Δημήτρης Κάρναβος Αναγνώριση Ποντιακής Γενοκτονίας Δημιουργία Δίκτυο Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες

Την πρόταση του Δημάρχου Καλλιθέας και Αντιπρόεδρου ΚΕΔΕ Δημήτρη Κάρναβου έκανε δεκτή η ΚΕΔΕ για την δημιουργία δικτύου πόλεων σε Ελλάδα και Εξωτερικό που έχουν ποντιακές κοινότητες με κύριο σκοπό εκτός των άλλων την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τους Τούρκους .
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το δελτίο τύπου Ο Δήμαρχος Καλλιθέας και Β΄ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Κάρναβος κατέθεσε σήμερα πρόταση στην ΚΕΔΕ, η οποία έγινε δεκτή, για την δημιουργία δικτύου πόλεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, που φιλοξενούν ποντιακές κοινότητες με σκοπό τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας από τους Τούρκους κατά του Ποντιακού Ελληνισμού. Στην τοποθέτησή του, στην εκτελεστική επιτροπή της ΚΕΔΕ, ο Δήμαρχος Καλλιθέας ανέφερε μεταξύ άλλων:
kalitheapress gr
φώτο Δήμου Καλλιθέας
«Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν δημιουργεί νέα δεδομένα και για την υπόθεση της αναγνώρισης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Η υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τους Τούρκους παίρνει τώρα μια νέα δυναμική και εκτιμώ ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτά τα δεδομένα. Θα ήταν πραγματικά κρίμα ένας ολόκληρος κόσμος να αναγνωρίζει την γενοκτονία των Αρμενίων και να κάνει τα στραβά μάτια για μια γενοκτονία που έγινε δίπλα σε αυτήν των Αρμενίων, σχεδόν στον ίδιο χρόνο και σίγουρα εντασσόμενη στο ίδιο σχέδιο.
Ως δήμαρχος μιας πόλης που έχει την τιμή και την βαριά ευθύνη να φιλοξενεί μια μεγάλη Ποντιακή κοινότητα που κουβαλάει προσωπικές μνήμες με τα τραύματα της γενοκτονίας και του εκπατρισμού αλλά και μια πόλης που έχει πρωτοστατήσει στην υπόθεση της αναγνώρισης της ποντιακής γενοκτονίας, μιας πόλης που διαθέτει Παμποντιακό Ηρώο, θέτω ενώπιον σας την πρόταση για την δημιουργία δικτύου πόλεων σε Ελλάδα και εξωτερικό που φιλοξενούν ποντιακές κοινότητες υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ .
Υπάρχουν δεκάδες πόλεις που φιλοξενούν ποντιακές κοινότητες και η οργάνωση και κινητοποίηση τους θα αποδειχτούν κρίσιμες για την προώθηση της αναγνώρισης. Στόχος αυτού του δικτύου θα είναι η προώθηση της μνήμης της γενοκτονίας και της διεθνούς αναγνώρισής της, με σειρά πρωτοβουλιών που θα απευθύνονται στις κοινωνίες των πολιτών, σε κράτη αλλά και σε διεθνείς οργανισμούς»
Μια σημαντική πρωτοβουλία του Δημήτρη Κάρναβου που αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές των κατοίκων της Καλλιθέας αλλά και της ευρύτερης περιοχής που έχουν την καταγωγή τους από τις χαμένες πατρίδες αλλά και όλων των Ελλήνων με ρίζες εκ Πόντου που βρίσκονται σε όλη την Οικουμένη.
Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Υπό μερικό έλεγχο πλέον η πυρκαγιά της Ανατολικής ΜάνηςΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Συμπληρώνονται σήμερα 102 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων. Τη…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: