Βρετανία: Το Διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει σπάσει το φράγμα σε κρούσματα και θανάτους παγκοσμίους, και όλος ο κόσμος όπως μπορεί και με όσα μέσα διαθέτει κάνει ότι μπορεί για να περιορίσει τη διασπορά του ιού. Η βασίλισσα Ελισάβετ εδώ και περίπου δύο εβδομάδες βρίσκεται αποκλεισμένη στο Windsor μαζί με τον Φίλιππο, προκειμένου να μειώσει τις πιθανότητες να κολλήσει τον ιό.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson βρίσκεται σε καραντίνα καθώς διαγνώστηκε θετικός στον ιό, οπότε η βασίλισσα Ελισάβετ ανέλαβε να μιλήσει στον Βρετανικό λαό, και αυτό έχουμε να το δούμε από το Crown. Η 93χρονη μονάρχης έχει καταγράψει ένα βίντεο, στο οποίο απευθύνεται στον βρετανικό λαό και την κοινοπολιτεία, σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού.

Στις 19:00 (ώρα Βρετανίας) βγήκε στον αέρα το διάγγελμα της Ελισάβετ και όλοι περιμένουν να ακούσουν τι έχει να πει η βασίλισσα. Όπως καταλαβαίνεις ανέλαβε αυτό το χρέος ως μονάρχης της χώρας, και αφού ο πρωθυπουργός δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσει με τον λαό του.

Το μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ

«Καθώς ο Φίλιππος και εγώ φτάνουμε στο Γουίνσδορ σήμερα, γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι και οικογένειες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε περίοδο ανησυχίας και αβεβαιότητας. Μας συμβουλεύουν να αλλάξουμε τις συνήθεις συνήθειες μας και το μοτίβο της ζωή μας για το καλό των κοινωνιών στις οποίες ζούμε και, ειδικότερα, να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους.

Σε περιόδους όπως αυτές, υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι η ιστορία του έθνους μας έχει σφυρηλατηθεί από ανθρώπους και κοινότητες που ενώνονται για να δουλέψουν ως ένα, επικεντρώνοντας τις κοινές προσπάθειές μας σε έναν κοινό στόχο.

Είμαστε υπερβολικά ευγνώμονες για τις γνώσεις και την αφοσίωση των επιστημόνων μας, του ιατρικού προσωπικού και των μελών των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών. Όμως, τώρα, περισσότερο από ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν μας, έχουμε όλοι ένα ουσιαστικά σημαντικό μερίδιο να αναλάβουμε ως πολίτες, σήμερα και τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες και μήνες.

Πολλοί από εμάς θα πρέπει να βρουν νέους τρόπους να μείνουν σε επαφή μεταξύ τους και να βεβαιωθούν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι ασφαλή και είμαι βέβαιη ότι είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στην πρόκληση αυτή και να είστε σίγουροι ότι η οικογένειά μου και εγώ είμαστε έτοιμοι να διαδραματίσουμε τον δικό μας ρόλο».

 

Facebook Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Ανακοινώνονται 62 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Facebook
error: Content is protected !!