Δημήτρης Κάρναβος Ξεκίνησε η διανομή των καφέ κάδων στις 5 λαικές της Καλλιθέας πρώτα…

Ξεκίνησε η “είσοδος” των  καφέ κάδων στην Καλλιθέα σύμφωνα με την ανάρτηση του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου στο fb . Η αρχή γίνεται με τις πέντε λαϊκές αγορές. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει χτες έγινε ενημέρωση στους παραγωγούς και εμπόρους των δύο λαϊκών και έγινε περισυλλογή των οργανικών υπολειμμάτων στους καφέ κάδους.

kalitheapress gr
ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος μαζί με εργαζόμενους ενημερώνουν τους παραγωγούς και εμπόρους για τους καφέ κάδους

Συνεχίζοντας στην ανάρτηση του ο Δημήτρης Κάρναβος αναφερει. Τί είναι τα οργανικά υπολείμματα;{Παραδείγματα}1. Υπολείμματα τροφών2. Φλούδες φρούτων ή λαχανικών 3. Υπολείμματα από χόρτα, φύλλα, κλαδιά. Τί γίνονται τα οργανικά υπολείμματα που μπαίνουν στους καφέ κάδους; Γίνονται Λίπασμα και «επιστρέφουν» στο περιβάλλον. Τι θα πετύχουμε ; Λιγότερα «Απορρίμματα» σημαίνει μεγαλύτερη προστασία του περιβάλλοντος, & λιγότερα χρήματα για τα τέλη που πληρώνει ο Δήμος και φυσικά οι Δημότες μας στον ΧΥΤΑ.

kalitheapress gr
παραλαβή των δύο απορριματοφόρων και των καφέ κλάδων από την περιφέρεια Αττικής

Η παράδοση των καφέ κάδων καθώς και δυο καφέ απορριματοφόρων είχε γίνει από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και την Αντιπερειφερειάρχη Νοτίου Τομέα Δήμητρα Νάνου στα πλαίσια του προγράμματος ‘ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ 2020’ της περιφέρειας Αττικής, ένα πρόγραμμα που συνεχίζεται και το 2021. Κατά τη διάρκεια της παράδοσης – παραλαβής, παρόντες ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Δήμητρα Νάνου, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Βασίλης Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Βαγγέλης Μπαρμπάκος, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Κώστας Ευσταθίου και ο Μανώλης Κωστάκης υπεύθυνος για την Παιδική Αγωγή και Άθληση στο Δήμο Καλλιθέας. Ο Δήμαρχος Καλλιθέας είχε δηλώσει τότε : Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Αττικής τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη το Δ.Σ. και τον πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ για τη δωρεά των δύο υπερσύγχρονων απορριμματοφόρων που είναι ταυτόχρονα και πλυντήρια και των συνοδευτικών καφέ κάδων. Από δω και πέρα με αυτό τον εξοπλισμό η Καλλιθέα μπαίνει στην εποχή της ανακύκλωσης των οργανικών υπολειμμάτων των νοικοκυριών. Είναι πολύ σημαντική αυτή η εξέλιξη γιατί τα οργανικά απορρίμματα, μιας που είναι και σήμερα παγκόσμια ημέρα της γης, θα επιστρέφουν πίσω στη γη από την οποία προέρχονται με τη μορφή κομπόστ. Ελπίζουμε ότι οι πολίτες μαζί με τον Δήμο, και είμαστε εδώ για να τους κινητοποιήσουμε και την Περιφέρεια Αττικής, θα μπούμε στη νέα εποχή της ανακύκλωσης για να επιτύχουμε από τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει τα δημοτικά συμβούλια Καλλιθέας Μοσχάτου-Ταύρου παρασκευή 6/11/2020 στις 18.00Ακολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Η πανδημία αναγκάζει όλους μας να μην μπορούμε να απολαύσουμε…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel