«Δήμαρχε δεν θέλουμε να αφήσεις να χαλάσουν την γειτονιά μας! Θα μας βρεις απέναντι σου! »

Καταδικάσαμε με τις τοποθετήσεις μας η πλειοψηφία των κατοίκων που παρευρεθήκαμε στην χθεσινή εκδήλωση παρουσίασης της κυκλοφοριακής μελέτης των οδών γύρω από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τον Δήμαρχο Καλλιθέας. Στο παρελθόν είχαμε προτείνει το άνοιγμα της οδός Σαχτούρη ως έξοδο τον οχημάτων και των λεωφορείων με κίνηση προς τον Πειραιά από την παλαιά μας παραλιακή .

Με αυτή την πρόταση μας δεν χρειάζεται να μικρύνουμε τα πεζοδρόμια, ούτε να κόψουμε τα δέντρα μας (ελιές, ευκάλυπτους ). Έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν θα διατρέχουν κίνδυνο τα παιδιά που πηγαίνουν στο 8ο δημοτικό σχολείο γιατί δεν θα είναι ακόμη μια λεωφόρος αλλά ένας δρόμος γειτονιάς.

Προτείνουμε να βρεθεί μια λύση και με την λεωφόρο που θα κλείσει και θα γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα, δηλαδή να κατασκευαστεί μια γέφυρα που θα συνδέει το Κέντρο Πολιτισμού με την παλιά παραλιακή με κατεύθυνση την Γλυφάδα και επίσης, εάν μπορεί ένα μέρος να χρησιμοποιηθεί για Πάρκινγκ . Στο φανάρι της Δοϊράνης, ερχόμενοι από Λ.Αμφιθέας να επιτραπεί η αριστερή στροφή προς το ΚΠΙΣΝ. Στην Λάμπρου Κατσώνη στο φανάρι της Δημοσθένους να επιτραπεί η αριστερή στροφή για άνοδο προς κέντρο Καλλιθέα.

Αν ο Δήμος θέλει να έχει έσοδα από τον κόσμο που έρχεται στον Δήμο μας ας απαλλοτριώσει τα οικόπεδα που υπάρχουν γύρω από το Κέντρο Πολιτισμού για χρήση ως Πάρκινγκ και ας φτιάξει και μια δημοτική συγκοινωνία ώστε ο κόσμος να μην χρειάζεται να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο του. Αυτές είναι βιώσιμες προτάσεις.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
επιστολή αναγνώστη μας Όταν οι πρώτες μικροπολιτικές απόπειρες σπίλωσις αποτυγχάνουν…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel