fbpx
4 °C Athens, GR
17 Ιανουαρίου 2021

Γιάννης Μπαλάφας:Η επιχειρηματικότητα και η μεσαία τάξη θέλουν ρευστότητα οχι μόνο clickaway

«Αυτό που χρειάζεται σήμερα η επιχειρηματικότητα και η μεσαία τάξη είναι ρευστότητα, μη επιστρεπτέες προκαταβολέςκαι η Αναπτυξιακή Τράπεζα να αναλάβει το ρόλο του πιστωτικού οργανισμού που θα διευκολύνει τη δανειοδότηση»

Σημεία συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό MegaTV(στους δημοσιογράφους Ι. Χασαπόπουλο και Α. Βούλγαρη):

Για τις μειώσεις εργαζόμενων στα τηλεοπτικά κανάλια με το νέο νoμοσχέδιο Πέτσα

Το νομοσχέδιο που προτίθεται  να περάσει ο κ. Πέτσας εντατικοποιεί την εργασία και αυξάνει τους ανέργους, δεδομένου ότι προτείνει τη μείωση του υποχρεωτικού–όπως εξασφάλισε ο νόμος Παππά – αριθμού εργαζομένων πλήρους απασχόλησης από 400 σε 280 ανά κανάλι. Η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων ανάγκασε τον κ. Πέτσα να οπισθοχωρήσει, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη δύναμη της διεκδίκησης του δίκαιου των εργαζόμενων.

Για το νέο σύστημα αγοράς clickaway

Όλοι οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων ζητούν την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχείρησης. Ακούμε τον κ. Καρανίκα -πρ.ΕΣΕΕ, τον κ. Καββαθά – πρ. ΓΣΕΒΕΕ συνεχώς να μιλούν για άμεση ανάγκη για ρευστότητα στην αγορά και σωστή δανειοδότηση των επιχειρήσεων.

Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση λειτουργούν καταστροφικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.  Χαρακτηριστική η δήλωση του κ. Καρανίκα «Οι χιλιάδες μικρές – μεσαίες επιχειρήσεις θα υποστούν μεγάλη καταστροφή, ενώ οι μεγάλες αλυσίδες θα αυξήσουν τον όγκο των παραγγελιών και της δουλειάς τους».

Το clickaway είναι ένα μέτρο το οποίο δεν βοηθάει τον μικρομεσαίο επιχειρηματία. Αυτό που χρειάζεται σήμερα η επιχειρηματικότητα και η μεσαία τάξη είναι ρευστότητα, μη επιστρεπτέες προκαταβολέςκαι η Αναπτυξιακή Τράπεζα να αναλάβει το ρόλο του  πιστωτικού οργανισμού που θα διευκολύνει τη δανειοδότηση.

Για το άνοιγμα των εκκλησιών

Έχοντας σεβασμό στην Εκκλησία και με κατανόηση στους συμπολίτες μας που θέλουν να προσέλθουν αυτές τις μέρες στις εκκλησίες προκειμένου να εκφράσουν τα θρησκευτικά τους αισθήματα, πρέπει να τονίσω ότι αυτή τη στιγμή προέχει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας και να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα που προτείνουν.

Πηγή: left.gr

Related articles

Η δολοφονία του αυτοκράτορα & Αγίου Νικηφόρου Β’ Φωκά στις 11 Δεκεμβρίου του 969 μ. Χ.

ΙΣΤΟΡΙΑ Αυτοκρατορία του Βυζαντίου.Η δολοφονία του αυτοκράτορα & Αγίου Νικηφόρου Β’ Φωκά στις 11 Δεκεμβρίου του 969 μ. Χ.Κωνσταντίνου Πόλη , Παλάτι Βουκολέοντα, ξημερώματα 11ης Δεκεμβρίου του 969…Γιός του στρατηγού Βάρδα Φωκά τον οποίο και διαδέχτηκε στο αξίωμα τουΔομέστικου των Σχολών της Ανατολής (=αρχιστράτηγος των στρατευμάτωνΑνατολής), ο Νικηφόρος Β’ Φωκάς θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους αυτοκράτορες της […]

Η Ξένη Μπαλωτή συναντά το Kallithea Press με μια αποκλειστική συνέντευξη στους Χαρά Μητροπούλου και Δημήτρη Μπιζιώτα

Κυρία Μπαλωτή ευχαριστούμε  που συναινέσατε για αυτήν την συνέντευξη. 1. Ποια είναι η Ξένη Μπαλωτή. Θα μπορούσατε μέσα σε λίγες λέξεις να μας παρουσιαστείτε;Είναι μία απλή, καθημερινή πολίτις αυτής της χώρας. Ξυπνάει πάντα χαρούμενη και προσπαθεί να αποδείξει ότι ο Φιλόσοφος Ρουσσώ είχε άδικο γιατί οι άνθρωποι γεννιούνται καλοί και αν πραγματικά το θέλουν παραμένουν καλοί […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *