Βρετανία: 1300 άτομα έλαβαν λανθασμένη διάγνωση για μόλυνση από τον κορονοϊό

Ένα λάθος στο σύστημα Εξετάσεων και Ιχνηλάτισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) ενημέρωσε 1.300 πολίτες στη Βρετανία ότι είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό, αναγκάζοντας τους να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών, αποκάλυψε το πρακτορείο Reuters.

Η λανθασμένη ενημέρωση αφορούσε την περίοδο 19 με 23 Νοεμβρίου και οφείλεται σε ένα πρόβλημα με μια παρτίδα χημικών δοκιμών που έδειξε ότι τα αποτελέσματα των τεστ ήταν άκυρα.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Υγείας σε ηλεκτρονική δήλωση: «Έγινε γρήγορη δράση για να ειδοποιηθούν τα άτομα που επλήγησαν και τους ζητήθηκε να πραγματοποιήσουν νέο τεστ και να συνεχίσουν σε αυτοαπομόνωση εάν έχουν συμπτώματα.»

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επιπλέον 7 δισεκατομμύρια λίρες για τα τεστ ελέγχου και εντοπισμού επαφών ως μέρος ενός διευρυμένου προγράμματος μαζικών δοκιμών.

Η εφαρμογή του συστήματος NHS Test and Trace (Εξετάσεων και Ιχνηλάτισης) έχει επικριθεί έντονα μετά από μια σειρά αποτυχημένων ενεργειών και οι Βρετανοί υπουργοί παραδέχονται ότι δεν έχει αποδώσει τόσο καλά όσο περίμεναν.

Πηγή: ert.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  ΕΟΔΥ για μετάλλαξη Δέλτα: Μέχρι τον Αύγουστο θα έχει επικρατήσει – Κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
«Το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς βρίσκεται σε αναστολή, και οφείλουμε…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel