fbpx
7 °C Athens, GR
15 Ιανουαρίου 2021

Βραβεία από το ΝΟΗΣΙΣ στο Διαγωνισμό Δημιουργίας Εκπαιδευτικών VIDEOS

Η ομορφιά της βαρύτητας, η χρησιμότητα του γυροσκοπίου, ο ξεχασμένος εφευρέτης, απλές μηχανές, είναι τα πρώτα videos που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό δημιουργίας εκπαιδευτικού video, που διοργάνωσε το ΝΟΗΣΙΣ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ Science Inspired.
Τα videos που δημιουργήθηκαν ήταν εννέα στο σύνολό τους. Από αυτά τα επτά ήταν αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας και δύο, ατομικής. Οι μαθητές γυμνασίου που συμμετείχαν στον διαγωνισμό – ηλικίας από 12 έως 14 ετών- σε περίοδο πανδημίας και γενικού απαγορευτικού, αξιοποίησαν τις σύγχρονες τεχνολογίες για να θέσουν ερωτήματα και θέματα που αφορούν την επιστήμη και να διερευνήσουν την επίδρασή της στην καθημερινότητά μας, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως η εκπαίδευση είναι μια διαρκής διαδικασία που δεν αναστέλλεται, ούτε αναβάλλεται.
Η αξιολόγηση των videos πραγματοποιήθηκε από τριμελή επιτροπή, η οποία συνεκτιμώντας την εκπαιδευτική αξία και επιστημονική ορθότητα, την επάρκεια από τεχνικής άποψης και την καλλιτεχνική αξία του τελικού προϊόντος, προχώρησε σε βαθμολόγηση των συμμετοχών, η οποία ανέδειξε την τελική κατάταξη.
Στην πρώτη θέση ισοψήφισαν το video με τίτλο “The beauty of gravity”, με δημιουργό τον Κωστή Λυμπεράκη και το video “The utility of the gyroscope”, με δημιουργούς τους Εμμανουήλ και Αλέξανδρο Τσεκούρα.
Οι δημιουργοί των 2 videos που διακρίθηκαν κερδίζουν από μια δωροεπιταγή, αξίας 75€ από καταστήματα εκπαιδευτικών και ηλεκτρονικών ειδών.
Σε όλους τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα αποσταλούν ταχυδρομικά βεβαιώσεις συμμετοχής.

Περισσότερα για τον διαγωνισμό και την προβολή των videos:
https://www.noesis.edu.gr/science-inspired-videos-apotelesmata/
Το Νόησις στον υπολογιστή σας
Το ΝΟΗΣΙΣ, σε καθεστώς αναστολής των δραστηριοτήτων του λόγω των συνθηκών που επικρατούν στον χώρο της δημόσιας υγείας και έχουν επηρεάσει την καθημερινή ζωή όλων μας, παραμένει με τη βοήθεια της τεχνολογίας κοντά στους μικρούς και μεγάλους φίλους του, προσφέροντας ποικίλες διαδικτυακές δραστηριότητες και ψηφιακό υλικό.
• Εικονικές περιηγήσεις σε περιοδικές εκθέσεις
• Ψηφιοποιημένες εικόνες εκθεμάτων συλλογών του ΝΟΗΣΙΣ

Εγκυκλοπαίδεια Τεχνολογίας – Wiki
• Τρισδιάστατες φωτογραφίες εκθεμάτων των εκθέσεων του ΝΟΗΣΙΣ.
Κι ακόμη περισσότερο…διαδικτυακό ΝΟΗΣΙΣ στον σύνδεσμο https://www.noesis.edu.gr/noesis-on-line-november-2020/
Μένουμε Ενεργοί Συνεχίζουμε Διαδικτυακά.

Πηγή: politispress.gr

Related articles

Νίκος Χαρδαλιάς: Κλειστά τα κοιμητήρια την Μ. Παρασκευή .

Κλειστά θα παραμείνουν τα κοιμητήρια σε ολόκληρη τη χώρα την Μεγάλη Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα της τρέχουσας εβδομάδας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας στην Ελλάδα, ενώ σημείωσε πως όλα τα δείγματα που εξετάστηκαν στον οικισμό Δροσερού Ξάνθης αλλά και στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου της πόλης […]

Live- Βουλή: Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης

Με ομιλίες βουλευτών συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η κοινοβουλευτική διαδικασία Με τις τοποθετήσεις υπουργών, βουλευτών της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Ηδη το λόγο έχουν πάρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης και ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος ενώ νωρίς το μεσημέρι αναμένεται να εξειδικεύσουν το […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *