να προωθήσω τις παραστάσεις τους. Όμως το site μου θα το κατέταζα σε συμβουλευτικό, ενημερωτικό και προωθήσεις ιδεών.
-Έχω παρατηρήσει  πέρα απ’ όλα αυτά που μας αναφέρετε πως έχετε πολλά άρθρα γύρω από την υγειηνή ζωή και την γυμναστική;
-Ναι αλήθεια είναι αυτό. Γενικά σαν άνθρωπος πιστεύω πως ο χώρος της τέχνης και του αθλητισμού ενώνονται. Πρέπει να έχουμε καλή φυσική κατάσταση για να μπορέσουμε να ανταποκιθούμε στους έντονους ρυθμούς της πόλης όπου και ζούμε. Πιστεύω δε, πώς στα πλαίσια του Πολιτισμού και της Τέχνης του σήμερα η ζωή μας και ειδικά των νέων που έχουν στόχους, όνειρα και αξιώσεις πρέπει να σχετίζεται με έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής που να βοηθά στην καλύτερη δυνατή επικοινωνία με το μέσα μας και το… έξω μας. Για αυτό το λόγο αποφάσισα να συνεργαστώ με την καταξιωμένη Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα. Μαρίνα Αθανασίου και το “Openfit Training”, η οποία προωθεί την άσκηση ως ευρύτερη γνώση για το σώμα τη ψυχή και το νου που θα βοηθήσει ανθρώπους με ικανότητες να ξεδιπλώσουν το ταλέντο στον τομέα τους. Θέλω να την ευχαριστήσω και δημόσια για τις πολύτιμες συμβούλες που μου έχει δώσει ως σήμερα. Όλο αυτό με κάνει και εμένα αναμφίβολα να πιστεύω ότι μία καλύτερη ποιότητα ζωής και ξέροντας να τοποθετούμε τα όρια μας, ταυτόχρονα μας οδηγεί σε έναν καλύτερο εαυτό και γιατί όχι σ’ έναν πιο δημιουργικό κόσμο γενικότερα. Λέμε ναι στην δημιουργία και ενώνουμε τις γνώσεις και τις δυνάμεις μας ώστε το νέο έτος να προωθήσουμε το “ευ ζην” με δράσεις και ενημερώσεις που να ενεργοποιούν μικρούς και μεγάλους να κινούνται, να εκφράζονται, να σκέφτονται υγιώς και δημιουργικά!
-Τι σημαίνει το να είσαι φιλόζωος;
-Όπως το λέει και η ίδια η λέξη. Το να αγαπάς τα ζώα. Με λύπη μου έχω παρατηρήσει πως γενικώς οι άνθρωποι δεν έχουμε αντιλειφθεί πως σ’ αυτή τη ζωή θα κάνουμε ένα πέρασμα. Δεν μας ανήκει τίποτα, δεν υπάρχει κάτι το οποίο θα πάρουμε μαζί μας μετά θάνατον. Ο πλανήτης δεν είναι δικός μας, δεν είναι ιδιοκτησία μας. Οφείλουμε να τον σεβόμαστε και να τον προσέχουμε για να έρθουν και οι επόμενες γενιές να ζήσουν όπως θέλουμε και μεις να ζήσουμε πάνω σ’ αυτή τη γη. Με θλήβει όταν σκοτώνουν ζώα με τόσους ασύλληπτους τρόπους και όταν καίνε τα δάση για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους εις βάρος άλλων.
-Τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξει ο κόσμος και να γίνει καλύτερος; Πιστεύετε πως μπορεί να αλλάξει και να γίνει καλύτερος;
-Θα προσπαθήσω να μην είμαι απαισιόδοξη. Πολλές φορές αναρωτιέμαι και γω αν θα αλλάξει αυτός ο κόσμος και θα γίνει καλύτερος. Άλλωτε πιστεύω ναι άλλωτε όχι. Αυτό όμως που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι πως χρειάζονται να γίνουν ριζικές αλλαγές σ’ όλα τα σχολεία της χώρας. Θα ήθελα λοιπόν σ΄ όλα τα σχολεία να προστεθούν μαθήματα και δάσκαλοι και να μάθουν στα παιδιά από την προσχολική ηλικία να σέβονται το περιβάλλον και τα ζώα. Αν μάθουν από πολύ μικρή ηλικία να σέβονται και να είναι πειθαρχημένα τα παιδιά θα μάθουν να σέβονται και τον συνάνθρωπο τους.
-Διανύουμε τις τελευταίες ώρες του 2019. Ποια είναι τα θετικά και ποια είναι τα αρνητικά που σας αφήνει;
-Γενικά για μένα ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά καθώς έχασα δύο δικά μου πρόσωπα, πολύ αγαπημένα και προσπαθώ ακόμη να βρω τους ρυθμούς μου. Ήταν για μένα πρωτόγνωρα αυτά τα συναισθήματα.Το θετικό είναι πως νομίζω ότι έγινα πιο δυνατή μέσα από τις δυσκολίες που κλήθηκα να αντιμετωπίσω φέτος και αγωνίστηκα σκληρά για να καταφέρω κάποια πράγματα. Πολλές φορές εξαντλήθηκε η υπομονή μου και πολλές φορές σκέφτηκα να τα παρατήσω όλα και να φύγω κάπου έξω όπου με βγάλει. Όμως όχι, θα καθήσω εδώ στη χώρα μου και θα το παλέψω! Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω πως εξάσκησα πολλές φορές την υπομόνη μου και νομίζω πως τα κατάφερα χαχα. Πιστεύω πως η υπομονή είναι ένα από τα μεγαλύτερα εφόδια που χρειάζεται να έχει ένας άνθρωπος για να προχωρήσει και να εξελιχθεί. 
-Ποια είναι η ευχή σας για το 2020;
– Θέλω όλος ο κόσμος να είναι καλά και να έχει υγεία. Αρκετές άσχημες ειδήσεις ακούσαμε το 2019.Φτάνει. Να είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι στην ζωή μας και να την λάβουμε σοβαρά υπόψην. Επίσης θέλω να πως πως είναι πολύ δύσκολο και ακατόρθωτο να βρουν σπίτι φιλοξενίας τα εκατομμύρια αδέσποτα που έχουμε στην χώρα μας, όμως ο καθένας από μας μπορεί να ρωτήσει την φιλοζωική της περιοχής του τι ανάγκες χρειάζεται. Ακόμη και να μην έχει την οικονομική δυνατότητα να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει οικονομικά μπορεί και να βοηθήσει με άλλους τρόπους. Και το σημαντικότερο απ’ όλα να μην ξεχνάμε πως είμαστε άνθρωποι. Να συμπεριφερόμαστε στους άλλους όπως θα θέλαμε να μας συμπεριφέρονται και μας.
Τελευταία Ερώτηση Βίκυ. Αν σου έλεγαν σήμερα να διαλέξεις ανάμεσα στο θέατρο και σου δινόταν η δυνατότητα για ένα ρόλο και στην ανάπτυξη περισσότερο της διαδικτυακής σελίδας σου και σου δινόταν η δυνατότητα να ταξιδέψεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και πόλεις του κόσμου και να έγραφες ταξιδιωτικα οδοιπορικά θα έλεγα  τι θα διάλεγες;
Ομολογουμένως μία δύσκολη ερώτηση. Κοιτάξτε για αυτή τη στιγμή που με ρωτάτε και επειδή λόγω προβλημάτων μου δεν μπορώ να απουσιάσω από την Αθήνα. Θα διάλεγα το πρώτο, μία δουλειά σε θέατρο. Κοιτάξτε έχω ταξιδέψει πολύ με το θέατρο αλλά και μόνη μου. Και όχι μόνο στην Ελλάδα. Έχω συμμετάσχει σε περιοδείες εντός της Ελλάδας. Δεν είναι εύκολο κάθε μέρα να ταξιδεύεις και να αλλάζεις πόλη. Γενικά δεν μου αρέσουν οι αλλαγές. Θέλω να έχω την  ασφάλεια του σπιτιού μου. Ότι και να κάνω θέλω το βράδυ να γυρίζω στο σπίτι μου. Δε νομίζω πλέον να ξαναδιάλεγα στη ζωή μου μία δουλειά με καθημερινά και απαιτητικά ταξίδια. Το έζησα αυτό και με κούρασε. Θέλω κάτι πιο σταθερό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δε κάνω τις εξορμήσεις μου. Όμως επιλέγω εγώ και το μέρος και την παρέα.
Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Η Τραγουδοποιός και Μουσικός Calliope - Καλλιόπη Ηλιοπούλου μιλά αποκλειστικά στη διαδικτυακή εφημερίδα Kalithea Press.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΛΥΨΩ (Γρ. Λαμπράκη 9 & Καλυψούς) «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ»…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel