App Icon

Γιώργος Πατούλης Δειγματοληπτικά Τέστ την Κυριακή σε Πειραιά Ραφήνα

Δειγματοληπτικά τεστ πραγματοποίησε από το πρωί της Κυριακής η Περιφέρεια Αττικής σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από τις διακοπές, στα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας. Ειδικά κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, βρισκόντουσαν από το πρωί και μέχρι τη δύση του ηλίου στα δύο μεγάλα λιμάνια για επιδημιολογικό δειγματοληπτικό έλεγχο στους ταξιδιώτες.

Εθελοντές της Περιφέρειας Αττικής διένειμαν ενημερωτικό υλικό με οδηγίες προφύλαξης για τη μη διασπορά της επιδημίας, ενημερώνοντας τους ταξιδιώτες για τους κινδύνους μετάδοσης του COVID -19 στην κοινότητα. Έμφαση έδωσαν για τις περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων και δραστηριοτήτων που κατά την διάρκεια του ταξιδιού ενδέχεται να έχουν εκθέσει σε αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης της νόσου τους πολίτες.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της Περιφέρειας : Ξεπέρασαν τους 300 οι επιδημιολογικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον
Covid 19 που πραγματοποίησαν χθες Κυριακή, 16 Αυγούστου, τα ειδικά
κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ σε ταξιδιώτες που
επέστρεψαν στην Αττική, στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας
Γιώργος Πατούλης: «Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία
αυτή, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με στοχευμένες δράσεις που δίνουν
έμφαση στην πρόληψη. Μόνος στόχος μας είναι να παραμείνει η χώρα μας, ασφαλής και να προστατεύσουμε τους πολίτες μας» Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής
και του ΙΣΑ να πραγματοποιηθούν επιδημιολογικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον Covid 19 σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν στην Αττική από τις διακοπές τους, στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.


Τα ειδικά κλιμάκια της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, χθες Κυριακή, 16 Αυγούστου, βρίσκονταν από νωρίς το πρωί μέχρι και τη δύση του ηλίου στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, όπου διενήργησαν πάνω από 300 ελέγχους, σε όσους επιβάτες το επιθυμούσαν, επιστρέφοντας στην Αττική από τις διακοπές τους. Ειδικότερα, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο οποίος συντόνιζε τη διαδικασία, στο λιμάνι του Πειραιά διενεργήθηκαν περίπου 200 έλεγχοι και στο λιμάνι της Ραφήνας πάνω από 100, σε πολίτες όλων των ηλικιακών ομάδων και από διαφορετικούς προορισμούς, με στόχο τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς των μολύνσεων. Τα ειδικά κλιμάκια διενήργησαν ελέγχους και σε λιμενικούς υπαλλήλους, με δεδομένο ότι είναι οι πρώτοι κρατικοί λειτουργοί που έρχονται σε επαφή με τους επιστρέφοντες ταξιδιώτες.

διάβασε και αυτό  14 θάνατοι 2448 θετικοί στο covid στην Ελλάδα


Παράλληλα, εθελοντές της Περιφέρειας Αττικής-ΕΔΣΝΑ πραγματοποιούσαν
θερμομετρήσεις στους επιβάτες που επέστρεψαν και διένειμαν ενημερωτικό υλικό με οδηγίες προφύλαξης για τη μη διασπορά της επιδημίας, ενημερώνοντας με λεπτομέρεια τους ταξιδιώτες για τους κινδύνους μετάδοσης του COVID -19 στην κοινότητα. Έμφαση δίνεται για τις περιπτώσεις ασυμτπωματικών φορέων και δραστηριοτήτων που κατά την διάρκεια του ταξιδιού ενδέχεται να έχουν εκθέσει σε αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης της νόσου τους πολίτες. Στο λιμάνι του Πειραιά παραβρέθηκε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Αθ. Βαθιώτης και στο λιμάνι της Ραφήνας παρόντες ήταν Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου Ε. Μπουρνούς και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Δ. Γκικάκη.
Μετά την ολοκλήρωση της δράσης, σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:


Παράλληλα θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα στελέχη του λιμενικού σώματος
στον Πειραιά και στη Ραφήνα, για την άψογη συνεργασία, τη στήριξη και τη
βοήθεια τους. Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη υγειονομικά και δεν επιτρέπει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Για αυτό σπεύσαμε, από την πρώτη μέρα επιστροφής των εκδρομέων στο λεκανοπέδιο να ελέγξουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε για την ατομική ευθύνη που απαιτείται από όλους μας και τη
μέριμνα για την προφύλαξη των πόλεων μας από την επιδημία.


Σε αυτό το πλαίσιο συστήνουμε και σε όσους εργαζόμενους επιστρέφουν αυτές τις ημέρες από τις διακοπές τους να προτιμήσουν την τηλεργασία για μία εβδομάδα, όπως αποφασίσαμε να κάνουμε και για όλους τους εργαζόμενους της Περιφέρειας μας, να φοράνε παντού μάσκες, αλλά και να αποφύγουν τις επαφές με ευπαθείς ομάδες πολιτών, όπου ο κίνδυνος είναι αυξημένος. Τα κλιμάκιά μας θα πραγματοποιήσουν όσους ελέγχους χρειάζεται και θα επαναληφθούν όπου απαιτείται, προκειμένου να διαμορφώσουμε μία ικανοποιητική εικόνα και αναλόγως να προσαρμόσουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα. Θα συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε για την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου και ειδικά των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Στόχος μας η χώρα μας να παραμείνει ασφαλής»

διάβασε και αυτό  Οι καλύτεροι αθλητές τοξοβολίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

φώτορεπορτάζ Ανδρέας Ανδρεόπουλος

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ειρήνη Ιγγλέση σε ηλικία…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel