Δημήτρης Κάρναβος 14 έργα του Προγράμματος Τρίτση που αλλάζουν την Καλλιθέα!

Με συνολικά 14 προτάσεις για σημαντικά έργα προς το χρηματοδοτικό – αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ο Δήμος Καλλιθέας βάζει την πόλη μας σε μια νέα εποχή . Με τις υπό έγκριση προτάσεις ο Δήμος Καλλιθέας συνεχίζει την ανοδική του πορεία στην προστασία του περιβάλλοντος με την περεταίρω ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας και την ανακύκλωση δημιουργώντας νέες γωνιές ανακύκλωσης και καλύπτοντας επίσης περισσότερες γειτονιές με συστήματα έξυπνων υπόγειων κάδων.

kalitheapress gr

Παράλληλα η Καλλιθέα μπαίνει δυναμικά στην εποχή της πληροφορίας με πλήθος εφαρμογών «έξυπνης πόλης» με την αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας, την ηλεκτροκίνηση αλλά και στην ανάπτυξη συστημάτων για την καλύτερη κινητικότητα των πεζών και των ΑΜΕΑ αλλά και στην εξυπηρέτηση και την ενημέρωση των πολιτών.

Εξίσου σημαντική είναι η ωρίμανση και υλοποίηση εμβληματικών έργων όπως η κατασκευή σύγχρονου πολυδύναμου Πολιτιστικού Κέντρου, η δημιουργία πρότυπης δημοτικής συγκοινωνίας με ηλεκτροκινούμενα οχήματα μηδενικών ρύπων και η μελέτη ανακαίνισης της οικίας Δαβάκη.

kalitheapress gr

Τέλος, υπενθυμίζουμε πως το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών που χρηματοδοτεί έργα των Δήμων σε όλη την χώρα. Ο Δήμος Καλλιθέας, όπως αναφέραμε και στην αρχή, περιέλαβε στις προτάσεις του που αγγίζουν τα 28 εκατομμυρίων ευρώ, 14 έργα, με πρόθεση να αντλήσει από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» περίπου 25,5
εκατομμύρια ευρώ.

 

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε:

«Κάναμε μαζί με τις υπηρεσίες μια πολύ σοβαρή και απαιτητική προετοιμασία ώστε να υποβάλουμε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ώριμες και βιώσιμες προτάσεις που θα αναβαθμίσουν την πόλη μας. Εκτιμούμε ότι το σύνολο των προτάσεων θα εγκριθεί .

Όταν υλοποιήσουμε αυτές τις προτάσεις, στα επόμενα χρόνια, η Καλλιθέα θα έχει αλλάξει εικόνα και θα είναι πλέον μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή πόλη με πολύ καλές υποδομές, με ποιότητα ζωής αλλά και μια πόλη που θα σέβεται το περιβάλλον»

διάβασε και αυτό  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - Πολιτιστικό Καλοκαίρι και Φθινόπωρο 2021 - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Οι προτάσεις του Δήμου Καλλιθέας είναι οι εξής :

1. Προμήθεια οχημάτων μεταφοράς προ διαλεγμένων πράσινων και οικιακών βιό αποβλήτων,

2. Έξυπνες και ενεργειακά αυτόνομες Γωνιές Ανακύκλωσης,

3. Προμήθεια υπόγειων κάδων για τη χωριστή συλλογή των αστικών οικιακών βιαποβλήτων,

4. Μελέτη – Κατασκευή του έργου Ανέγερση Πολιτιστικών Κέντρων στο Ο.Τ. 124.  Πρόκειται για την κατασκευή ενός σύγχρονου πολυδύναμου Πολιτιστικού Κέντρου.

kalitheapress gr

5. Ευφυής Εφαρμογές: Έξυπνες Διαβάσεις σε οδούς πέριξ τριάντα δύο [32] σχολείων του Δήμου, Infokiosks, Video Walls, Έξυπνα παγκάκια.

 

kalitheapress gr

6. Ψηφιοποίηση φυσικού αρχείου Υπηρεσίας Δόμησης, Δημοτολογίου, Ακίνητης Περιουσίας και Νομικής Υπηρεσίας, Ψηφιακή πλατφόρμα για την ασφαλή αποθήκευση και διαχείριση του ψηφιοποιημένου αρχείου.  Ψηφιοποίηση των φακέλων της Ακίνητης Περιουσίας και του Αρχείου της Νομικής Υπηρεσίας, με την ανάλογη ανάπτυξη εφαρμογής διαχείρισής τους.

7. Δράσεις και μέτρα παρακολούθησης, ελέγχου, πρόληψης και έγκαιρης προειδοποίησης, με την ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Συντονισμού και Διαχείρισης Κρίσεων κλπ.

8. Μελέτη αποκατάστασης Ιστορικής Οικίας Συνταγματάρχη Δαβάκη

9. Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δήμου Καλλιθέας (ΣΒΑΚ),

10. Μελέτη απορροής ομβρίων υδάτων περιοχής Δήμου Καλλιθέας

kalitheapress gr

11. Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας Πρωτοβάθμιος και Δευτεροβάθμιος
προσεισμικός έλεγχος Κρίσιμων Υποδομών Δήμου Καλλιθέας. Δράσεις ενημέρωσης – πληροφόρησης – ευαισθητοποίησης πληθυσμού σε θέματα διαχείρισης του σεισμικού κινδύνου στο Δήμο Καλλιθέας, Εργασίες και εξοπλισμός αναβάθμισης των κτιρίων όπου θα εκπονηθεί Μελέτη Στατικής Επάρκειας

12. Προμήθεια 10 Ηλεκτρικών Οχημάτων και 10 Σταθμών Φόρτισης, οι οποίοι θα είναι κατάλληλα διαστασιολογημένοι και χωροθετημένοι για την σωστή λειτουργία των άνω προτεινόμενων Ηλεκτρικών Οχημάτων, στα οποία θα περιλαμβάνεται το αναγκαίο λογισμικό διαχείρισης ανά Σταθμό
και ανά όχημα. Λογισμικό Διαχείρισης Οχημάτων και Φορτιστών, για τον εντοπισμό των Οχημάτων και τη Διαχείριση του Στόλου.  Με το έργο αυτό η Καλλιθέα θα αποκτήσει πρότυπη δημοτική συγκοινωνία με ηλεκτροκινούμενα οχήματα μηδενικών ρύπων.

διάβασε και αυτό  3η εκδήλωση Δήμου Καλλιθέας 1821-2021: Αφιέρωμα του Ιδρύματος Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

kalitheapress gr

13. «Μεταφερόμενη Υβριδική Μονάδα ΑΠΕ» Μία μεταφερόμενη υβριδική μονάδα, η οποία θα αποθηκεύει και θα διαχειρίζεται την παραγόμενη ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά που θα εγκατασταθούν σε στέγαστρο.

14. ΕΛΛΑΔΑ 1821 – ΕΛΛΑΔΑ 2021. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: Διαδραστική παρουσίαση των γεγονότων της Μάχη του Αναλάτου που έλαβε χώρα στις 24 Απριλίου 1827, στα πλαίσια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Σημαντικό τμήμα της μάχης δόθηκε στην περιοχή της σημερινής
Καλλιθέας.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Την Τετάρτη 7 Ιουλίου από 08:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel