Κοινωνία

ΒΟΑΚ | 9 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στο τμήμα Σούδα – Καλύβες

Εννέα εκατ. ευρώ δέσμευσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για να αντιμετωπιστούν τα κατολισθητικά φαινόμενα στο τμήμα του ΒΟΑΚ, Σούδα – Καλύβες. Πρόκειται για τις ζημιές που προέκυψαν εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων και των έντονων πλημμυρικών φαινομένων του Φεβρουαρίου 2019.

Όπως σημειώνεται σε σχετική απόφαση του υπουργείου ΥΠΟΜΕ, η επισκευή των ανωτέρω ζημιών είναι επιβεβλημένη για την αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης και της εξυπηρέτησης της διακίνησης ανθρώπων και αγαθών και της εξασφάλισης της απρόσκοπτης κυκλοφορίας με συνθήκες ασφάλειας.

Η διαδικασία της δημοπράτησης θα γίνει με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση και οι προσκεκλημένες για συμμετοχή εταιρείες είναι οι: ΕΡΓΟΤΕΜ ΑΤΕΒΕ, ΘΑΛΗΣ Α.Ε., P&C DEVELOPMENT S.A.

Η διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση μπορεί να χρησιμοποιείται για δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών στο μέτρο που είναι απολύτως απαραίτητο, εάν λόγω κατεπείγουσας ανάγκης οφειλόμενης σε γεγονότα απρόβλεπτα για την αναθέτουσα αρχή, δεν είναι δυνατή η τήρηση των προθεσμιών που προβλέπονται για τις ανοικτές, κλειστές ή ανταγωνιστικές διαδικασίες με διαπραγμάτευση.

Ποια είναι τα σημεία που χρίζουν άμεσων παρεμβάσεων

Το παρόν έργο αφορά σε μέτρα αποκατάστασης των κατολισθητικών φαινομένων που προκλήθηκαν κατά μήκος του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) και συγκεκριμένα στις θέσεις: Τμήμα Π3 Σούδα – Καλύβες (Περιοχή 1: Χ.Θ. 7+500 – Χ.Θ.8+500, Περιοχή 2: Χ.Θ. 9+200 – Χ.Θ.9+500 (περιοχή Πλατάνι),Περιοχή 3: Χ.Θ. 10+000 – Χ.Θ.11+000, Περιοχή 4: Χ.Θ. 13+000 – Χ.Θ.13+600 (περιοχή Καλάμι)), περιοχή Ι.Κ. Σούδας (Χ.Θ. 8+000 – Χ.Θ. 8+150), περιοχή ρέματος Ζαχαριά (Χ.Θ. 10+900 – Χ.Θ. 11+200) στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και στη θέση Α.∆. Καλαϊτζάκη (Χ.Θ. 59+700 – Χ.Θ. 59+900) στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

διάβασε και αυτό  Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο το ενδιαφέρον στην πρόσκληση του ΠΑΑ για έκτακτη στήριξη με 126 εκατομμύρια ευρώ στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς

Πηγή: hania.news

Facebook Comments Box

Απάντηση