Γιώργος Χωριάτης: Η AHEPA στηρίζουν την Αρμενία

Την συμπαράσταση της AHEPA προς τον αρμενικό λαό και την Αρμενο-Αμερικανική Κοινότητα εξέφρασε, με γραπτή δήλωσή του, ο ύπατος πρόεδρος του Οργανισμού, Γεώργιος Χωριάτης (George G. Horiates).

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Χωριάτης στηλίτευσε, αρχικά, τον ρόλο της Τουρκίας, εκφράζοντας την άποψη ότι «χρησιμοποιεί το Αζερμπαϊτζάν προκειμένου να εξορίσει τους Αρμενίους στο Αρτσάχ».

«Η AHEPA στέκεται στο πλευρό της Αρμενο-Αμερικανικής Κοινότητας με δεδομένο ότι η διαμάχη ανάμεσα σε Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία εντείνεται, εξαιτίας της στοχοποίησης του αρμενικού πληθυσμού στο Αρτσάχ από το Αζερμπαϊτζάν. Η βίαιη επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν υποκινείται από την Τουρκία. Η Τουρκία χρησιμοποιεί το Αζερμπαϊτζάν ως δίαυλο προκειμένου να εξορίσει τους Αρμένιους από το Αρτσάχ. Επιπλέον, η Τουρκία χρησιμοποιεί Σύριους ως μισθοφόρους και τους αναπτύσσει στην περιοχή. Η AHEPA καταδικάζει ξεκάθαρα την Τουρκία για τις ενέργειές της», αναφέρει ο κ. Χωριάτης.

Στη συνέχεια, ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA υπενθυμίζει την διαχρονική συνεργασία με Αρμενο-Αμερικανικούς Οργανισμούς, όπως είναι η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αμερικής (Armenian National Commitee of America – ANCA) και το Αρμενική Σύνοδος Αμερικής (Armenian Assembly of America) για θέματα ανάλογης σημασίας, όπως η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, υπενθυμίζοντας την συμμετοχή της AHEPA στις σχετικές κινητοποιήσεις στον Λευκό Οίκο, όπου στηλιτεύθηκαν οι γενικότερες πρακτικές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ συμπληρώνει πως θα πρέπει άμεσα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αναχαιτιστεί η επιθετικότητα της Τουρκίας του Ερντογάν, η οποία είναι έντονη.

“Η AHEPA κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την επιθετικότητα του Ερντογάν, όχι μόνο στην Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο, την Ευρώπη και την Αφρική, αλλά, επίσης, την Αρμενία, ως το σύνορο της ελευθερίας. Υπό το καθεστώς Ερντογάν, η Τουρκία υποστηρίζει και προωθεί ενέργειες επιθετικότητας και βίας απέναντι στην Αρμενία», τονίζει ο κ. Χωριάτης.

διάβασε και αυτό  ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2021'' ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΑΝΕΤΟΚΟΥΜΠΟ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Παράλληλα, ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA ζητεί από το Κογκρέσο και την διεθνή κοινότητα να καλέσουν την Τουρκία να σταματήσει αυτήν την δραστηριότητα στην περιοχή και να ενεργήσουν με τρόπο που θα προστατεύει την ειρήνη και την σταθερότητα.

«Το Αμερικανικό Κογκρέσο και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να καλέσουν την Τουρκία να βάλει τέλος στις εχθρικές ενέργειες στην περιοχή και να ενεργήσουν αναλόγως προκειμένου να διατηρήσουν την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή, που απειλείται από την Τουρκία, μια χώρα – αποτυχημένο μέλος του ΝΑΤΟ», είναι το περιεχόμενο της δήλωσης.

«Ο Δυτικός Πολιτισμός και ο Ελληνισμός θα πρέπει να ξεπεράσουν αυτήν την διαφθορά της Ασίας.  Η ΑΧΕΠΑ στέκεται στο πλευρό της Αρμενίας», καταλήγει η δήλωση του κ. Χωριάτη

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Ο Δημήτρης Μπιζιώτας Μαζί και Απέναντι με την Ναξιώτισσα ποιήτρια…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel