App Icon

Γιώργος Πατούλης: ‘Αμεση αδειοδότηση των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων Αττικής

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης προχωρά άμεσα μια διαδικασία που χρόνια διαιωνίζονταν που αφορά την αδειοδότηση των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων. Συγκεκριμένα όπως αναφέρετε στο δελτίο τύπου της περιφέρειας: “Η προστασία της υγείας των μεγαλύτερων σε ηλικία συνανθρώπων μας , προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής. Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής, προχωρά η άμεση αδειοδότηση των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων της Αττικής, που πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας λειτουργίας. Σε είκοσι μέρες θα κλείσουν όσες Μονάδες δεν θα διαθέτουν άδεια λειτουργίας. Με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του προς τις αρμόδιες διευθύνσεις της Περιφέρειας Αττικής και
τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και με δεδομένες τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας του covid-19, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τους έδωσε την εντολή, άμεσα και κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα, να προχωρήσουν πλέον του τακτικού ελέγχου της καλής λειτουργίας των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, σύμφωνα με τα
οριζόμενα στο νόμο και σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε καμία Μ.Φ.Η. να μη λειτουργεί στην Αττική, χωρίς τη σχετική άδεια που απαιτείται. Με το έγγραφο αυτό επισημαίνεται επιπλέον ότι αποτελεί αυτονόητη προτεραιότητα η εντατικοποίηση των ενεργειών των υγειονομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής όσον αφορά στη διασφάλιση της εφαρμογής των κατεπειγόντων μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής έδωσε τέσσερις συγκεκριμένες εντολές:

 1. Την κατά απόλυτη προτεραιότητα, εντός ή και εκτός του προβλεπόμενου ωραρίου λειτουργίας των Υπηρεσιών, διενέργειας αυτοψιών και στην υλοποίηση κάθε οριζόμενης από το νόμο ενέργειας, ως προς την άμεση αδειοδότηση των Μονάδων
 2. Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ), στις περιπτώσεις που συντρέχουν οι νόμιμες
 3. προϋποθέσεις.
 1. Την έγγραφη ενημέρωση όλων των Δομών που λειτουργούν ως ΜΦΗ και εμπίπτουν στο πλαίσιο εφαρμογής της υπ΄ αριθμ. Π1γ/ΟΙΚ.81551/07 (ΦΕΚ 1136 Β΄) Υ.Α. και ειδικότερα στο άρθρο 14 αυτής, ως προς την υποχρέωση ολοκλήρωσης της διαδικασίας αδειοδότησής τους, εντός του τρέχοντος έτους.
 2. Την άμεση επιβολή όλων των προβλεπόμενων κυρώσεων σε όλες ανεξαιρέτως τις Δομές που λειτουργούν ως ΜΦΗ και δεν εμπίπτουν στο πλαίσιο εφαρμογής της ως άνω Υ.Α., ορίζοντας συγκεκριμένη ημεροχρονολογία σφράγισης των εγκαταστάσεών τους, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τις είκοσι (20) ημέρες από τη λήψη του εγγράφου.
 3. Την άμεση ενημέρωση των υπευθύνων των Δομών που πρόκειται να σφραγιστούν, ότι υποχρεούνται άμεσα να μεριμνήσουν για την ασφαλή μεταφορά των περιθαλπόμενων, είτε σε συναφείς Δομές, είτε στο οικογενειακό τους περιβάλλον.
  Επίσης στη δήλωση του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης αναφέρει
  “ Προτεραιότητα για τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αποτελεί η προστασία της Δημόσιας Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό λάβαμε έγκαιρα όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και ενημέρωσης για την αντιμετώπιση του covid, στηρίξαμε το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά και τους ανθρώπους που βρέθηκαν στην «πρώτη γραμμή της μάχης» . Υλοποιήσαμε πετυχημένες δράσεις και πρωτοβουλίες, συνεργαστήκαμε με όλους τους Δήμους της Αττικής και πετύχαμε την περίοδο του πρώτου κύματος της πανδημίας, να σταθούμε αποτελεσματικά δίπλα στους πολίτες της Αττικής, που είχαν ανάγκη από τη στήριξη και αρωγή μας.
  Η προσπάθειά μας συνεχίζεται και βάζουμε προτεραιότητα, την διασφάλιση της υγείας των μεγαλύτερων σε ηλικία συνανθρώπων μας, που φιλοξενούνται σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Στο πλαίσιο αυτό θα διασφαλίσουμε την άμεση αδειοδότηση όσων ΜΦΗ
  πληρούν τα κριτήρια που θέτει η νομοθεσία και θα προχωρήσουμε στη σφράγιση όσων δεν αδειοδοτηθούν.
  Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η απαράδεκτη από το 2007 μέχρι σήμερα κατάσταση, όπου κάθε χρόνο δινόταν με Υπουργικές Αποφάσεις η δυνατότητα παράτασης της λειτουργίας, όσων μονάδων δεν διέθεταν την απαραίτητη άδεια, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται το πρόβλημα.
  Στη λειτουργία των ΜΦΗ της Αττικής θα μπουν κανόνες που θα προστατεύσουν τις ζωές και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που φιλοξενούνται σε αυτές, χωρίς εκπτώσεις”.
Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Ο κόσμος της ρομποτικής στα δημοτικά σχολεία της Κρήτης!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
   Σε πείσμα του κορωνοϊού και λαμβάνοντας πάντα τις απαραίτητες…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel