Γλύκατζη-Αρβελέρ για Αγία Σοφία: Είναι η δεύτερη άλωση της Πόλης – Βίντεο

Συγκλονισμένη εμφανίστηκε η ιστορικός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. «Αν ακούσω ότι τα ψηφιδωτά έχουν δακρύσει δεν θα εκπλαγώ» δήλωσε στην ΕΡΤ.

Συγκλονισμένη εμφανίστηκε η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

«Αν ακούσω ότι τα ψηφιδωτά έχουν δακρύσει δεν θα εκπλαγώ, ούτε για ποιο λόγο χτυπούν οι καμπάνες. Χτυπούν για τη Χριστιανοσύνη» τόνισε η διακεκριμένη ιστορικός μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 το βράδυ της Παρασκευής.

Η κα Γλύκατζη-Αρβελέρ εξέφρασε την άποψη ότι η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει τη βαρβαρότητα του γειτονικού μας λαού.

«Όταν ένας λαός έχει ανάγκη από τέτοιους συμβολισμούς για να διατηρήσει τη συνοχή του, απέχει πολύ από τα ευρωπαϊκά δεδομένα» κατέληξε η κα Γλύκατζη-Αρβελέρ.

«Σήμερα έγινε η δεύτερη άλωση της Πόλης» ανέφερε η κα Γλύκατζη-Αρβελέρ.Επικαλέστηκε μαρτυρία Τούρκου δημοσιογράφου ο οποίος υπογράμμισε ότι οι επέτειοι μνήμης για την άλωση της Πόλης καταδεικνύουν ότι όλα αυτά δεν ανήκουν στο τουρκικό λαό και πρέπει κάποια στιγμή να επιστραφούν.

«Όταν ένας λαός έχει ανάγκη από τέτοιους συμβολισμούς για να διατηρήσει τη συνοχή του και την ένωσή του, απέχει πολύ από τα ευρωπαϊκά δεδομένα» κατέληξε η ιστορικός, αναφερόμενη στους πανηγυρισμούς Τούρκων μπροστά από την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.

Δείτε όσα δήλωσε η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ:

Πηγή: sputniknews.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε ισλαμικό τέμενος συμβολίζει, με…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: