Δήμος Θεσσαλονίκης και Cisco: Mια συνεργασία με παρόν και μέλλον

Με αφορμή δημοσίευμα που προοικονομεί ναυάγια και αποτυχίες για την προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης να μετασχηματίσει την πόλη σε ψηφιακή κατεύθυνση επισημαίνουμε τα εξής:

  • Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού σε συνεργασία με τη Cisco, που στεγάζεται στα «Σφαγεία», υλοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ.
  • Εγκαινίασε την ουσιαστική λειτουργία του τον Ιούνιο του 2020.
  • Η επίσημη τελετή εγκαινίων, που ήταν προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους στο πλαίσιο της ΔΕΘ, αναβλήθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Η στρατηγική συνεργασία του Δήμου με τη Cisco οδήγησε στη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού κι όχι ενός απλού κέντρου καινοτομίας, καθώς βασίζεται στα πιο σύγχρονα πρότυπα παγκοσμίως.

Δύο είναι οι πυλώνες λειτουργίας το Κέντρου μέχρι σήμερα:

Α. Η στρατηγική για τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Β. Η απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων.

Σε ό,τι αφορά στον πρώτο, ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν περιορίζεται στην επίδειξη και προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών της εταιρείας. Έχει στο επίκεντρό του τις συνέργειες με τοπικούς φορείς, πανεπιστημιακά ιδρύματα και επιχειρήσεις που αναδεικνύουν το ανθρώπινο δυναμικό και θα ενισχύουν το οικοσύστημα καινοτομίας της Θεσσαλονίκης. To εγχείρημα αυτό υποστηρίζεται σταθερά από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθώς και από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που συμμετέχουν στο Μνημόνιο Συνεργασίας.

Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού έχει ήδη επισκεφθεί πληθώρα στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με βασικό στόχο τη συνεργασία και την απόκτηση τεχνογνωσίας για την ψηφιακή μετάβαση. Οι συνέργειες έχουν ως προτεραιότητα την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων με άμεση και ευρεία εφαρμογή, απαντώντας στις σύγχρονες προκλήσεις των τοπικών κοινωνιών.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, μάλιστα, έχει υποβληθεί σχετική πρόταση στην ευρωπαϊκή επιτροπή για τη δημιουργία European Digital Innovation Hub με βάση σχετική πρόσκληση. Η πρόταση αυτή έχει περάσει επιτυχώς το πρώτο στάδιο της αξιολόγησης.

διάβασε και αυτό  O Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε κίνητρα σε Ελληνες του εξωτερικού και πολίτες άλλων χωρών που ζητούν εργασία με έδρα της Ελλάδα

Επιπρόσθετα, το Δ.Σ του Κέντρου έχει εγκρίνει και θα προχωρήσει στην άμεση σύναψη στρατηγικών συνεργασιών με μεγάλους φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα καθώς και με επενδυτικούς οργανισμούς (funds) στον χώρο της καινοτομίας για τη χρηματοδότηση startups επιχειρήσεων, εξέλιξη για την οποία θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Σε ό,τι αφορά στον δεύτερο πυλώνα, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη δύο κύκλοι δωρεάν μαθημάτων ρομποτικής για μαθητές καθώς και αντίστοιχων μαθημάτων CCNA. Το νέο πρόγραμμα μαθημάτων και εκπαίδευσης για τη φετινή χρονιά έχει καταρτιστεί και θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης ή με τηλε-εκπαίδευση αναλόγως των περιορισμών. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη στήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, με στόχο την εκπαίδευση και προσαρμογή τους στις αναδυόμενες ανάγκες του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν ναυάγια και αποτυχίες του Δήμου Θεσσαλονίκης ορισμένοι είναι ικανοί να βυθίσουν όλα τα πλοία της πόλης. Μέλημά τους η στασιμότητα, πολιτική τους πρακτική η μιζέρια.

Πηγή: otavoice.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Η ελληνική εταιρεία  εκδόσεων παιχνιδιών και βιβλίων Δεσύλλας και το…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: