Βατικανό:Πάπας Φραγκίσκος και το μήνυμα που απηύθυνε σε όλον τον κόσμο για την πανδημία.

«Η τραγωδία που βιώνουμε μας καλεί να πάρουμε σοβαρά τα πράγματα που είναι σοβαρά και να μην επηρεαζόμαστε από εκείνα που έχουν λιγότερη σημασία»

Ημέρα εορτής και μηνύματος

Η Κυριακή των Βαΐων προσελκύει συνήθως δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην πόλη του Βατικανού και περιλαμβάνει μια μακρά πομπή καρδιναλίων, ιερέων και οπαδών που μεταφέρουν φοινικόδεντρα.

Σήμερα κρατήθηκε από ένα άλλον βωμό χρησιμοποιούμενο από τον Πάπα Φραγκίσκο και παρακολούθησαν περίπου δώδεκα άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων βοηθών, καλόγριες και μια μικρή χορωδία που ασκεί κοινωνική αποστασιοποίηση.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, που μεταδόθηκε σε εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, είπε: «Η τραγωδία που βιώνουμε μας καλεί να πάρουμε σοβαρά τα πράγματα που είναι σοβαρά και να μην επηρεαζόμαστε από εκείνα που έχουν λιγότερη σημασία. Να ανακαλύψουμε ξανά ότι η ζωή δεν είναι χρήσιμη αν δεν αξιοποείται για να εξυπηρετήσει άλλους. Γιατί η ζωή μετράται με αγάπη».

«Μπορούμε να φτάσουμε σε εκείνους που υποφέρουν και τους περισσότερους που έχουν ανάγκη. Δε μπορούμε να ανησυχούμε για αυτό που μας λείπει, αλλά τι καλό μπορούμε να κάνουμε για τους άλλους».

 

Πηγή: theguardian.com

Facebook Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Για την εμπειρία του στην Εντατική γράφει σε άρθρο του…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Facebook
error: Content is protected !!