«Βράζει» η εστίαση: «Να ανασταλούν οι υποχρεώσεις προς το δημόσιο στις περιοχές με καραντίνα»

Βροχή καταγγελιών σε σωματείο επαγγελματιών εστίασης για ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν δύναται να αποπληρωθούν. Πώς σχολιάζει η πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ το σενάριο κλεισίματος των καταστημάτων από τις 21:00 ή τις 22:00 το βράδυ.

Έκκληση για αναστολή των υποχρεώσεων προς τα δημόσια ταμεία για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στις περιοχές με τοπική καραντίνα απευθύνει προς το κράτος το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ).

«Είναι σαφές ότι πρέπει να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία. Ωστόσο δεν υπάρχει καμία απολύτως μέριμνα για τις επιχειρήσεις, πέραν του ΦΠΑ» τονίζει στο Sputnik η πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ, Νίκη Κωνσταντίνου.

Όπως μας εξηγεί, δέχεται πολλά μηνύματα απελπισίας πρωτίστως από την Κοζάνη, την πόλη που θεωρεί ότι είναι προς το παρόν η μικρογραφία αυτού που θα ακολουθήσει.

«Το πρωί της Παρασκευής, την τελευταία εργάσιμη του Οκτωβρίου θα πρέπει να πληρώσουν ΙΚΑ, ΕΦΚΑ και μια σειρά άλλων υποχρεώσεων προς το δημόσιο. Μόνο ο ΦΠΑ έχει παραταθεί προς τον Απρίλιο. Η περιοχή όμως βρίσκεται σε καραντίνα. Με ποιον τρόπο οι άνθρωποι αυτοί θα πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους; Είναι αδύνατο να βρουν τα χρήματα. Είναι σπαρακτικά τα μηνύματα που λαμβάνω από τοπικούς επιχειρηματίες. Είμαστε σε απελπιστική κατάσταση, μας λένε. Πως τολμούν να το κάνουν σε αξιοπρεπείς ανθρώπους; Θα πληρώσουν οι Κοζανίτες την έλλειψη της υποδομής σε ένα κράτος πρόνοιας;» τονίζει, μεταξύ άλλων, η κα Κωνσταντίνου.

Πέρα από την Κοζάνη, όπως αναφέρει, το ίδιο πρέπει να γίνει και στα Ιωάννινα και στις Σέρρες και όπου αλλού εφαρμόζονται τοπικά περιοριστικά μέτρα.

«Να ανασταλούν τώρα οι υποχρεώσεις προς το δημόσιο» ζητάει.

διάβασε και αυτό  Πρωτοβουλία Θεοδωρικάκου για στήριξη των καταστημάτων εστίασης

Σχολιάζοντας τα σενάρια περί κλεισίματος της εστίασης ακόμα νωρίτερα από τις 00:00 το βράδυ στις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα 3 και 4 υγειονομικού συναγερμού, η κα Κωνσταντίνου τονίζει:

«Το ενδεχόμενο κλείσιμο της εστίασης στις 21:00 ή στις 22:00 θα είναι ένα νέο πλήγμα που θα ενισχύσει το άσχημο της κατάστασης. Σε κάποιες περιπτώσεις θα οδηγήσει και στη χρεοκοπία αρκετών επιχειρήσεων και στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. Το καλοκαίρι άδειασαν 150.000 θέσεις εργασίας. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι ακόμα πιο κρίσιμη. Παραπαίει ακόμα και το take away. Δεν είναι ο φόβος η αιτία. Έχουν στερέψει τα ταμεία των ανθρώπων».

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει το κράτος να ασχοληθεί σοβαρά μαζί μας» καταλήγει.

Πηγή: sputniknews.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Τι λένε οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Αθήνας και Πειραιά…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: