Γ. Κουμουτσάκος: Τραγική η κατάσταση στη Σάμο

Για τραγική κατάσταση και στην ανάγκη να διαμορφωθεί μια αποτελεσματική πολιτική, αναφέρθηκε στις πρώτες δηλώσεις του από την Σάμο ο υφυπουργός, αρμόδιος της μεταναστευτικής πολιτικής, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο  κ. Κουμουτσάκος έφθασε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου συνοδευόμενος από τον βουλευτή Σάμου κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη και την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου.

Στο ΚΥΤ τον υφυπουργό υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Σάμου κ. Χρίστος Σεβαστάκης, η Διοικήτρια του Κέντρου κ. Νίουτσικου και οι νεοεκλεγέντες, Γιώργος Στάντζος Δήμαρχος Σάμου και Βασίλης Πανουράκης Περιφερειακός Σύμβουλος.

samostimes koumoutsakos 12 July 17

Στη συνέχεια ακολούθησε ενημερωτική σύσκεψη στο διοικητήριο του Κ.Υ.Τ. , ενώ ο κ. Κουμουτσάκος επισκέφθηκε και την υπηρεσία Ασύλου.

samostimes koumoutsakos 12 July 28

samostimes koumoutsakos 12 July 32

Σε δήλωση του ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε τα εξής: ”Δυο μέρες μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης και με την ανάληψη των καθηκόντων μου επισκέπτομαι το hot spot στο Βαθύ. Η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική. Σε ένα χώρο που προβλέπεται να φιλοξενεί 600 άτομα περίπου, αυτή τιστιγμή βρίκονται 3.300 άνθρωποι. Είναι μια κατάσταση που ανυσηχεί και προβληματίζει την χώρα και την τοπική κοινωνία. Με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας θα διαμορφώσουμε γρήγορα μια αποτελεσματική πολιτική.”

Ο κ. Κουμουτσάκος επισκέπτεται αυτή την ώρα υπηρεσιακούς παράγοντες (Αστυνομία, Λιμεναρχείο, Στρατός) ενώ θα δεί και τον Μητροπολίτη Σάμου κ. Ευσέβιο πριν πάρει μέρος σε ευρεία σύσκεψη στον Δήμο Σάμου.

Πηγή: Samostimes.gr

Facebook Comments Box

Απάντηση