Βαρβιτσιώτης: Η δημοκρατία δεν πρέπει να είναι παράπλευρη απώλεια της πανδημίας

«Η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν πρέπει να είναι παράπλευρες απώλειες της πανδημίας του κορωνοϊού», είναι ο τίτλος του άρθρο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της αγγλικής εφημερίδας «The Independent», με αφορμή τη λήξη της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών δημοσιεύθηκε την ημέρα που η Ελλάδα παρέδιδε τη σκυτάλη της προεδρίας στη Γερμανία.

Πρόκειται για μία προεδρία που, όπως σημειώνει ο κ. Βαρβιτσιώτης, έφερε την Ελλάδα στο επίκεντρο των συζητήσεων για τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στο άρθρο του, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισημαίνει ότι η Ελλάδα μετέτρεψε την πρόκληση της πανδημίας σε ευκαιρία ανάδειξης και εκ νέου νοηματοδότησης των αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Κατέγραψε, επίσης, τις παρακαταθήκες που κληροδοτεί η ελληνική προεδρία στις επόμενες χώρες, που θα βρεθούν στο μέλλον στο τιμόνι του οργανισμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη Διακήρυξη των Αθηνών, την ίδρυση του Παρατηρητηρίου για τη Διδασκαλία της Ιστορίας και την πρώτη ψηφιακή προεδρία, που καθιέρωσε στην ιστορία του θεσμού (E-Chairmanship).

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης τονίζει ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας είναι διαρκής, αλλά και ότι το τέλος της ελληνικής προεδρίας αφήνει το πνεύμα της Δημοκρατίας πιο ενισχυμένο για τους Ευρωπαίους πολίτες, ιδίως τους νεότερους, γεγονός που αποτελεί ακόμη μία κατάκτησή της.

Πηγή: vradini.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε η σελίδα υποστήριξης του νεοεκλεγέντα προέδρου των ΗΠΑ…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: