Δημήτρης Κάρναβος: Η επέκταση προς Καλλιθέα του Μετρό δεν είναι όνειρο ούτε επί χάρτου αλλά μελέτη προς υλοποίηση…

Για την επέκταση προς Καλλιθέα μπορεί τα πράγματα να είναι πιο σύνθετα. Όμως ο στόχος είναι το Μετρό να φτάσει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ενα πάγιο αίτημα από την έναρξη κατασκευής του συγκροτήματος που σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία της πόλης για κατοίκους αλλά και επισκέπτες. Ένα αίτημα που είχε ενταχθεί στις προεκλογικές ομιλίες του Δημήτρη Κάρναβου.
Σύμφωνα πάντα με πηγές, υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές διαδρομές που εξετάζονται. Η πρώτη είναι να γίνει ένα παρακλάδι από τη Γραμμή 1 και συγκεκριμένα από το σταθμό Πετράλωνα που θα εξυπηρετεί και τις πυκνοκατοικημένες γειτονιές της Καλλιθέας και θα καταλήγει στο ΚΠΙΣΝ.
Η δεύτερη είναι ένα παρακλάδι από τη γραμμή 2 είτε από το σταθμό Συγγρού/Φιξ είτε από το σταθμό Νέος Κόσμος που με χάραξη πάνω στη Λεωφόρο Συγγρού θα καταλήγει. Εδώ υπάρχουν και κάποιες ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες που θα πρέπει να συνυπολογιστούν. Είναι γεγονός ότι είμαστε κοντά στην έναρξη υλοποίησης της πρώτης φάσης της Γραμμής 4 του Μετρό. Σε αυτή έχουν ενταχθεί 15 σταθμοί.
 
 
 
 
 
 
 
kalitheapress gr
kalitheapress gr
kalitheapress gr
kalitheapress gr
Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Δημήτρης Κάρναβος 31 Αυγούστου 2019. Ένας χρόνος πριν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σήμερα, Παρασκευή, σε περιοχές της χώρας.…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel