Βράβευση Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου από του έφεδρους Καταδρομείς

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβος ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων – Σύνδεσμος Αθηναίων Καταδρομέων, τιμήθηκε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης για την προσφορά του και την αγαστή συνεργασία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου με τον Σύνδεσμο.

 

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Π.Σ.Ε.Ε.Δ – Σ.Α.Κ.,  έφεδρος Ταγματάρχης Καταδρομών Αλέξανδρος Κόντος «όλα αυτά τα χρόνια οι έφεδροι καταδρομείς βρέθηκαν κοντά στο Παλαιό Φάληρο αλλά και η Δημοτική Αρχή Χατζηδάκη αγκάλιασε, στήριξε και προέβαλε το έργο του Συνδέσμου αναδεικνύοντας την σημασία της εφεδρείας σε περίοδο ειρήνης αλλά πολύ περισσότερο σε περίοδο πολέμου».

 

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Συνδέσμου «η στήριξη της εφεδρείας αποτελεί μονόδρομο για την χώρα μας, ειδικά στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διανύουμε και υπό αυτή την έννοια το παράδειγμα της Δημοτικής Αρχής Χατζηδάκη αποτελεί μοναδικό παράδειγμα πανελληνίως το οποίο πρέπει να βρει άμεσα μιμητές».

.

Ο  Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης αφού ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο για την σημαντική διάκριση τόνισε ότι : «Οι έφεδροι αλλά και οι εθνοφύλακες αποτελούν την σπονδυλική στήλη των Ενόπλων Δυνάμεων μας και της αμυντικής μας ικανότητας και πως έχοντας και ο ίδιος υπηρετήσεις στο Πολεμικό Ναυτικό γνωρίζει τις δυνατότητες αλλά και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τους διακατέχει. Αλλά και σε καιρό ειρήνης η δράση και η προσφορά των εφέδρων είναι αξιοσημείωτη όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές με την άμεση και αποτελεσματική συνδρομή τους σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και περιστατικών έκτακτης ανάγκης. Γι΄ αυτόν τον λόγο όλοι μας, η Πολιτεία αλλά και  η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αξιοποιήσει την εμπειρία τους αλλά κυρίως την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα τους».

.

Στην εκδήλωση  επίσης τιμήθηκαν για την προσφορά τους στους Καταδρομείς αλλά και στον θεσμό της εφεδρείας οι :

 

  • Υποστράτηγος Νικόλαος  Χιoνής, Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων του Γ.Ε.Σ.
  • Ο Αναπληρωτής Αρχηγός Α/ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος
  • Ο τέως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και Παλαιός Καταδρομέας Παναγιώτης Καράμπελας.
  • Ο Πρόεδρος του ΕΛΙΣΜΕ αντιναύαρχος ε.α Βασίλειος Μαρτζούκος
  • Ο Πανεπιστημιακός και μέλος του Συνδέσμου κ. Αφεντούλης Λαγκίδης.

Επίσης τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν :

 

  • Στον Στρατηγό Περικλή Παπαθανασίου, Ιερολοχίτη – Καταδρομέα , Πρώτο Διοικητή της Σχολής Αλεξιπτωτιστών, διακριθείς και βραβευθείς με 9 παράσημα ανδρείας κατά τις πολεμικές επιχειρήσεις του Ιερού Λόχου και των Λ.Ο.Κ. (τον έπαινο τον παρέλαβε η σύζυγος του Αικατερίνη Παπαθανασίου) και
  • Στον έφεδρο Λοχία Καταδρομών Κωνσταντίνο Λεύκοβιτς  για την συμμετοχή του στην αθλητική ομάδα του Συνδέσμου η οποία έχει αποσπάσει 35 μετάλλια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και για την συμμετοχή του στην ομάδα που κατέρριψε  το παγκόσμιο ρεκόρ περιπόλου μακράς δράσεως 200 χιλιομέτρων μετά φόρτου ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ-ΠΑΡΝΗΘΑ 2013.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αξιωματικοί εκπρόσωποι και αγήματα Καταδρομέων του Κ.Ε.Ε.Δ.(Κέντρο  Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων) , της Σχολής Αλεξιπτωτιστών  ενώ παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και αρκετοί έφεδροι Καταδρομείς.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Στην επιβλητική αίθουσα της Αιγλη Ζαππείου έλαβε χώρα χθες, 23…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: