fbpx
10 °C Athens, GR
20 Ιανουαρίου 2021

Δήμαρχος Πύργου: «Είμαστε πάντα δίπλα στους νέους»

Τον 17χρονο Θοδωρή Κλουκίνα υποδέχτηκε πρόσφατα στο γραφείο του ο δήμαρχος Πύργου, μετά από δημόσια πρόσκληση που του απεύθυνε, όταν ο νεαρός σε ανοιχτή επιστολή του κατέθεσε ένα παράπονο, ότι απομακρύνθηκε από τον χώρο του Κούβελου από εργαζόμενο του ΚΔΑΠμεΑ.

Κάνοντας πράξη για μια άλλη φορά ο κ.Αντωνακόπουλος την προεκλογική του δέσμευση, ότι το γραφείο του είναι πάντα ανοιχτό για τους πολίτες, μίλησε με τον νεαρό και διευθετήθηκε η όποια παρεξήγηση είχε δημιουργηθεί. Σε ένα πολύ γόνιμο και θετικό  κλίμα συζήτησης, στην οποία συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Νίκος Κοτσώνης, ο μαθητής της Γ’ Λυκείου εξιστόρησε στον δήμαρχο Πύργου όλο το περιστατικό της επίσκεψής του στον Κούβελο και της απομάκρυνσής του από εργαζόμενο του ΚΔΑΠμεΑ.

Ο κ. Αντωνακόπουλος με τη σειρά του, εξήγησε στο νεαρό μαθητή ότι ο Κούβελος είναι χώρο του Δήμου και δεν έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτες, τονίζοντας το καθεστώς λειτουργίας του ΚΔΑΠμεΑ. Ότι δηλαδή είναι μια κοινοπραξία του δήμου της ΔΗΚΕΠ και κοινωνικής συνεταιριστικής οργάνωσης νέων επιστημόνων, ενώ παράλληλα υπογράμμισε το σημαντικό έργο που γίνεται εκεί για τα ΑΜΕΑ. Επιπλέον διευκρίνισε ότι, ο χώρος που μέχρι πρότινος βίωνε την απόλυτη εγκατάλειψη έχει πάρει πλέον ζωή με την πιο δημιουργική και κοινωνική της μορφή.

Όσον αφορά στην απομάκρυνση του Θοδωρή από εργαζόμενο του ΚΔΑΠμεΑ, ο κ. Αντωνακόπουλος το απέδωσε σε παρεξήγηση και διευθέτησε αμέσως το θέμα. Όπως ενημέρωσε και τον μαθητή, ο ίδιος αμέσως τηλεφώνησε στους υπεύθυνους και αναφέρθηκε στο περιστατικό λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι δεν θα επαναληφθεί κάτι ανάλογο στο μέλλον, τις ώρες που ο χώρος θα είναι ανοιχτός.

Όσον αφορά στην “ταράτσα” του κτιρίου για την οποία έγινε λόγος, ο κ. Αντωνακόπουλος εξήγησε στον Θοδωρή Κλουκίνα πως κατανοεί πλήρως την ελευθερία που θέλουν οι νέοι αλλά προέχει πάντα η ασφάλειά τους. “Καταλαβαίνουμε την ανάγκη που έχουν οι νέοι για ελευθερία και ανοιχτούς ορίζοντες για να μιλούν και να κάνουν τα όνειρά τους, μα πρέπει να είμαστε δίπλα τους και σε θέματα ασφαλείας και υπευθυνότητας. Δεν πρέπει και δεν επιτρέπεται να αφήνουμε οποιονδήποτε σε πιθανό κίνδυνο και  ιδιαίτερα νέα παιδιά. Δεν είναι η ταράτσα ο πλέον ενδεδειγμένος χώρος παραμονής ακόμη κι αν εκεί ο ουρανός είναι μεγαλύτερος.

Επίσης ενημέρωσε τον 17χρονο, που έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθει τα όσα διαδραματίζονται στο χώρο αλλά και το Δήμο γενικότερα, πως εκπονείται μελέτη για την αποκατάσταση και λειτουργία του αθλητικού χώρου στο Κούβελο.

Πηγή: otavoice.gr

Related articles

10 κορυφαία γνωμικά του Σίγκμουντ Φρόυντ…

Του Αντρέα Καρακούση Ο Σίγκμουντ Φρόυντ είναι ο θεμελιωτής της ψυχαναλυτικής σχολής. Αναγνωρίζεται ως ένας από τους πλέον βαθυστόχαστους αναλυτές του εικοστού αιώνα. Μελέτησε και προσδιόρισε έννοιες όπως το ασυνείδητο, η απώθηση και η παιδική σεξουαλικότητα. Η επίδραση του Φρόυντ δεν περιορίστηκε μόνο στην ψυχολογία και την ψυχιατρική. Επεκτάθηκε σε πολλούς τομείς της επιστήμης (ανθρωπολογία, κοινωνιολογία, φιλοσοφία) […]

Δήμος Αθηναίων: Στήριξη σε 140 οικογένειες με ανήλικα παιδιά που έπληξε η πανδημία

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), στην πρώτη γραμμή της στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της πόλης, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της πανδημίας του Covid 19, εγκαινιάζει άμεσα ένα νέο πρόγραμμα στήριξης των πληττόμενων οικογενειών, σε συνεργασία με την Pepsico Ελλάδος (Tasty Foods και Pepsico  HBH). Στο νέο πρόγραμμα θα ενταχθούν 140 οικογένειες με ανήλικα παιδιά, […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *