Δημήτρης Κάρναβος … Μην Ξύνετε την γκλίτσα του τσοπάνη κύριε Ασκούνη

Ο Δήμαρχος Κλλιθέας για την διοίκηση του Δήμου από τον κύριο Ασκούνη και την λειτουργία της ΔΑΕΚ χρησιμοποίησε την εξής φράση : Μην Ξύνετε την γκλίτσα του τσοπάνη κύριε Ασκούνη

Συγκεκριμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας της Τετάρτη 21 Απρίλη 2021 που πραγματοποίηθηκε μέσω webex και μπορούσατε να το ακούσετε από το ΕΡΕΥΝΑ radio της διαδικτυακής σελίδα www.kalitheapress.gr έγινε θέμα μετά από πρόταση της αντιπολίτευσης η λειτουργία της ΔΑΕΚ σήμερα και τα προβλήματα που προκύπτουν κάτι όμως που όπως φάνηκε της γύρισε μπούμερανγκ γιατί όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος Καλλιθέας και ο πρόεδρος της ΔΑΕΚ, η συγκεκριμένη κοινοφελής επιχείρηση του Δήμου άρχισε να λειτουργεί κανονικά από τότε που ανέλαβε διοίκηση μέχρι τότε όλα γινόταν “Εν κρυπτώ” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος ανέφερε:

“Κύριε Πρόεδρε,

Θα γνωρίζει ίσως ο κύριος Ασκούνης τη σοφή λαϊκή έκφραση, μη ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη!

Θα την επαναλάβω και σήμερα. Το να ασκεί κριτική στην διοίκησή μας για τα πεπραγμένα στην Δημοτική Επιχείρηση στο Νεκροταφείο ξεπερνά κάθε όριο θρασύτητας. Χαίρομαι λοιπόν που το βάζει το θέμα γιατί θα είναι αυτός ο οποίος θα πρέπει να απολογηθεί για την διοίκηση που έκανε και όχι εμείς. Γιατί τα στοιχεία είναι συντριπτικά σε βάρος του και θα τα αποκαλύψω ευθύς αμέσως.

Όταν ήρθαμε στη διοίκηση το 2014 παραλάβαμε ένα ασύλληπτο διαχειριστικό αλαλούμ και ένα απίστευτο καθεστώς αδιαφάνειας.

Έπαιρναν αποφάσεις και κάνανε αναθέσεις όχι μόνο χωρίς να τις αναρτούν στην Διαύγεια αλλά χωρίς καν να υπάρχουν εισηγητικά για τα θέματα από πριν στα Συμβούλια.

Όλα στον αέρα. Όλα εν κρυπτώ. Εμείς, όταν αναλάβαμε, το πρώτο που κάναμε ήταν να θέσουμε την Δημοτική επιχείρηση στο καθεστώς ελέγχου των μεγάλων δημοσίων επιχειρήσεων και από τότε τηρούμε τους κανόνες και ανεβάζουμε κάθε πράξη μας στο Διαύγεια. Εμείς είμαστε στο Διαύγεια γιατί δεν φοβόμαστε, όπως η διοίκηση του κ. Ασκούνη που το απέφευγε σαν τον διάβολο το λιβάνι.

διάβασε και αυτό  H εισήγηση του Β’ Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Κάρναβου με 213 ψήφους επίσημη θέση της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρώπης

kalitheapress gr
Γιατί δεν έστελναν εισηγητικά; Την απάντηση την δίνουν τα στοιχεία .

Την τελευταία περίοδο από το 2007 μέχρι το 2014 δίνατε κάθε χρόνο για αξεσουάρ 37.000 κατά μέσο όρο κάθε χρόνο. Εμείς τα ρίξαμε στα 28.000 ευρώ, μειώσαμε δηλαδή τα έξοδα κατά 25%. Την τελευταία προεκλογική χρόνια, το 2014 μέχρι τον Σεπτέμβριο που αναλάβαμε δώσατε για ανθοστολισμούς 18.182 ευρώ. Εμείς φτάσαμε το 2019 στα 12,500 ευρώ.

Εάν λοιπόν σας φαίνονται πολλά αυτά που δίνουμε εμείς , τότε εξηγήστε μας γιατί υπήρξαν χρονιές που δίνατε τα διπλάσια.

Όχι κύριε Πρόεδρε, δεν θα απολογηθούμε εμείς αλλά ο κ.Aσκούνης. Εμείς κάναμε περικοπές και τελικά εξυγιάναμε την επιχείρηση ρίχνοντας τα συνολικά έξοδα κατά 60 με 65 χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη περίοδο.

Όσο για τις κατηγορίες για απευθείας αναθέσεις είμαι περίεργος να μάθω πως εννοεί ο κ. Ασκούνης τους διαγωνισμούς όταν δεν μπαίνανε καν στο Διαύγεια. Σας πληροφορώ λοιπόν αναλυτικά για τις ενέργειες που κάναμε εμείς για να πετύχουμε τις καλύτερες τιμές και σίγουρα καλύτερες τιμές από αυτές που χρέωνε η διοίκηση σας την δημοτική επιχείρηση και τελικά στους δημότες.

Σχετικά με τις προμήθειες λοιπόν, ανεβάσαμε στο Διαύγεια Πρωτογενές αίτημα για Αξεσουάρ Μνημείων 01/04/2021 – 07/04/2021, για Ανθοστολισμό 01/04/2021 – 07/04/2021, και για Γραφικές τέχνες 05/04/2021 -07/04/2021.

Αποστείλαμε σε όλους τους προηγούμενους προμηθευτές mail για να έρθουν να καταθέσουν την προσφορά τους και ανταποκρίθηκε ένας προμηθευτής για το κάθε ένα!

Για τα Αξεσουάρ Μνημείων απευθυνθήκαμε στο μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής και στον μεγαλύτερο εισαγωγέα για τα συγκεκριμένα είδη!

Για τον Ανθοστολισμό ήταν η 5η φορά που κάναμε την διαδικασία του Πρωτογενούς Αιτήματος στο Διαύγεια.

διάβασε και αυτό  Lighthouse Sessions: μουσικά πορτρέτα Η νέα σειρά συναυλιών του ΚΠΙΣΝ σε επιμέλεια και παρουσίαση του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη Καλεσμένος αυτόν τον μήνα ο Γιώργης Μανωλάκης

Για τις Γραφικές τέχνες απευθυνθήκαμε στον προηγούμενο προμηθευτή και σε ακόμα δύο.

Για να τελειώνουμε λοιπόν με αυτή την παραπληροφόρηση.

Ο τελευταίος , ο τελευταίος που δικαιούται να κάνει κριτική για θέματα οικονομικής διαχείρισης είναι ο κύριος Ασκούνης. Και μιλάμε για μια διαχείριση όπου πέρα από τα υψηλά κόστη, άφησε, την χρονιά 2002-2003 το προσωπικό της ΔΑΕΚ για ένα χρόνο απλήρωτο!

Και δυστυχώς κάθε φορά που θα μας κάνει κριτική με λασπολογία θα έχει απέναντί του και σε βάρος του τα στοιχεία και τα νούμερα από την δική του θητεία!

Και κάθε φορά θα χαίρομαι που θίγει τέτοια θέματα γιατί κάθε φορά θα μου δίνει την ευκαιρία να συγκρίνουμε τις θητείες μας”.

άρθρο του Χρήστου Πουλόπουλου

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Σήμερα στις 14:00 ένα εντυπωσιακό θέαμα θα δουν οι κάτοικοι…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: