App Icon

Δεν ανοίγουν τα σχολεία στην Πέλλα

Υστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Σκύρδας αποφασίστηκε από τους δημάρχους της Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο, Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτη Γιάννου, Δήμαρχο Αλλωπίας Χρήστο Μπάτση και Κατερίνα Ιγνατιάδου Δήμαρχο Σκύρδας, να υπάρχει παράταση για τρείς ημέρες στο άνοιγμα των σχολείων στην περιφερειακή ενότητα της Πέλλας. Ο Λόγος σύμφωνα με την ανάρτηση του Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου όπως σας την παραθέτουμε παρακάτω είναι τα υψηλά κρούσματα που έχει η περιοχή από το covid-19. Συγκεκριμένα αναφέρει:

φωτο πηγη ερτ

Σε συνεργασία με τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, τον Γρηγόρη Στάμκο του Δήμου Πέλλας, τον Χρήστο Μπάτση του Δήμου Αλμωπίας και την Κατερίνα Ιγνατιάδου του Δήμου Σκύδρας, που ήταν και η οικοδέσποινα της σύσκεψης, πήραμε την απόφαση για αναστολή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς για 3 ημέρες. Η απόφαση αυτή ελήφθη έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στους συμπολίτες μας, καθώς πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα της δράσης και της διεκδίκησης, την ώρα που το επιδημιολογικό φορτίο Covid-19 είναι ιδιαίτερα υψηλό στο Νομό Πέλλας. Είναι σαφές ότι τα έκτακτα μέτρα που επέβαλε το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων μεταξύ των άλλων και στους πολίτες του Νομού Πέλλας αντικατοπτρίζουν το μέγεθος του προβλήματος, αλλά παράλληλα θα έχουν σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία. Φυσικά, οι κίνδυνοι για την υγεία του πληθυσμού και οι ανθρώπινες ζωές πάντα βαραίνουν περισσότερο από τις οικονομικές επιπτώσεις και για το λόγο αυτό θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα σε ότι αφορά στη νέα σχολική χρονιά. Η πραγματοποίηση μαθημάτων σε αίθουσες με 25 παιδιά, ενώ υπάρχει απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 9 ατόμων, δημιουργεί ανασφάλεια και αναστάτωση στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Το εκπαιδευτικό προσωπικό στο σύνολό του νοιώθει ευάλωτο, ενώ από την πλευρά τους οι γονείς διακατέχονται από αισθήματα ανασφάλειας για τα παιδιά, τους εαυτούς τους και τους οικείους τους που ενδεχομένως ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού.
Η προετοιμασία για το άνοιγμα των σχολείων με τις νέες συνθήκες έχει γίνει, αλλά η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες επιδεινώθηκε ραγδαία και για το λόγο αυτό απαιτούνται γενναίες αποφάσεις, που ενδεχομένως έχουν επιπτώσεις στην οικογενειακή γαλήνη, αλλά θα λειτουργήσουν προστατευτικά και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα πρόληψης και προστασίας. Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε, εξαντλώντας τα όρια που μας δίνει ο νόμος, να παρατείνουμε το άνοιγμα τον σχολείων για τρεις ημέρες, ενώ ταυτόχρονα ζητάμε από την Πολιτεία το τριήμερο αυτό να πραγματοποιηθούν εξετάσεις Covid-19 σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων.

πηγή σελίδα fb Γρηγόρη Στάμκου

διάβασε και αυτό  Πρώτο δυναμικό μήνυμα φοιτητών στην κυβέρνηση

ρεπορτάζ Δημήτρης Μπιζιώτας

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Γεγονότα 1185 - Ο αυτοκράτορας Ανδρόνικος Α΄ Κομνηνός θανατώνεται βάναυσα…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel